Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eπί 10 χρόνια κλέβουν το σπίτι του κάθε καλοκαίρι!

Ένοχος για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κρίθηκε χθες από το 



Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας τσιγγάνος, ενώ αθώος λόγω ελαχίστων αμφιβολιών, όπως χαρακτηριστικά είπε το δικαστήριο, ο αδελφός του.
Ο τσιγγάνος δικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κρίθηκε δε αθώος για την κατηγορία της ληστείας σε βάρος του πατέρα του, ο οποίος χθες δήλωσε ότι είχε θυμώσει μαζί του και γι’ αυτό τον κατήγγειλε στην Αστυνομία.
 
Κάθε χρόνο τον κλέβουν
Ο τσιγγάνος δικάσθηκε για κλοπές σε σπίτια στην Επισκοπή και τον Άγιο Ανδρέα Μεσσήνης φέτος το καλοκαίρι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στον Άγιο Ανδρέα είπε ότι επέστρεψε και το βρήκε ανακατεμένο, αλλά το μόνο που του είχαν πάρει ήταν ένας φορτιστής κινητού τηλεφώνου, καθώς δεν αφήνει τίποτα αξίας.
Όπως εξήγησε και άφησε εμβρόντητο το δικαστήριο, εδώ και 10 χρόνια, κάθε καλοκαίρι που πηγαίνει στην εξοχική του κατοικία στον Άγιο Ανδρέα, μια εβδομάδα μετά τον κλέβουν. Έτσι, δεν αφήνει ποτέ κάτι αξίας στο σπίτι, πέρα από μια τηλεόραση.
Ο πατέρας του κατηγορούμενου τσιγγάνου κατέθεσε ότι εκείνη την ημέρα είχε πιει κάτι παραπάνω και γυρνώντας σπίτι τσακώθηκε με τη γυναίκα του. Ο κατηγορούμενος γιος του, επειδή είχε αδυναμία στην μάνα του, τον έσπρωξε και έπεσε κάτω. Αυτός, όμως, θύμωσε και πήγε στην Αστυνομία, όπου τον κατήγγειλε ψευδώς ότι τον χτύπησε και του έκλεψε από την τσέπη 80 ευρώ.
 
Απολογία
Στη συνέχεια αστυνομικός που κατέθεσε είπε πως όταν τον συνέλαβαν, βρήκαν στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί από την Επισκοπή και από το οποίο είχαν σβηστεί όλα τα δεδομένα.
Στην απολογία του ο τσιγγάνος είπε ότι δε χτύπησε τον πατέρα του ούτε τον λήστεψε. Επίσης, αρνήθηκε τις κλοπές σε Επισκοπή και Άγιο Ανδρέα. Όσο για το τηλέφωνο, είπε ότι το είχε ένας ξάδελφός του που είναι τοξικομανής, ο οποίος του είπε ότι θέλει να το πουλήσει. Τότε, αυτός το αγόρασε αντί 20 ευρώ, γιατί ήθελε να παίρνει τηλέφωνο τη γυναίκα του που είναι στη φυλακή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη - tharrosnews.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια