Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απολογισμός της απεργίας πείνας των μελών του Επαναστατικού Αγώνα Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη

Δημοσιεύουμε κείμενο, που λάβαμε: ‘‘Η υπηρεσία δεν θέλει να βρίσκεσαι με άλλους κρατούμενους γιατί πολιτικά επηρεάζεις και βγάζεις πολιτικά κείμενα’’. (Δήλωση υπαλλήλου της φυλακής στον
Νίκο Μαζιώτη εν μέσω της απεργίας πείνας).
 ‘‘Ο Μαζιώτης είναι ανεπιθύμητος στο υπόγειο και σε όλες τις πτέρυγες του Κορυδαλλού’’. (Δήλωση του μετανοημένου πρώην μέλους του Ε.Α στο δικαστήριο μετά τα γεγονότα της 30ης Ιουνίου).
 ‘‘Δεν θα φύγεις από εκεί που είσαι’’. (Δήλωση που έγινε κατ’ επανάληψη από πολλούς εκ της υπηρεσίας εν μέσω της απεργίας πείνας).
 ‘‘Μπορεί να βάλουν άλλους να σου την πέσουν’’. (Δήλωση του διευθυντή Γιαννακόπουλου).
 ‘‘Να κόψετε τον λαιμό σας για να μείνει ο Μαζιώτης στην απομόνωση’’. Δήλωση του Δουλάμη προς την υπηρεσία στις 30/6.

Όπως όλοι έχουν καταλάβει, η επίθεση εναντίον του Νίκου Μαζιώτη τρείς ημέρες αφού βγήκε από το νοσοκομείο, ακύρωσε στην πράξη το αποτέλεσμα της απεργίας πείνας που κάναμε για το σπάσιμο της απομόνωσής του. Όταν μαθεύτηκε η επίθεση και πολύ πριν δημοσιοποιήσουμε εμείς κείμενο σχετικά με αυτήν, ο καθένας που είχε παρακολουθήσει την υπόθεση αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για την πραγματοποίηση απειλών και προειδοποιήσεων που είχαν προαναγγελθεί και είχαν δημοσιοποιηθεί από εμάς. Και επειδή είχαμε επανειλημμένως πει ότι η σιωπή και η επίμονη άρνηση να διαψευστούν δημόσια τα όσα καταγγέλλαμε, υποδήλωναν την αποδοχή τους ότι πρόκειται για αλήθειες, όλοι κατάλαβαν, έστω και εκ των υστέρων, την σύνδεση όλων αυτών των γεγονότων και των δηλώσεων.
 Γιατί ποιοί αναρχικοί θα σιωπούσαν μπροστά σε τέτοιες καταγγελίες περί συνεργασίας τους με την υπηρεσία της φυλακής; Ποιοί θα σιωπούσαν στις καταγγελίες μας ότι η ίδια η ηγεσία της υπηρεσίας τους επικαλείται ως φόβητρο και μοχλό πίεσης εναντίον απεργών πείνας για να επιμείνει ως το τέλος να μην ικανοποιεί το αίτημα για άρση του καθεστώτος απομόνωσης σε πολιτικό κρατούμενο; Ποιοί δεν θα απαντούσαν και θα σιωπούσαν απέναντι σε όλα αυτά; Ποιός αναρχικός θα ανεχόταν να λέει η υπηρεσία ότι θα βάλει άλλους να την πέσουν σε πολιτικό κρατούμενο; Ποιοί δεν θα κατήγγειλαν την ίδια την υπηρεσία ότι τους χρησιμοποιεί εναντίον άλλων ενώ οι ίδιοι δεν έχουν σχέση;
Μόνο αυτοί για τους οποίους όλα αυτά ισχύουν. Όλοι καταλαβαίνουν τι γίνεται.
Μόνο όσοι έχουν δικά τους συμφέροντα – πολιτικά ή προσωπικά – από αυτόν τον πόλεμο εναντίον μας, επιλέγουν να συνεχίσουν να μας καταγγέλλουν και να μας υπονομεύουν. Και αυτό ενώ έχει προηγηθεί μια επίθεση, η οποία συνιστά την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του α/α χώρου τα τελευταία, πολλά χρόνια.
Για την ακρίβεια, μετά το ‘‘βρώμικο 1996’’ όπως λέγαμε κάποτε, την χ&r
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια