Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι μετακινήσεις υπηρεσιών στο Ζεφύρι αναστατώνουν την ΕΛ.ΑΣ


Αναστάτωση προκαλεί στην ΕΛΑΣ η απόφαση του αρχηγείου του Σώματος για την εσπευσμένη μετακίνηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Ατικής και της υπηρεσίας Δίωξης
Ναρκωτικών της Δυτικής Αττικής -υπηρετούν συνολικά εκεί 100 ατομα- από την σημερινή έδρα τους στο Αιγάλεω, στο Ζαφείρι όπου παρατηρείται έξαρση της εγκληματικότητας. 

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η απόφαση -παρα τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει- εσπευσμένης μεταφοράς, προ ολίγων ωρων, ηλεκτρονικών υπολογιστών κι αλλων υλικών από τη συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛΑΣ στο Αιγάλεω. Κι αυτό ενω η μετακίνηση των κρίσιμων υπηρεσιών ασφαλείας από το Αιγάλεω προς Ζεφύρι είχε προγραμματισθεί για τον Φεβρουάριο. 

Στελέχη της ΕΛΑΣ αλλά και συνδικαλιστές μιλούν για μία «ολέθρια» απόφαση. Οπως επισημαίνουν «η συγκεκριμένη επιλογή υποτίθεται ότι γίνεται προκειμένου να υπάρχει, εκ του σύνεγγυς, έλεγχος της "μαφίας των Ρομά" και για να διαλυθεί το αβατο της περιοχής. Ομως αυτή η γειτνίαση χώρου δρασης εκατονταδων παρανόμων με τις συγκεκριμένες αστυνομικές υπηρεσίες θα σημάνει ότι πολλοί δραστήριοι ποινικοί θα μπορούν εύκολα, με παρατηρητές, να βλέπουν καθημερινά τους αφανείς -μυστικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας αλλά και τις επιχειρήσεις που ξεκινούν από τις εν λόγω υπηρεσίες. Ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια παρείσφρησης στα κυκλώματα, αντλησης πληροφοριών ή αιφνιδιασμού των υπόπτων κλπ. Ακόμη θα μπορούν να ασκούν πιέσεις και να εκτοξεύουν απειλές στους αστυνομικούς. Τελος η εγκατάσταση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο απομακρυσμένο Ζεφύρι θα σημάνει μεγάλο πρόβλημα στον έλεγχο άλλων προβληματικών περιοχών του ίδιου τομέα επιτήρησης (από Χαιδάρι μέχρι Ασπρόπυργο, Μάνδρα, Ελευσίνα κλπ) που θα είναι πλέον σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση».


Σε σχετικές διαμαρτυρίες προχώρησαν κι οι συνδικαλιστες της ΕΛΑΣ στη Δυτική Αττική με υπεύθυνο τον κ. Γιώργο Σταματάκη (Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής). Μάλιστα στις σχετικές ενστάσεις επισυνάπτεται και κείμενο διαμαρτυριών από 31 αστυνομικούς των ίδιων υπό μετακίνηση υπηρεσιών που διαμένουν στην περιοχή του Ζεφυρίου. Κι οι οποίοι επισημαίνουν ότι παρ' ότι αυτή η εγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών στην συγκεκριμένη περιοχή είναι «βολική» για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, είναι εσφαλμένη για την ορθή λειτουργία κι απόδοση της ΕΛΑΣ.


tanea.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια