Το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο ύψους 33 μέτρων!Αν και μέχρι πρότινος το Wakehurst Place ήταν γνωστό για την έπαυλη με τους εντυπωσιακής έκτασης βοτανικούς  κήπους, που βρίσκεται στο Sussex της Αγγλίας, την περίοδο των γιορτών μονοπωλεί το ενδιαφέρον για άλλους λόγους.


Το Wakehurst, λοιπόν, εκτός από την μεγαλύτερη τράπεζα σπόρων άγριων φυτών στον κόσμο, την περίοδο των γιορτών έλκει τα φώτα της δημοσιότητας καθώς εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Αγγλίας.


Το ύψος του δέντρου, που στολίζεται κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών, έχει ύψος περίπου 33 μέτρα! Το προσωπικό, που ανέλαβε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του, χρειάστηκε 8 ώρες για να την ολοκληρώσει.


Το δέντρο φυτεύτηκε εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 1890 και αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή. Ακόμα και οι πιλότοι, λέγεται ότι χρησιμοποιούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Wakehurst σαν «φάρο», όταν προσγειώνουν τα αεροσκάφη τους στο κοντινό αεροδρόμιο Gatwick.Πηγή: perierga.gr
_