Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χάθηκαν οι πυροσβέστες επιστρέφοντας από την ανεξήγητη φωτιά στον Χελμό - Τους βοήθησαν οι βοσκοί

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων Χάρης Γιαννάκης πραγματικά

 χαρακτηρίζει ανεξήγητη τη χθεσινή φωτιά στον Χελμό, για την οποία υπήρχαν μαρτυρίες ότι μπορεί να προκλήθηκε από πτώση αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.
«Σταματάει το μυαλό, πραγματικά δεν  μπορώ να εξηγήσω πώς προκλήθηκε η φωτιά. Ήταν στα 1.950 μέτρα υψόμετρο στον Χελμό, στο Γαρδίκι, όπου εκεί υπάρχει ένα μικρό αγκαθάκι όπως λέμε εμείς και το έδαφος είναι “καραφλό”. Η φωτιά άπλωσε σε 50 στρέμματα , σε χιονισμένο τοπίο και έσβησε στην πορεία. Εκεί δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα, ούτε κεραυνούς είχαμε και πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω πώς προκλήθηκε».
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, στην οποία έφτασε πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και οι πυροσβέστες διήνυσαν απόσταση 5 χλμ από το σημείο στο οποίο μπορούσε να φτάσει αυτοκίνητο. Κι αυτό για να δουν αν ευσταθούσαν και οι μαρτυρίες ότι πιθανά ο μαύρος καπνός που υπήρχε στο σημείο να προκλήθηκε από πτώση αεροσκάφους.
Κάτι που δεν ίσχυε τελικά. Το αποτέλεσμα ήταν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαβρύτων κατά την κατάβαση, παρά την εμπειρία τους και τη γνώση της περιοχής, μέσα στο σκοτάδι να χάσουν τον δρόμο και να αναγκαστούν να ανέβουν ξανά στο σημείο της φωτιάς και με τη βοήθεια και βοσκών να επιστρέψουν στις 2 τα ξημερώματα, περιγράφει ο κ. Γαρδίκης.
Όπως αναφέρει ο Διοικητής η μαρτυρία για πτώση αεροσκάφους δεν ήταν μία. Στη μέση του πουθενά, στο ελατόδασος Ζαρέλια υπήρχε μια φωτιά και πυκνός μαύρος καπνός. Νωρίτερα είχαν περάσει συμπτωματικά από την περιοχή F-16 και υπήρξαν μαρτυρίες ότι άκουσαν θόρυβο και κάπως έτσι μάλλον προκλήθηκε μια φημολογία για πτώση αεροσκάφους στην περιοχή.
Πυροσβεστική και Αστυνομία κινητοποιήθηκαν. «Κάναμε μεγάλη κινητοποίηση και μας συνέδραμαν δυνάμεις από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, από την Ακράτα, τη Βυτίνα, τη Χαλανδρίτσα».
thebest.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια