Θέλετε να κοιμάστε καλά το βράδυ; Κάντε σεξ!Το μυστικό για έναν καλό βραδινό ύπνο, όπως δείχνουν οι έρευνες, είναι το «καλό» σεξ.

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία έδειξε ότι τα δύο τρίτα των ανθρώπων κοιμούνται καλύτερα αφού έχουν κάνει σεξ και έχουν έρθει σε οργασμό.

Ο δρ Μισέλ Λαστέρα, ερευνητής για τον ύπνο στην Αδελαΐδα, μελέτησε τις συνήθειες 460 ενηλίκων, ηλικίας από 18 έως 70 και πλέον συμβουλεύει χωρίς αμφιβολία: «Κλείστε τα κινητά σας και "ανάψτε" τη λίμπιντό σας»!

«Αυτό που βρήκαμε ήταν ότι το 64% των ανθρώπων που μετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι κοιμήθηκαν καλύτερα όταν έκαναν σεξ με τον/τη σύντροφό τους και μάλιστα όταν αυτό οδήγησε σε οργασμό», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα Adelaide Now.

«Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά στοιχεία για να αφήσουμε τα κινητά και τα τάμπλετ και να ασχοληθούμε με τον/τη σύντροφό μας», προσθέτει και εξηγεί: «Όταν κάνεις σεξ, δεν σκέφτεσαι τι θα κάνεις την επόμενη μέρα, δεν κοιτάς το τηλέφωνό σου. Σε αποσπά».

Κάτι ανάλογο μας προτρέπει να κάνουμε και η Γερμανική Εταιρεία Ερευνών Ύπνου, δηλώνοντας μάλιστα, πως το σεξ μας κουράζει, ενώ ταυτόχρονα μας χαλαρώνει, βοηθώντας μας να κοιμηθούμε πιο εύκολα και με καλύτερη ποιότητα ύπνου. Η εξήγηση είναι ότι μέσα από τη διέγερση και τη χαλάρωση, αποβάλλουμε το καθημερινό μας στρες και ξεφεύγουμε από τις σκέψεις που μας φορτίζουν, μας ταλαιπωρούν και μπορούν να μας δημιουργήσουν ακόμα και εφιάλτες.

Κλείνοντας, μια που μιλάμε για τη σχέση σεξ και ύπνου, ας τονίσουμε ότι υπάρχει μία αλληλεπίδραση, όπου ο φτωχός ή μη ποιοτικός ύπνος οδηγεί σε μείωση της ερωτικής επιθυμίας (τουλάχιστον στις γυναίκες), που με τη σειρά της απαγορεύει τη βραδινή σεξουαλική επαφή!


Πηγές: athensmagazine.gr, healthview.gr
_