Το νέο βίβλιο του Κώστα Γουρνά: Ω γλυκύ μου έαρ


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Με έναν αδόκιμο όρο, το βιβλίο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «road trip-επιτάφιος». Ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει μό­λις
τελειώσει και δύο άντρες, ο Αλέξανδρος και ο κυρ-Φραγμός, αποκομμένοι από την ομάδα των συ­ναγωνιστών τους, επιχειρούν μια, όσο το δυ­να­τόν, διακριτική κάθοδο προς την Αθήνα, σε ανα­ζήτηση μιας επιστροφής στην κανονικότητα, μετά την έξαψη του μετώπου. Με το χάσμα των γενεών να τους χωρίζει, συνοδοιπορούν στους όμορ­φους τόπους της Θράκης και της Μακε­δονίας, ανάμεσα σε ξεχασμένα χωριά που συνα­ντούν τυχαία στον δρόμο τους. Σύντομα θα δια­πιστώσουν ότι η ώσμωση μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να αποδειχθεί ένα εξαιρετικά πολύπλοκο κι επίπονο εγχείρημα, μακριά από κάθε δια­λε­κτικό σχήμα. Ένας μακρύς διάλογος ανα­πτύσ­σεται μεταξύ τους, για την πολιτική, τη φιλία, τις σχέσεις γονιού και παιδιού, αλλά και για την αμφισημία της αρρώστιας που κουβαλά ο καθένας μέσα του. Ένα βιβλίο για τη ζωή και τον θάνατο.

Ο Κώστας Γουρνάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαντούδι της Εύβοιας. Το 2010 συνελήφθη και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την ένοπλη οργάνωση «Επα­να­στατικός Αγώνας». Καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Έχει δύο παιδιά. Από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Η βαρύτητα στο ή.

Διαβάστε σύντομο απόσπασμα του βιβλίου στην προδημοσίευση που έκανε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Από την πώληση κάθε αντιτύπου, 50 λεπτά του ευρώ ενισχύουν το Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών.
_