Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια απάντηση στην τρομοϋστερία των ημερών

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Την Τετάρτη 8/11/2017 μαθαίνουμε ότι εγκρίθηκε η αίτηση για χορήγηση άδειας στον επαναστάτη, μέλος της 17Ν Δ. Κουφοντίνα. Μια άδεια που δικαιούταν εδώ
και 8 χρόνια και που δεν του την έδιναν γιατι απαιτούσαν πρώτα δήλωση μετάνοιας. Του ζητούσαν να "αποκηρύξει" τις πράξεις και τις επιλογές αγώνα μιας ολόκληρης ζωής.  Δεν έκανε δήλωση, δεν του έδιναν άδεια.

Χρειάστηκαν αγώνες πολλών χρόνων, εντός και εκτός των τειχών, για να κερδηθεί το αυτονόητο για όλους τους κρατούμενους, σύμφωνα με τους νόμους που με αυτούς το κράτος τους φυλάκισε. Μια ανάσα ελευθερίας 2 ημερών μετά από 15 χρόνια.
Στο άκουσμα της είδησης, κάποιοι σύντροφοι, χωρίς να το σκεφτούμε και πολύ, βρεθήκαμε έξω από τις φυλακές για τον υποδεχτούμε. Να προσφέρουμε μια αγκαλιά, ένα σύνθημα, μια ελάχιστη προστασία από τα κοράκια των καναλιών που ήταν δεδομένο ότι θα πέσουν να τον φάνε.
Αυτό που δεν προβλέψαμε είναι ότι εκτός απο τον Δημήτρη θα έπεφταν να φάνε και εμάς.
Η αυθόρμητη κίνησή μας, με το που πάτησε ο Κουφοντίνας εκτός φυλακής, μετατράπηκε σε "οργανωμένη επιτροπή υποδοχής". Στοχοποιηθήκαμε, με τα ονόματά μας να "κοσμούν" τις πρώτες ειδήσεις στα δελτία. Κι ακόμα περισσότερο στοχοποιήθηκαν πολιτικά σχήματα. Ετσι λοιπόν εγώ έγινα "πρωτοκλασάτο στέλεχος του Ρουβίκωνα", ο οποίος Ρουβίκωνας  "έκανε κλοιό προστασίας για τον τρομοκράτη", ενώ μετά από λίγο έφτασε και "ο αρχηγός του Ρουβίκωνα" για να "πανηγυρίσει". Στο τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο σημείο να ξεπεράσει τα κανάλια σε κιτρινίλα και να βγάλει ανακοίνωση στην οποία έδινε ονόματα ανθρώπων που ήταν έξω από τον Κορυδαλλό ανάμεσα στα οποία και το δικό μου, ζητώντας από την κυβέρνηση "να τα σχολιάσει".
Τι να απαντήσει κανείς στα περί "πρωτοκλασάτων μελών" και "αρχηγών" σε μια αναρχική ομάδα όπως ο Ρουβίκωνας; Τι μπορούν και τί θέλουν να καταλάβουν τα κανάλια που ψάχνουν  να πουλήσουν φόβο και πανικό για να για να χειραγωγήσουν τον λαό; Τι θέλουν και τι μπορούν να καταλάβουν γόνοι αριστοκρατικών οικογενειών που τους μεγάλωσαν για να γίνουν "πρωτοκλασάτοι" και "αρχηγοί", από αγωνιστές και οργανώσεις γεννημένες μέσα στον φτωχό λαό;
Δεν περιμένω να καταλάβουν  τίποτα. Μιλώντας αποκλειστικά για τον εαυτό μου όμως,  περίμενα ότι τουλάχιστον η ΝΔ, ένα κόμμα που κυβερνάει δεκαετίες και ελπίζει να ξανακυβερνήσει θα κράταγε κάπως τους τύπους. Καθένας ξέρει ότι τα μεγάλα κόμματα έχουν τους ανθρώπους τους μέσα στην αστυνομία, την αντιτρομοκρατική ή την ΕΥΠ. Από κει ενημερώνονται, παίρνουν πληροφορίες, απο αυτές τις πληροφορίες σκάβει το ένα κόμμα τον λάκκο του άλλου. Αλλά να βγαίνουν δημόσια, σαν ασφαλίτες β' διαλογής, και να αποδεικνύουν ότι γνωρίζουν, ως επίσημο κόμμα, ονόματα αγωνιστών και ποιοι είναι τα μέλη οργανώσεων εντυπωσιάζει.  Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης με έχει ξαναστοχοποιήσει άλλες 2 φορές τα τελευταία χρόνια. Και τώρα ήρθε και το κόμμα του να βγάλει επίσημη ανακοίνωση.
Είναι περήφανος για τις επιλογές μου, και για τον Ρουβίκωνα που ανήκω, και για το γεγονός ότι ήμουν παρών στην αποφυλάκιση του Δ.Κουφοντίνα. Το να με βρίζει και να με στοχοποιεί το κόμμα των δολοφόνων του Τεμπονέρα (που τώρα είναι ελεύθερος και ωραίος έχοντας προσληφθεί και σε πολύ καλή θέση), το κόμμα του Δένδια των εισβολών σε σπίτια και των φρονηματικών διώξεων, των φασιστών σαν τον Γεωργιάδη ή τον Βορίδη, είναι τίτλος τιμής. Το να με βρίζει ο αρχηγός ένος κόμματος που έχει πίσω του, και σαν άτομο και σαν οικογένεια ολόκληρη siemens για να μην πούμε και για τις ofshore της γυναίκας του, είναι κι αυτό τίτλος τιμής.
Όχι όμως τόσο μεγάλοι τίτλοι τιμής όσο η ίδια η αλληλεγγύη. Στέκομαι πλάι σε αγωνιστές περήφανους για τις επιλογές τους, αγωνιστές που πλήρωσαν και πληρώνουν τοις μετρητοίς, με πράξεις,  τα λόγια που λένε, που κρατάνε ψηλά τη σημαία του αγώνα στους καιρούς που όλα γίνονται ίσιωμα. Και δηλώνω πως και στην επόμενη άδεια του Κουφοντίνα, και κάθε αγωνιστή, θα είμαι στην πόρτα να τον περιμένω να βγει, να τον συνοδέψω, να προσφέρω ότι μπορώ για να γίνουν βαθύτερες αυτές οι μικρες ανάσες, ώσπου να αναπνεύσουμε όλοι καθαρό αέρα.
Κι όσο και για την ΝΔ και τον αρχηγό, για τα κόμματα και τα κανάλια ας λένε ότι θέλουν.
Ο κόσμος γνωρίζει και καταλαβαίνει ποιοί είναι δικά του παιδιά και ποιοί παιδιά ενός "ανώτερου" θεού.

Υ.Γ. Θα περιγράψω ένα περιστατικό που για μένα είναι  είναι η καλύτερη απάντηση στην αλητεία των καθεστωτικών αυτές τις μέρες. Μετά την αποφυλάκιση του Κουφοντίνα και στον δρόμο για τον Βαρνάβα όπου και θα έμενε σταματήσαμε για αρκετή ώρα σε μια ταβέρνα. Όσο καθόμασταν εκεί κόσμος πέρναγε και χαιρετούσε τον σύντροφο. Η κορυφαία όμως στιγμή ήταν όταν στον χώρο μπήκε ένας άντρας που ζητούσε να τον πάμε στον  Κουφοντίνα γιατί ήταν τυφλός. Είχε ξεκινήσει από τον Μαραθώνα όπως μας είπε, μόνο και μόνο για του να σφίξει το χέρι. Όταν αγαλλίασε τον σύντροφο, η φράση του, ήταν και είναι η ευχή όλων μας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και για όλους τους αγωνιστές στις φυλακές:  "Γρήγορα κοντά μας μια και καλή".
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια