Τόσκας: στόχος να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στα πεζοδρόμια

Στόχος είναι να κατέβουν περισσότεροι αστυνομικοί στο πεζοδρόμια για να υπάρξει καλύτερη προστασία του απλού πολίτη, τονίζει σε συνέντευξη του στα “ΝΕΑ” ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προσθέτοντας ότι προσπαθούμε να μειώσουμε όλους τους δείκτες παραβατικότητας και να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

 

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο αναπληρωτής Υπουργός, επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό η προτεραιότητα μας για «μείωση των εισροών των ναρκωτικών από την Αλβανία ή αλλού».

 

Για τα Εξάρχεια αναγνωρίζει ότι είναι «προβληματική περιοχή» καθώς επί δεκαετίες χρησιμοποιείτο «σαν το χαλί που έκρυβαν από κάτω τα προβλήματα». Αναφέρει ότι γίνονται εκεί μεγάλες επιτυχείς επιχειρήσεις για την μείωση της παραβατικότητας πολύ διαφορετικές από τις μαζικές «απελάσεις» στις οποίες κατέφευγε η αντιπολίτευση.

 

Στην διαφορά της κυβερνητικής πολιτικής στα θέματα ασφάλειας από αυτήν που ακολουθούσε η Νέα Δημοκρατία, αποδίδει ο κ. Τόσκας το όποιο κλίμα και την αποτελεσματικότητα με την οποία δρα η Αστυνομία: «Εμείς πιστεύουμε βαθιά ότι για τους πολίτες μπορεί να υπάρξει ασφάλεια μαζί με την ελευθερία χωρίς να βομβαρδίζονται κάθε μέρα με σύννεφα από δακρυγόνα και καταστολή σαν αυτή που μας είχαν συνηθίσει…».

 

 

Απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδουν στο ζήτημα του “Ρουβίκωνα” ο αναπληρωτής Υπουργός επισημαίνει ότι δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν οι προκηρύξεις ή οι διαμαρτυρίες και ότι με τις συλλήψεις που έγιναν τελευταία καταδείχθηκε στον Ρουβίκωνα ότι «δεν μπορεί να περνάει τις κόκκινες γραμμές».

 

Όσον αφορά στην επιμονή της ΝΔ να ζητά την παραίτηση του, ο κ. Τόσκας την αποδίδει στην έλλειψη αντικειμένου κριτικής καθώς, όπως λέει, δεν της βγήκε το ζήτημα των εκλογών και τα θέματα της οικονομίας στα οποία εστίαζε μέχρι πρότινος τον αντιπολιτευτικό της λόγο.

 

Με αφορμή την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τόσκας εκτιμά ότι η εσωτερική τρομοκρατία βρίσκεται σε τροχιά καθοδικής πορείας και ότι στον τομέα της εξωτερικής τρομοκρατίας η χώρα μας τα πηγαίνει αρκετά καλά σε σχέση με άλλες χώρες που διαθέτουν περισσότερο προηγμένες αστυνομίες. Ως ένδειξη, αναφέρει την διέλευση περισσότερων του 1,5 εκ. προσφύγων και μεταναστών «χωρίς να υπάρξει πρόβλημα». Αποτέλεσμα το οποίο αποδίδει, στην αυξημένη σήμερα παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους εισόδου, αλλά και στη συνεργασία τους με διεθνείς υπηρεσίες.

 


 

Τέλος, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις σε συνάρτηση με τον σχηματισμό και την κατεύθυνση του νέου φορέα ο Νίκος Τόσκας καλεί την Κεντροαριστερά να πάψει να αναζητά γέφυρες με την ΝΔ. «Όσο πιο επικεντρωμένη στα κοινωνικά προβλήματα είναι τόσο πιο ωφέλιμη θα είναι για τον τόπο και θα μπορούν να βρεθούν τρόποι συνεργασίας με την Αριστερά», επισημαίνει, υποδεικνύοντας τη μεταστροφή της Σοσιαλδημοκρατίας προς την Αριστερά που, όπως λέει, σημειώνεται σε όλη την Ευρώπη.


_