«Μόλις ο Ακης Τσοχατζόπουλος έμαθε για το διαζύγιο, κεραυνοβολήθηκε», περιγράφει ο δικηγόρος του

«Μόλις ο Άκης Τσοχατζόπουλος έμαθε την είδηση της αίτησης διαζυγίου που υπέβαλε η Βίκυ Σταμάτη κεραυνοβολήθηκε, δεν το πίστευε». Έτσι περιέγραψε ο συνήγορος του Γιάννης
Παγορόπουλος την αντίδραση του  πρώην υπουργού όταν πληροφορήθηκε από τον ίδιο την απόφαση της Βίκυς Σταμάτη.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 ο κ. Παγορόπουλος πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή θα έχει επιπτώσεις και στην υγεία του κ.Τσοχατζόπουλου: «Η απόφαση της κυρίας Σταμάτη τον έχει ήδη επηρεάσει, τον έχει διαλύσει, είναι ένα χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο, το οποίο του έδωσε η μέχρι προχθές σύζυγός του. Εγώ μετέφερα στον Ακη  Τσοχατζόπουλο στο δικαστήριο την είδηση περί του διαζυγίου της κυρία Σταμάτη.  Όταν  το έμαθε κεραυνοβολήθηκε. Έτρεξα να προλάβω τις κάμερες επειδή έχω τη φιλία που έχω  με τον κ. Τσοχατζόπουλο για να του το πω πριν το μάθει και κοιτάει γύρω-γύρω.  Τον κοίταγαν όλοι οι  δημοσιογράφοι γνωρίζοντας ότι δεν ξέρει και περίμεναν ποιος είναι αυτός που θα του το πει και του το είπα εγώ.  Εγώ  ήμουν ο κομιστής της θλιβερής αυτής είδησης».
Γιατί το έκανε αυτό η Σταμάτη
Όταν ρωτήθηκε γιατί κατά την άποψή του η κυρία Σταμάτη προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ο κ. Παγορόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα του διαζυγίου μπορεί να υπήρχε εδώ και καιρό στο μυαλό της κυρίας Σταμάτη. «Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η ένταση της στιγμής, δηλαδή η επιστροφή στη φυλακή, ήταν τεράστια και  μπορεί να πυροδότησε κάποια σκέψη ή αντίδραση που είχε η κυρία Σταμάτη στο μυαλό της καιρό φυλαγμένη. Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι ειλικρινής ή οχι η πρόθεση του διαζυγίου διότι ό,τι γίνεται μέσα στο ζευγάρι δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπάρχει ουδεμία σκέψη ύστερη  που να συνδέεται με κάποια νομική πράξη διότι αυτά είναι λυμένα εξαρχής, το ότι ανήκει σε ποιον. Δεν εξυπηρετεί τίποτα όλη αυτή ιστορία. Πλην του διαμερίσματος της κυρίας Σταμάτη όλα τα άλλα είναι δημευμένα».
Όσον αφορά το χρονικό διάστημα στο οποίο θα καθίσει στη φυλακή ο πρώην υπουργός και για το αν έπαιξε ρόλο στην απόφαση των δικαστών η συμπεριφορά που είχε ο κ.Τζοχατζόπουλος τους μήνες που ήταν εκτός Κορυδαλλού ο κ.Παγορόπουλος ανέφερε ότι οι δικαστές δεν θα πρέπει να κρίνουν με βάση το λαϊκό αίσθημα: «Τα δικαστήρια οφείλουν να δικάζουν με βάση το νόμο και το Σύνταγμα αν ήταν να δικάζει ο νόμος και βάση το λαϊκό αίσθημα τότε στη θέση των δικαστών θα ήταν άλλοι. Το  λαϊκό αίσθημα είναι μια μεγάλη συζήτηση για το πως επιδρά ή δεν επιδρά στην εφαρμογή της δικαιοσύνης, ο νόμος είναι νόμος, στο τέλος τέλος οι νόμοι ψηφίζονται στη Βουλή με βάση το λαϊκό αίσθημα επομένως δεν είναι δυνατόν ο δικαστής να πει επειδή ο Τσοχατζόπουλος έκανε το ένα ή το άλλο όταν ήταν εκτός του στερώ  αυτό το δικαίωμα. Είναι βέβαιο ότι όλη αυτή ιστορία με την υγεία του θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο πόσο θα μείνει στη φυλακή.
Όμως τα πράγματα δεν είναι τα ίδια όπως θα ήταν αν υπήρχε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, τα πράγματα τώρα έχουν  βαρύνει και έτσι  δεν μπορώ να πω πόσο ακόμα θα μείνει στη φυλακή. Οπωσδήποτε όμως θα καθίσει κάποιο διάστημα».


iefimerida.gr 
_