Γιώργος Καλαϊτζίδης για λογαριασμό του Ρουβίκωνα" : "Θα μας τρελάνει ο Μπαλάσκας..."


Αφορμή για την ... τριπλή σκιαμαχία  υπήρξε η αρχική δήλωση τουκ. Τόσκα στην ΕΡΤ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στην
εκπομπή «FOCUS» της ΕΡΤ 1 για τις ενέργειες του «Ρουβίκωνα», τόνισε ότι «ενοχλούν την κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε: «Θέλουμε ένα ήσυχο κλίμα. Κάποιες ενέργειες της ομάδας αυτής, όπως το να ρίχνουν προκηρύξεις είναι ενέργειες ακτιβιστικές. Κάποιες άλλες, όμως, παραβιάζουν το νόμο. Για αυτές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη μέλη του "Ρουβίκωνα". Η αντίληψη της αριστεράς δεν είναι "Ρομπέν των Δασών", αλλά μαζικές προσπάθειες. Όταν δεν συμμετέχει η κοινωνία δεν γίνεται τίποτα".


Στο αντίποδα, ο Σταύρος Μπαλάσκας με δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90.1 και στους Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο, σχολίασε τα εξής: «Εμείς δεν έχουμε δεχτεί σαν Αστυνομία καμία εντολή ούτε οι ειδικές υπηρεσίας της Αστυνομίας αλλά ούτε και οι απλές υπηρεσίες της Αστυνομίας να προβούμε σε καμία αναζήτηση, σε καμία σύλληψη, δεν έχει καταλογιστεί καμία ευθύνη και δεν έχουν ένα ποινικό παρελθόν ή ποινικό προφίλ κανένας από αυτούς. Απ’ ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή πολιτική βούληση δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση αυτή τη στιγμή να συλληφθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι ένας σύλλογος κάποιων ακροαναρχικών οι οποίοι ταλαιπωρούν και εμάς, και την κυβέρνηση, και την πολιτεία, και το κοινωνικό σύνολο με εξτρεμιστικές δράσεις...Πολιτική εντολή απ’ ότι ξέρω είχε δοθεί μόνο τότε που τους γυρίσαμε πίσω στη Βουλή. Για αυτό και αυτοί πετάνε τρικάκια και τέτοια δεν ξέρω βέβαια αν θα προβούν σε καμία χοντράδα μεγαλύτερη και εκθέσουν τους πάτρωνες τους αν τότε υπάρξει πολιτική βούληση».


Σ' αυτές τις δηλώσεις τοποθετήθηκε με ανάρτηση στο facebook το ιδρυτικό μέλος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης, που έγραψε τα εξής: "Θα μας τρελανει ο Μπαλασκας.Επι συριζα η ομαδα εχει γυρω στις 100 συλληψει"ς.


_