Ζουν με τον καρκινογόνο αμίαντο – Ούτε εξετάσεις υγείας έγιναν – Ούτε προχωρά η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου στο Ρέθυμνο

Η παραδοχή είναι από όλους τους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. κοινή: όποια καθυστέρηση είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Σε κρίσιμα χέρια περνάει η μελέτη την επόμενη εβδομάδα, από τα οποία
εξαρτάται και ο ρυθμός υλοποίησης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Αγκάθι …το κόστος , το οποίο θα καθορίσει τον χρόνο σε μακροπρόθεσμο ή σε υπερ – επείγον!

Ο αντίλογος και οι αναβολές μπαίνουν από το πολιτικό προσωπικό που θέλει το κόστος να εκλογικευτεί. Τα δεδομένα σε αυτή την φάση είναι συγκεκριμένα. Την ερχόμενη εβδομάδα η μελέτη θα βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης και χρονικά η επόμενη φάση είναι η ανάθεση της μελέτης στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Από μία κλωστή κρέμεται η εξέλιξη της διαδικασίας.

Αποτελεί ακράδαντο επιχείρημα και πλεονέκτημα η καρκινογόνος έκθεση στα υλικά του αμίαντου. Όμως πολλοί φοβούνται ότι το υπουργείο δεν θα αντικρούσει το επιχείρημα, αλλά θα επικαλεστεί οικονομική αδυναμία.

Τα σενάρια υλοποίησης μπορεί να είναι πολλά: εξεύρεση πόρων από διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης τμηματική υλοποίηση ακολουθώντας την οικονομική καμπύλη κονδυλίων του Υπουργείου γραφειοκρατικές αγκυλώσεις με πολιτικές κατευθύνσεις φρεναρίσματος.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη εβδομάδα θα καθορίσει την τύχη για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο Ρέθυμνο, το οποίο χρονίζει με την απειλή του αμιάντου να παραμένει ακλόνητη.

πηγή: cretedoc.gr

_