Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Hellenic Police Running Team: Δύο στρατηγοί στους μαραθωνοδρόμους


«Οι πολίτες χειροκροτούσαν και έκαναν χιούμορ με την ιδιότητά μας. Υπήρξαν κάποιοι που μας έλεγαν αν μας περάσουν με κόκκινο να μην τους συλλάβουμε, πολλοί που μας συνεχάρησαν για αυτή
μας την κίνηση και άλλοι που ζήτησαν να βγάλουμε φωτογραφίες μαζί»… Ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας διοργανώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, όμως, μία ομάδα είναι εκείνη που «έκλεψε» την παράσταση. Η «Hellenic Police Running Team» με μέλη 90 αστυνομικούς, εκ των οποίων οι δύο είναι στρατηγοί στο αξίωμα, κέρδισε τις εντυπώσεις εντός και εκτός Ελληνικής Αστυνομίας.
Η φυσική παρατήρηση των συναισθημάτων χαράς των αθλητών που έτρεξαν στην κλασσική διαδρομή των 42.195 μέτρων την ώρα που επιτέλους έφταναν στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε συνδυασμό με την συμμετοχή ενός 74χρονου ο οποίος παρά την ηλικία του έδινε δυναμικό παρών κάθε χρόνο ήταν αρκετά για να φυτευτεί ο σπόρος δημιουργίας της «Hellenic Police Running Team». Εμπνευστής αυτής της νέας κίνησης εξωστρέφειας της Αστυνομίας είναι ο στρατηγός και προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας, Μανώλης Πλουμής, η ιδέα του οποίου «αγκαλιάστηκε» από την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και βρήκε συνοδοιπόρο τον επίσης στρατηγό και προϊστάμενο Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Γιώργο Κωτσάκη.
«Το 2011 ήμουν ένστολος αστυνομικός διευθυντής στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ο ενθουσιασμός των αθλητών που έτρεχαν μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ πιο πριν ότι θα μπορούσα να είμαι και εγώ ένας από αυτούς. Μία μέρα συνάντησα έναν 74χρονο φίλο μου ο οποίος μου είπε ότι τρέχει στον Μαραθώνιο και τότε σκέφτηκα πως αφού εκείνος τα καταφέρνει στην ηλικία του, τότε μπορώ και εγώ να το δοκιμάσω», εξηγεί στο News247.gr ο Μανώλης Πλουμής. Ετσι, το 2016 έτρεξε στον Μαραθώνιο στην κλασική διαδρομή και κατάφερε να τερματίσει μέσα σε πέντε ώρες και οκτώ λεπτά. «Δεν είναι δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται είναι να το βάλει κανείς στόχο. Ξεκίνησα προετοιμασία τελείως ερασιτεχνικά μέσα από ένα πρόγραμμα που κατέβασα από την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης. Αφού τα κατάφερα εγώ, ο καθένας μπορεί να κάνει το ίδιο», επισημαίνει.
«Οταν συμμετείχα για πρώτη φορά είδα ότι με χαιρετούσαν πολλοί αστυνομικοί, οι οποίοι με γνώριζαν λόγω της θέσης μου. Παρατήρησα, επίσης, ότι υπήρχαν ομάδες ανθρώπων που φορούσαν τα δικά τους μπλουζάκια και έτρεχαν συλλογικά. Τότε σκέφτηκα γιατί ενώ η Αστυνομία συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου και διαθέτει πολλούς αστυνομικούς στα μέτρα να μην αποκτήσει και τη δική της ομάδα από τη στιγμή που πολλοί αστυνομικοί συμμετείχαν κατά μόνας;», λέει ως προς το πώς «γεννήθηκε» η «Hellenic Police Running Team».
«Πιστεύω ότι του χρόνου θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς θα είναι η δεύτερη χρονιά που θα τρέξουμε και τα πράγματα θα είναι περισσότερο οργανωμένα», προσθέτει. Από τους πρώτους που είπαν «ναι» είναι ο γνωστός μαραθωνοδρόμος αστυνομικός από την Χίο, Χριστόφορος Μερούσης, που έχει τερματίσει πρώτος για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές και φέτος ήρθε δεύτερος με χρόνο 2:28.19. Δύο ακόμη συνάδελφοί του τερμάτισαν με χρόνο λιγότερο των τριών ωρών, 27 κάτω από τέσσερις και 13 κάτω από πέντε. Ηταν ένστολοι από όλη τη χώρα που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες. Η εμφάνιση της «Hellenic Police Running Team» ήταν προσφορά των Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Πηγή: News247.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια