Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι μπορεί να σου συμβεί αν τρως γρήγορα το φαγητό σου;



Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας έχουν ως αποτέλεσμα να πορσπαθούμε να τα κάνουμε όλα σε γρήγορους ρυθμούς.

Το κάθε πράγμα χρειάζεται το χρόνο του και δεν γίνεται να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Δυστυχώς το ίδιο κάνουμε και με το φαγητό μας, αυτό όμως δεν είναι πάντα καλό για την υγεία, καθώς στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε χρόνο κάνουμε κακό σε εμάς.

Η γρήγορη κατανάλωση τροφής προκαλεί προβλήματα υγείας!

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι τρώγοντας το γεύμα σου γρήγορα, το μόνο που θα τα καταφέρεις είναι να πάρεις κιλά και να αποκτήσεις καρδιακά προβλήματα. Όλο αυτό για να κερδίσεις πέντε λεπτά περισσότερα. Αυτό πρέπει να σε κάνει να σκεφτείς αν αξίζει τον κόπο ή όχι.

Έρευνες επί του θέματος έγιναν στην Ιαπωνία που πήραν πάνω από 1000 άτομα και τους παρακολούθησαν για 5 χρόνια. Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις υγείας το 2008 κοιτώντας το ιστορικό ασθενειών τους. Μετά έγινε πάλι εξέταση το 2013 λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό τους από το 2008 μέχρι το 2013, τη διατροφή και την άσκηση.

Στο τέλος της έρευνας ανακάλυψαν πως οι συμμετέχοντες που έκαναν ταχεία κατανάλωση της τροφής τους, ήταν πιο πιθανό να έχουν πάρει κιλά και να έχουν υψηλότερα επίπεδα σακχάρου και κακή χοληστερόλη. Κάτι που δεν φανταζόσουν ότι μπορεί να συμβεί επειδή τρως γρήγορα το φαγητό σου.

Επίσης, μπορεί να σου προκαλέσει μεταβολικό σύνδρομο, δηλαδή υψηλή αρτηριακή πίεση ή κοιλιακή παχυσαρκία. Αυτά σχετίζονται με καταστάσεις όπως καρδιακή νόσος, διαβήτης και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό συμβαίνει γιατί με τη γρήγορη κατανάλωση φαγητού υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο σάκχαρο του αίματος και σε κάνει να χρειάζεσαι όλο και περισσότερη ινσουλίνη.

Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2, υψηλά επίπεδα σακχάρου και καρδιακές παθήσεις. Αυτό θα σε κάνει να αναρωτηθείς αν πραγματικά αξίζουν τα 5 λεπτά που κερδίσεις ή αν ακόμα θέλεις να είσαι ο πιο γρήγορος της παρέας στο φαγητό.


Πηγή:  the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια