Αχαΐα: Αυξητική τάση στα διαζύγια για φορολογικούς λόγους

Ολοένα και περισσότερα είναι τα ζευγάρια στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή που το τελευταίο διάστημα καταφεύγουν στη λύση του χωρισμού, όχι γιατί το επιθυμούν αλλά για οικονομικούς και
κυρίως για φορολογικούς λόγους.

Συγκεκριμένα ανδρόγυνα χωρίζουν "στα χαρτιά", ωστόσο συνεχίζοντας να ζουν μαζί στην ίδια στέγη, προκειμένου να αποφύγουν την εφορία, να περιορίσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις, ή να αποφύγουν κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις των συναινετικών "εικονικών" διαζυγίων, μετά την έκδοση η γυναίκα πλέον μπορεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της χωρίς να κινδυνεύει να παρακρατηθούν χρήματα λόγω χρεών του πρώην συζύγού της. Επιπλέον μπορεί να ενταχθεί σε προγράμματα καταβολής επιδομάτων και να τύχει ευνοϊκών ρυθμίσεων, ως δικαιούχος βάσει νόμου, καθώς η οικογένεια της πλέον χαρακτηρίζεται μονογονεϊκή!

Μάλιστα τις περισσότερες φορές, οι επαγγελματίες έχουν ήδη φροντίσει να "μεταφέρουν" σε παιδιά και συζύγους τα περιουσιακά τους στοιχεία, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο της κατάσχεσης ή του πλειστηριασμού της κινητής ή ακίνητης περιουσίας λόγω των δικών τους ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το νέο τρόπο ζωής που φέρεται να έχουν υιοθετήσει αρκετά ανδρόγυνα, είχε αναδείξει προ μηνών το tempo24.gr, με αφορμή την περίπτωση Πατρινού ζευγαριού, που έπειτα από κοινό βίο 17ετών και έχοντας τρια ανήλικα παιδιά, πήραν την απόφαση της έκδοσης συναινετικού διαζυγίου για οικονομικούς λόγους.

Πρόκειται για επαγγελματία που εξαιτίας των διογκωμένων χρεών του, προς το Δημόσιο και την Εφορία, δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Μπροστά λοιπόν στην οικονομική ασφυξία, χώρισε με τη σύζυγο του "τυπικα", αφού εξακολουθούν να διαμένουν στο ίδιο σπίτι.

πηγή: tempo24news.gr

_