Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Περιπολία» στα χαλάσματα της Μάνδρας


Λάσπη, χαλάσματα και ένας βουβός πόνος για τις 24 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στους ορμητικούς χείμαρρους. Οι φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική έχουν προκαλέσει ένα
πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης, από πολίτες ολόκληρης της χώρας.
Ρούχα, τρόφιμα, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης φτάνουν σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να ανακουφίσουν έστω και λίγο τους κατοίκους, που έχασαν τα πάντα τηνΤετάρτη 15 Νοεμβρίου. Η εικόνα αυτή, μέσα στην απόλυτη καταστροφή, αποτελεί μια «ανάσα» για τους κατοίκους, που μετρούν τις πληγές τους και θρηνούν για τους φίλους, συγγενείς ή γείτονες που χάθηκαν.
Αυτή είναι, όμως, η μια όψη του νομίσματος. Και αυτό γιατί υπάρχουν και ορισμένοι που δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, προς όφελός τους.
Στα φαινόμενα αυτά επιχειρεί να βάλει ένα τέλος η ΕΛ.ΑΣ, με αυξημένες περιπολίες στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το CNN Greece ακολούθησε μια ομάδα της ΟΠΚΕ, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, σε βραδινή της περιπολία στη Μάνδρα.
Δραματικές εικόνες
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δραματική… Τα νοικοκυριά κάποιων κατοίκων έχουν βγει κυριολεκτικά στο δρόμο και το πλιάτσικο –κυρίως από Ρομά- είναι μια πραγματικότητα.

Ψυγεία, καναπέδες, καρέκλες και στρώματα είναι στοιβαγμένα στα πεζοδρόμια και στις γωνίες των δρόμων. Μονάδες κλιματιστικών, που «ξεριζώθηκαν» από τους ορμητικούς χείμαρρους, είναι πεταμένα σε σωρούς από μπάζα και λάσπη. Και λίγα στενά παραπέρε, ρούχα και κουβέρτες κρέμονται έξω από σπίτια για να στεγνώσουν…
Για ορισμένους, η ισοπέδωση της ζωής των κατοίκων δεν σημαίνει τίποτα. Η καταστροφή είναι απλώς μια «ευκαιρία» για εύκολο κέρδος.

Κλέβουν σίδερα, οικιακές συσκευές, έπιπλα ή ακόμη και εμπορεύματα καταστημάτωνή ψιλικατζίδικων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, από τις 16 Νοεμβρίου και μέχρι τις 24 Νοεμβρίου διατέθηκαν 2.297 αστυνομικοί, με ανάλογο αριθμό μέσων, για να ενισχυθούν οι δυνάμεις σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.


cnn.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια