Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναδημοσίευση: Ο θεωρητικός υπουργός προστασίας του πολίτη

Εντυπωσίασε το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», αφού μέσα από αυτό διαπιστώσαμε για ακόμη μια φορά την αντίληψη
του περί της διασφάλισης της έννομης τάξης, αλλά και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Μπορούμε να πούμε πως οι θεωρητικές σκέψεις του, βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η αποτυχία του όμως, στην αντιμετώπιση της οργανωμένης και αναβαθμισμένης καθημερινά εγκληματικότητας  και της μικροπαραβατικότητας,  διαπιστώνεται καθημερινά στην πραγματικότητα και εκεί ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει αποτύχει.

Επί των ημερών του λειτουργούν στο υπουργείο που εποπτεύει, ανταγωνιστικά,  τρεις (3)  υπηρεσίες παρακολούθησης τηλεφώνων,  δίχως καν επικοινωνία μεταξύ τους.  Και τολμά να αναφέρεται στο άρθρο του στην Οικονομική Αστυνομία, «η οποία θα ενισχυθεί σε ότι αφορά το ρόλο και τις αρμοδιότητές της».  Αποδεχόμενος στο άρθρο του, ότι επί υπουργίας του και μετά από τρία (3) χρόνια «υπάρχουν στεγανά μεταξύ συναρμοδίων υπηρεσιών» αλλά και «επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ υπηρεσιών».

Καταλήγοντας επικοινωνιακά πάντα, ότι «πρόθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συνολικά της κυβέρνησης είναι να έρθουν όλα στο φως όπως προτάσσει το δημόσιο συμφέρον».

Αν αυτό ήταν πραγματικότητα στα τρία (3) χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, τα αποτελέσματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά!

Σίγουρα οι παθογένειες που κληρονόμησε αλλά και άλλες που δημιούργησε εξαιτίας των ιδεοληψιών που διακατέχεται αυτός και η κυβέρνηση που τον επέλεξε, είναι τροχοπέδη για την υγιή ανάπτυξη της αστυνομίας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Τι να κάνουμε όμως;  ΄Ετσι είναι!

Απαιτούνται ταυτόχρονες και παράλληλες δράσεις από «ηγέτη» με γνώσεις αστυνομίας και όχι στρατού, προκειμένου να υπάρξουν σύντομα και απτά αποτελέσματα. Δράσεις οι οποίες υπολείπονται από την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος της ασφάλειας, που επιλέγει κάθε φορά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας,  την οποία το αμέσως επόμενο 24ωρο διαψεύδει η σκληρή πραγματικότητα.

Και σε ταυτόχρονες και παράλληλες δράσεις, η κυβέρνηση συνολικά αλλά και ο συγκεκριμένος υπουργός απέτυχε!

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια