Ρόδος: 39χρονη κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης του παντρεμένου συντρόφου της

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσει την 8η Φεβρουαρίου 2018 μια 39χρονη Ρουμάνα, κατηγορούμενη για απόπειρα εκβίασης, παράνομη
οπλοκατοχή και αντίσταση.

Η 39χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη μετά την απολογία της με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα και της εμφάνισής της μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.
Φέρεται συγκεκριμένα να επιχείρησε να αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό από έναν έγγαμο Καλύμνιο για να μην αποκαλύψει την εξωσυζυγική τους σχέση στο οικογενειακό του περιβάλλον!!
Την 09.00 ώρα της 12ης Ιουνίου 2013 εμφανίσθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο 44χρονος Καλύμνιος, που εργάζεται ως αλιέας και κατήγγειλε τα ακόλουθα:
Στις αρχές Αυγούστου του έτους 2012 βρισκόταν για ψάρεμα στη Σύρο. Ένα βράδυ πήγε σε μπαρ κονσομασιόν.

Σε αυτό το μπαρ γνώρισε μια Ρουμάνα, που του συστήθηκε ως «Eμμα». Η γνωριμία τους συνεχίστηκε και συνήψαν σχέση. Περί τα τέλη Αυγούστου έφυγε από τη Σύρο και πήγε άλλες δύο φορές, τον Σεπτέμβριο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ενημέρωσε τη Ρουμάνα ότι είναι παντρεμένος.
Εκείνη αντέδρασε και διέκοψε την επικοινωνία μαζί του για δύο μήνες. Το Νοέμβριο άρχισαν να επικοινωνούν ξανά όταν την έπεισε ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, τα τελευταία πέντε έτη.

Την περίοδο εκείνη του είχε ζητήσει να την διευκολύνει με 1000 ευρώ και εκείνος της έστειλε 500 με τηλεφωνική επιταγή. Τον Φεβρουάριο της ζήτησε να ταξιδέψει μαζί του στη Ρόδο, όπου θα παρέμενε για δουλειά. Εκείνη ανταποκρίθηκε τον Απρίλιο και διέμεναν σε ξενοδοχείο.

Η ερωτική τους σχέση συνεχιζόταν χωρίς εντάσεις. Τέσσερις μέρες μετά την άφιξή της στο νησί ξεκίνησε να εργάζεται σε μπάρ και μετά από 10ήμερο ξεκίνησε σε άλλο. O Kαλύμνιος περνούσε τα βράδια του στα μπαρ, όπου εργαζόταν και μετά από ένα μήνα της μίσθωσε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Όπως υποστηρίζει, της είχε δώσει 1.500 ευρώ για να πληρώσει προκαταβολικά κάποια μισθώματα.
Το Πάσχα του 2013 την ενημέρωσε ότι θα έμενε στην Κάλυμνο με την οικογένειά του και τότε η Ρουμάνα κατάλαβε ότι δεν ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του. Ενα πρωινό, περί τα τέλη Μαΐου, ενώ βρισκόταν στη Ρόδο, επέστρεψαν από το μπαρ, όπου δούλευε. Της είπε ότι φεύγει και όταν άνοιξε την πόρτα εκείνη μπήκε μπροστά του, άρχισε να τον γδύνει, τον έριξε στον καναπέ και έκαναν έρωτα. Το ίδιο βράδυ έκαναν έρωτα για δεύτερη φορά.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ βρισκόταν στο σκάφος του, έλαβε ένα μήνυμα από τη Ρουμάνα, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον απειλούσε ότι θα τον κατάγγελλε για βιασμό.
Αρχισε, όπως διατείνεται, να τον εκβιάζει, απαιτώντας να της καταβάλει 25.000 ευρώ για να μην ενημερώσει για την εξωσυζυγική τους σχέση την οικογένειά του. Του είπε ακόμη ότι είχε εξασφαλίσει ιατρική γνωμάτευση, που βεβαίωνε ότι την βίασε. Σε κάποια από τα μηνύματα αυτά η κατηγορούμενη ανέφερε χαρακτηριστικά «θα σε βάλω φυλακή για βιασμό, τώρα σηκώθηκα από το κρεβάτι γιατί ένιωθα μούσκεμα από αίμα», «θα με πληρώσεις ακριβά τώρα», «ζητάω 25 χιλιάδες ευρώ και να μου πεις ευχαριστώ, επειδή θα μπορούσα να ζητάω πιο πολλά…δεν νομίζω να θέλεις να σε ψάχνει η αστυνομία», «εάν δεν μου πληρώσεις αυτά που μου χρωστάς δεν θα με δεις», «εγώ θα πάω στην Κάλυμνο και θα πάρω μαζί μου έναν δικηγόρο και έναν μπράβο», «αν δεν είσαι εδώ σε μία ώρα θα βάλω την φωτογραφία σου στο ίντερνετ και θα ετοιμαστώ να πάω στην Ασφάλεια».

Πέντε μέρες μετά ο Καλύμνιος επέστρεψε στη Ρόδο και πήγε στο σπίτι της Ρουμάνας για να ζητήσει εξηγήσεις. Υποστηρίζει ότι του επιτέθηκε και ότι τον γρατσούνισε στη μύτη και στα μάτια. Εκείνος, όπως είπε, κράτησε την ψυχραιμία του και εκείνη με το κινητό της τηλέφωνο του τράβηξε μια φωτογραφία.

Εκτοτε, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, σχεδόν καθημερινά, δεχόταν απειλητικά μηνύματα και κλήσεις με τα οποία τον απειλούσε ότι θα βάλει μπράβους για να τον χτυπήσουν, ότι θα του καταστρέψει τη ζωή και ότι θα πάει στην Κάλυμνο για να ενημερώσει για τη σχέση τους τη γυναίκα του.

Επίσης τον απείλησε ότι την φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο θα την αναρτήσει στο ιντερνέτ και ότι θα την εκτυπώσει σε πολλά αντίτυπα για να τα μοιράσει στη Ρόδο και στην Κάλυμνο, γράφοντας ότι είναι βιαστής.
Εκείνος αρνήθηκε να της καταβάλει το ποσό που ζητούσε και τότε η Ρουμάνα φέρεται να άρχισε τις… εκπτώσεις.

Μείωσε τις «αξιώσεις» της στα 10.000 ευρώ, ενώ για να τον πιέσει φέρεται να ενημέρωσε την αδελφή του για την εξωσυζυγική τους σχέση, ισχυριζόμενη ότι την είχε εξαναγκάσει σε εξώγαμη συνουσία.

Ο Καλύμνιος εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης, που υφίστατο, ενημέρωσε τη σύζυγό του, η οποία τον συγχώρεσε και του είπε ότι θα σταθεί δίπλα του στην περιπέτειά του αυτή.
Η σύζυγός του επικοινώνησε με τη Ρουμάνα και συναντήθηκαν στη Ρόδο. Η Ρουμάνα φέρεται να επιβεβαίωσε και στη γυναίκα του ότι το μόνο που χρειάζεται, για να σταματήσει να τους ενοχλεί και να μη δημιουργήσει άλλο πρόβλημα με τον υποτιθέμενο βιασμό, είναι χρήματα.

Ο Καλύμνιος παρέδωσε στους αστυνομικούς μηνύματα, που του είχε αποστείλει η Ρουμάνα και ζήτησε την ποινική της δίωξη. Οι αστυνομικοί έστησαν στη συνέχεια επιχείρηση για τη σύλληψή της. Ο Καλύμνιος και η Ρουμάνα συμφώνησαν να συναντηθούν στη Ρόδο την 12η Ιουνίου 2013 προκειμένου να της καταβάλει το ποσό των 7.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί είχαν προσημειώσει τα χρήματα και όταν εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, σε διαμέρισμα στην οδό Καναδά, την συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί την κατέλαβαν την ώρα που μετρούσε τα χρήματα, ενώ σε ένα έπιπλο πλησίον της, βρέθηκε και ένα μεταλλικό φιαλίδιο, το οποίο περιείχε δακρυγόνο (CS-GAS) σε μορφή σπρέυ.
Επίσης στο διαμέρισμα της βρέθηκε τραπεζική απόδειξη της τράπεζας πάνω στην οποία ήταν σημειωμένα ονόματα και τηλέφωνα συγγενικών προσώπων του θύματος.

Απολογούμενη η κατηγορούμενη ομολόγησε ότι είχε σχέση μαζί του και δήλωσε ότι στόχος της ήταν να τον πληγώσει.

Πιο συγκεκριμένα επιβεβαίωσε τα όσα περιέγραψε ο Καλύμνιος για τον τρόπο που γνωρίστηκαν και για τη σχέση που ανέπτυξαν, υποστηρίζοντας ότι την πλήγωσε το γεγονός ότι την εγκατέλειψε το Πάσχα για να μείνει με την οικογένειά του. Παραδέχθηκε ότι δεν την βίασε και ισχυρίστηκε ότι την ημέρα που της ανακοίνωσε ότι θα έφευγε στην Κάλυμνο, την πίεσε για να κάνουν έρωτα.

Επιβεβαίωσε ακόμα ότι του ζήτησε 25.000 ευρώ και ότι τον απειλούσε ισχυριζόμενη όμως ότι δεν θα έπαιρνε τα χρήματα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η Ρουμάνα έδωσε το κινητό της τηλέφωνο σε έναν ταξιτζή από τον οποίο και ζήτησε να της γράψει μήνυμα με το οποίο δήθεν την ενημέρωνε ότι είχε φίλους στην ΕΛΑΣ που θα ανελάμβαναν «να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς της» με τον Καλύμνιο.

Από την ίδια έρευνα φέρεται να προέκυψε ότι η Ρουμάνα είχε τηλεφωνικές επαφές με ακόμη 5 πρόσωπα τα οποία εικάζεται ότι «παρενοχλούσε» με ανάλογο τρόπο.


 Πηγή: dimokratiki.gr

_