Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπέρδεμα με τις μεταθέσεις των ειδικών φρουρών - Πού "σκάλωσε" η διαδικασία και ποιες ενδοαστυνομικές εμφύλιες "αναφλέξεις" πυροδοτεί

Η 5η σειρά των ειδικών φρουρών που αστυφυλακοποιήθηκαν, "μπλοκάρει" τη διαδικασία ανακοίνωσης των ονομάτων. Διαβάστε το σχετικό email προς το bloko.gr αναγνώστριας, που
μας έδωσε το έναυσμα και την αφορμή για τη διερεύνηση του θέματος και στη συνέχεια τα στοιχεία που προέκυψαν από το ρεποτάζ.


"Θα ηθελα να σας ρωτησω ποτε επιτελους σκοπευουν να ανακοινωσουν τα ονοματα των μετατιθεμενων ειδικων φρουρων. Ακουγεται οτι το αρχηγειο εχει προσφυγει στο νομικο συμβούλιο του κρατους,ισχυει; Και αν ισχυει ποσο χρονο χρειαζεται για να αποφανθει; Ευχαριστω".

Η πραγματικότητα είναι πως το αρχηγείο όντως έχει προσφύγει στο νομικό συμβούλιο, καθώς η 5η σειρά των αστυνομικών που έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα των μεταθέσεων, αλλά ήδη έχουν "αποχαρακτηριστεί" από ειδικοί φρουροί, προξενεί εκατέρωθεν ζητήματα Αφενός για τις 6η και 7η σειρές που δεν έχουν κάνει ακόμη τη μετάβαση και διεκδικούν έξωση της 5ης σειράς από τους καταλόγους, αφετέρου για την ΠΟΑΣΥ που εκλαμβάνει ότι οι μεταθέσεις της 5ης σειράς των πρώην ειδικών φρουρών, "απορροφούν" και συνεπώς μειώνουν τις θέσεις των αστυφυλάκων, με πολύ περισσότερα χρόνια υπηρεσίας στην Αττική.

Για το συγκεκριμένο λόγο έχει γίνει η προσφυγή, ΄προκειμένου το νομικό συμβούλιο να γνωμοδοτήσει και να λύσει (;) το γόρδιο δεσμό, που εγκυμονεί εμφύλιες αναφλέξεις όχι μόνο πάλι μεταξύ αστυφυλάκων και φρουρών, αλλά αυτή και για πρώτη φορά, μεταξύ νυν και πρώην ειδικών φρουρών.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια