Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δίκη Χρυσής Αυγής: έκαναν “μαθήματα σφαγής και εξουδετέρωσης του εχθρού”


Σφαγές αμνοεριφίων για να μάθουν να «βρίσκουν αρτηρίες», νυχτερινές αναρριχήσεις αλλά και άγριους ξυλοδαρμούς διαφωνούντων μελών, είχε στο ενεργητικό της η Χρυσή Αυγή σύμφωνα με
όσα κατέθεσε στη δίκη η προστατευόμενη “μάρτυρας Ε”.
Η προστατευόμενη μάρτυρας κατέθεσε όσα υπέπεσαν στην αντίληψή της από το 2004 που άρχισε να πηγαίνει στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής έως και το 2010 οπότε «εξαφανίστηκε» από το ιδιόκτητο σπίτι της και τη δουλειά της, για να μην την εντοπίσουν μέλη της οργάνωσης καθώς, όπως είπε στο δικαστήριο, κινδύνευε με «άγριο ξυλοδαρμό».
Όπως εξήγησε το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, η βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε ξένους και όποιον διαφωνούσε μαζί τους ήταν σταδιακά κλιμακούμενη από το 2006 και μετά ενώ  «από το 2010 άρχισαν να τραβάνε επισήμως μαχαίρια».
Η “μάρτυρας Ε” κατέθεσε επίσης πως άκουγε για εκπαιδεύσεις με νυχτερινές πεζοπορίες γύρω από την Αθήνα, αναρριχήσεις και «μαθήματα σφαγής και εξουδετέρωσης του εχθρού».
Υποστήριξε πως δεν συμμετείχε στα δρώμενα «λόγω της φύσης μου», διότι «η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού δεν το επιτρέπει». Είπε επίσης πως ήταν παρούσα στα γραφεία της οργάνωσης «όταν ο Μίχος ακύρωσε μάθημα σφαγής όπου θα τους έδειχνε πώς θα χρησιμοποιούν μαχαίρια για να βρίσκουν και να χτυπούν αρτηρίες».
Κατέθεσε, εξάλλου, πως οι ανώτεροι στην οργάνωση τους προέτρεπαν να έχουν όπλα γιατί «κινδυνεύουν» και οι προτροπές εντάθηκαν μετά από «μία βόμβα που είχε βρεθεί τάχα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο κατηγορούμενος βουλευτής Νίκος Μίχος της είχε προτείνει να της πουλήσει όπλο και σφαίρες. Συμπλήρωσε ότι όλοι οι «μεγαλοσχήμονες» της οργάνωσης κουβαλούσαν πάνω τους όπλα.
Τέλος αναφέρθηκε σε «εντολή ξυλοδαρμού» που είχε βγει εναντίον της όταν άρχισε να αποστασιοποιείται από τη Χρυσή Αυγή, στην παρουσία του αδελφού του κατηγορούμενου βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη έξω από το σπίτι της «να με κοιτάει με σταυρωμένα χέρια» και στην «επιτηρήτρια» στην οποία «έπρεπε να δίνω λογαριασμό για τα πάντα».
«Η εντολή ( ξυλοδαρμού) δεν φεύγει. Οποιοσδήποτε μικρότερος ξέρει πως όπου με βρει, θα πρέπει να μου σπάσει τα πόδια», κατέληξε η “μάρτυρας Ε”.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια