Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεόφιλος Παπαδάκης: Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες συναδέλφους

Ο Θεόφιλος Παπαδάκης, αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και μέλος του ΕΚΑ εύχεται καλή σταδιοδρομία στους νέους αρχιφύλακες



Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες συναδέλφους στον βαθμό του Αρχιφυλακα και καλη σταδιοδρομία να έχουν ως βαθμοφόροι.
Για τους συναδέλφους που δεν τα καταφέρανε, τους προτρέπω να προσπαθήσουν την επόμενη φορά και βέβαια θα πρέπει η ηγεσία να αλλάξει άμεσα το ξεπερασμένο και άδικο σύστημα των προαγωγικών εξετάσεων με τη στείρα αποστήθιση (παπαγαλία), τη θέσπιση αναβαθμολόγησης, την κατάργηση της υποχρεωτικής βάσης του 10 στο μάθημα της Έκθεσης, την περαιτέρω και καλύτερη αξιολόγηση της κριτικής ικανότητας των υποψηφίων με πρακτικά ερωτήματα και όχι με θεωρητικά, τροποποίηση της εξεταζόμενης ύλης κλπ.
Υπόψη ότι βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας του π.δ. 82/2006 για τις προαγωγικές εξετάσεις της ΕΛ.ΑΣ., δυστυχώς, δεν προβλέπεται  αναβαθμολόγηση, κάτι που βέβαια αντίκειται στην ισχύουσα νομοθεσία (τόσο της Ελληνικής, όσο και της Ευρωπαϊκής) και θα πρέπει άμεσα να αλλάξει.
Βέβαια, όπως μας ενημερώσε ο ίδιος ο κ. Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στο πρόσφατο πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ τον Σεπτέμβριο 2017, είναι σύμφωνη η πολιτική και φυσική ηγεσία ώστε να τροποποιηθεί το παραπάνω προεδρικό διάταγμα και να επιτρέπεται η αναβαθμολόγηση των γραπτών.
Στην παρούσα φάση οι  συνάδελφοι το μόνο, δυστυχώς, που μπορούν να κάνουν, είναι να υποβάλλουν γραπτή αίτηση λήψης επικυρωμένων φωτοαντιγράφων των γραπτών τους από την υπηρεσία και ύστερα με τη μεσολάβηση ιδιωτών σχετικών με τα μαθήματα καθηγητών και λήψης δικής τους αξιολόγησης (κάτι σαν  πραγματογνωμοσύνη δηλαδή), ώστε έπειτα να προσφύγουν στα αρμόδια Διοικητικα Δικαστηρια, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών συγκεκριμένα, με σχετική υποβολή αίτησης ακύρωσης. Βέβαια όλη αυτή είναι μία διαδικασία σχετικά ακριβή σε χρηματικό κόστος και αργεί αφού είναι μια χρονοβόρα φυσικά.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Αντιπρόεδρος ΔΣ ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ






_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια