Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεκρός εντοπίστηκε νεαρός στον παγωμένο Έβρο


Νεκρός εντοπίστηκε ένας ακόμα πρόσφυγας στα παγωμένα νερά στο Δέλτα του Έβρου.
Όπως φαίνεται, τα φουσκωμένα νερά του ποταμού, οι χαμηλές θερμοκρασίες, τα εκατοντάδες
χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσουν με τα πόδια, αλλά ούτε η διαρκής παρουσία συνοριοφυλάκων, δεν μπορούν να σταματήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν το ευρωπαϊκό έδαφος.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Παύλο Παυλίδη, ο νεαρός που βρέθηκε νεκρός ήταν ένας άνδρας ηλικίας 20-25 ετών, πιθανότατα αφρικανικής καταγωγής.
Η σορός του άτυχου νέου εντοπίστηκε χθες το απόγευμα από αστυνομικούς του τμήματος Φερών, μέσα στην κοίτη του ποταμού.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι νωρίς για εκτίμηση των αιτιών και το χρόνου θανάτου, όμως δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ενώ η έρευνα είναι δυσκολότερη λόγω της παραμονής της σορού στο νερό, καθώς και της σήψης της.
Πτώμα - Δέλτα του Έβρου
Στα ψυγεία της ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης υπάρχουν οι σοροί ακόμα επτά ατόμων, πιθανότατα προσφύγων και μεταναστών. «Το χρονικό διάστημα παραμονής τους ορίζεται από το νόμο και υπάρχουν δύο ΦΕΚ το ένα εκ των οποίων προσδιορίζει τον χρόνο στις 40 ημέρες και το δεύτερο στους τρεις μήνες. Έχω την ευχέρεια στο Πανεπιστήμιο να τους διατηρώ όσο χρονικό διάστημα θέλω, ανάλογα βέβαια από την πληρότητα των ψυγείων, συνήθως για 4-5 μήνες. Στην περίπτωσή όμως που έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι ο άνθρωπος ενδέχεται ν' αναγνωριστεί τότε μπορούμε να τον κρατήσουμε και έξι μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής ιατροδικαστικής.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια