Αποφάσισες να πας γυμναστήριο; Δες πώς θα επιλέξεις το καλύτερο για σένα!Τελικά το πήρες απόφαση να αφήσεις την άνεση του καναπέ σου το απόγευμα και να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο.

Θα πρέπει να ξέρεις ότι όλα τα γυμναστήρια δεν ανταποκρίνονται στις προσωπικές σου ανάγκες και δεν είναι όλα ισάξια. Στόχος είναι να δεις τι ακριβώς θέλεις να σου προσφέρει το γυμναστήριο και πριν κάνεις τελικά την εγγραφή σου να κάνεις πρώτα την έρευνά σου.

Δες τα παρακάτω που πρέπει να προσέξεις για να επιλέξεις το κατάλληλο γυμναστήριο που θα αξίζει τα χρήματα και τον κόπο σου!

Οι προπονητές πρέπει να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις

Αν σκοπεύεις να ακολουθήσεις κάποιο τμήμα γυμναστικής τότε πρέπει να ξέρεις το πρόγραμμα των τμημάτων πριν δηλώσεις το όνομά σου. Είναι επίσης σημαντικό να δοκιμάσεις ένα ή δύο τμήματα πρώτα για να διαπιστώσεις αν οι προπονητές είναι επαγγελματίες και έχουν τις απαραίτητες γνώσεις. Ακόμη κι αν υπάρχουν δεκάδες τμήματα και οι προπονητές δεν είναι ικανοί, τότε δεν αξίζει να πηγαίνεις επειδή υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείς.


Πρέπει να υπάρχει αρκετός χώρος

Αν είσαι τύπος που μπαίνει στο γυμναστήριο, χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό και φεύγει τότε είναι σημαντικό να τσεκάρεις την «άπλα» που έχει ο χώρος. Πρέπει να βεβαιωθείς πως το γυμναστήριο έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό, αρκετά μηχανήματα που λειτουργούν και κυρίως πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για να κάνεις με άνεση τις ασκήσεις σου. Αν δεν υπάρχει χώρος για να κάνεις μια απλή διάταση ή όλα τα μηχανήματα είναι γεμάτα με κόσμο, τότε δεν αξίζει τα χρήματά σου.

Παρέχει υπηρεσίες και τα απαραίτητα προϊόντα;

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να περνάνε όλη τη μέρα στο γυμναστήριο και να απολαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει όπως η σάουνα, οι ντουζιέρες ή να μπορείς να πάρεις ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα από το μπαρ, τότε προφανώς και πρέπει να τσεκάρεις όλα τα έξτρα που μπορεί να σου προσφέρει το γυμναστήριο. Για παράδειγμα παρέχουν σαμπουάν, αποσμητικά και αφρόλουτρα στις ντουζιέρες; Το μπαρ έχει αρκετές επιλογές για να επιλέξεις να φας ή να πιεις κάτι;

Αν όμως δεν είσαι από τα άτομα εκείνα που τους ενδιαφέρουν όλες αυτές οι επιπλέον υπηρεσίες τότε δεν αξίζει να πληρώσεις παραπάνω χρήματα γι’ αυτές αν δεν σκοπεύεις να τις εκμεταλλευτείς. Προτιμότερο είναι να ψάξεις για ένα οικονομικότερο γυμναστήριο το οποίο να διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα.

Για ποιο λόγο το προτιμούν οι ήδη πελάτες του;

Για να πάρεις μια καλύτερη και πιο αξιόπιστη γνώμη σχετικά με το γυμναστήριο που σε ενδιαφέρει, τότε ο ιδανικότερος τρόπος είναι να ρωτήσεις κάποιο ήδη μέλος τι του αρέσει σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αν σου πει όλα όσα σε ενδιαφέρουν σε ένα γυμναστήριο τότε βρήκες το κατάλληλο για σένα. Οτιδήποτε σε ελκύει σε ένα γυμναστήριο μπορεί να σε κάνει να χαίρεσαι για την επιλογή σου.


Μαζεύει υπερβολικά κόσμο

Ακόμη κι αν το γυμναστήριο αυτό έχει το καλύτερο πρόγραμμα τμημάτων γυμναστικής ή περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, τότε δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία αν δεν μπορείς να συμμετέχεις ή να βρίσκεις τον απαραίτητο χώρο για να προπονηθείς επειδή είναι γεμάτο με κόσμο. Όταν θα κάνεις την αναζήτησή σου, φρόντισε να πηγαίνεις τις ώρες που θα επέλεγες να κάνεις και την προπόνησή σου, για να τσεκάρεις τον κόσμο που υπάρχει στα τμήματα και στα μηχανήματα. Αν είναι γεμάτα με κόσμο τότε ή πρέπει να αλλάξεις τις ώρες που θα πηγαίνεις ή απλά να αλλάξεις γυμναστήριο!

Νιώθεις πως πρέπει να πλένεις τα χέρια σου μετά από κάθε άσκηση;

Είτε ανήκεις στους φανατικούς είτε θέλεις απλά να κάνεις τις πιο βασικές ασκήσεις, τότε είναι σίγουρα βασική προϋπόθεση το να βρίσκεσαι σε ένα καθαρό περιβάλλον όπου μπορείς να γυμναστείς χωρίς να έχεις το φόβο των μολύνσεων! Από τη στιγμή που ακουμπάς κάθε μηχάνημα από τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου που χρησιμοποιείς, σίγουρα δεν μπορείς να παραβλέψεις τους βασικούς κανόνες υγιεινής που πρέπει να υπάρχουν. Βεβαιώσου πως υπάρχουν απολυμαντικά για τα χέρια, καθαρά μηχανήματα και αντισηπτικά μαντηλάκια τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις οτιδήποτε θελήσεις και να προστατευτείς από τα διάφορα μικρόβια.

Υπολόγισε τη διάρκεια των επισκέψεών σου

Από τη στιγμή που κάνεις την εγγραφή σου σε κάποιο γυμναστήριο με απίστευτες ανέσεις ή σε κάποιο που καλύπτει τα απολύτως απαραίτητα και δεν το επισκέπτεσαι συχνά τότε δεν αξίζει να  πετάξεις άδικα τα χρήματά σου.

 Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσεις αν αξίζει να κάνεις την εγγραφή σου σε ένα γυμναστήριο είναι ο εξής:

Βρες πόσο χρεώνει το κάθε γυμναστήριο για μηνιαία συνδρομή και στη συνέχεια σκέψου πόσες ημέρες του μήνα σκοπεύεις να πηγαίνεις. Διαίρεσε το νούμερο των επισκέψεων σου με το 2 και στη συνέχεια διαίρεσε το ποσό των χρημάτων που θα δίνεις για μηνιαία συνδρομή με τον αριθμό των επισκέψεών σου. Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο από όσα χρεώνει το γυμναστήριό σου για μια μέρα τότε καλύτερα θα ήταν να μην δεσμευτείς ακόμα.

Το γυμναστήριο των ονείρων σου ίσως βρίσκεται ακόμη εκεί έξω… Δεν υπάρχει λόγος να δεσμευτείς αν δεν σε ικανοποιεί η απόφασή σου!


Πηγή: manslife.gr
_