Κάντε αποτοξίνωση μετά το φαγοπότι των γιορτών με 5 φυσικούς τρόπους!Μονόδρομος αποτελεί τις περισσότερες φορές η αποτοξίνωση μετά το φαγοπότι που συμβαίνει τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Σκοπός είναι να καθαρίσει ο οργανισμός τόσο από τις τοξίνες όσο και από την πρόκληση κάποιων μικροενοχλήσεων.

Τα Χριστούγεννα συνηθίζουμε να τρώμε και να πίνουμε υπέρ του δεόντως, πολλές φορές ξεπερνώντας το μέτρο και επιβαρύνοντας την υγεία μας. Αν νιώθετε πως το παρακάνατε δείτε πώς να «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας, ώστε να είναι έτοιμος για τα «διατροφικά ατοπήματα» της Πρωτοχρονιάς.

Νερό με λεμόνι

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία βοηθάει το σώμα να αποτοξινωθεί και να κάψει το λίπος. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι καθώς δίνει πολύτιμη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας και έτσι θα αποφύγετε τα τσιμπολογήματα.


Πράσινα, φυλλώδη λαχανικά

Τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά βοηθούν στην αποτοξίνωση μετά το φαγοπότι αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βελτιώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα. Επίσης είναι γνωστά για τις καθαρτικές του ιδιότητες όσον αφορά το συκώτι.

Χυμός ανανά

Ο χυμός ανανά αποτελεί ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαρτικά αφού καίει το λίπος.


Παντζάρια

Χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν, αυξάνουν την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι.

Πράσινο τσάι και νερό

Η κατανάλωση υγρών και νερού, βοηθά τον οργανισμό στην αποτοξίνωση. Ειδικά το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες επιταχύνουν τη λειτουργία του συκωτιού και την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων.


Πηγή: healthreport.gr
_