Νευρολόγοι ανέπτυξαν εφαρμογή με θρησκευτικά τραγούδια και πολιτικούς λόγους για την καταπολέμηση του εθισμού στο πορνό!


Νευρολόγοι από την Ινδία ανέπτυξαν εφαρμογή για όσους θέλουν να ξεπεράσουν τον εθισμό στο πορνό.

Πώς θα γίνεται αυτό; Η καταπολέμηση, λοιπόν, αυτής της συνήθειας θα γίνεται με... θρησκευτικά τραγούδια και πολιτικές ομιλίες.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των νευρολόγων, κάθε φορά που ο χρήστης θα επιχειρεί να έχει πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό, θα εμφανίζονται βίντεο στην οθόνη του ινδουιστικά τραγούδια, ψαλμοί όπως το «Αλλάχ Ακμπάρ» αλλά και ομιλίες του Νέλσον Μαντέλα.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από τον καθηγητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Banaras Hindu, Vijay Nath Mishra, που θέλησε να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει τους ασθενείς του.

Προς το παρόν, το «αντίδοτο» στον εθισμό στο πορνό είναι ινδουιστικά τραγούδια και προσευχές, όμως ο καθηγητής θα επιχειρήσει να διευρύνει το περιεχόμενό του. Τον επόμενο μήνα αναμένεται ότι θα προστεθούν τραγούδια και προσευχές της μουσουλμανικής κοινότητας. Στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των θρησκειών.

Παράλληλα, θα προστεθούν εμβληματικές ομιλίες προσωπικοτήτων, όπως του Νέλσον Μαντέλα, του Μαχάτμα Γκάντι αλλά και ποιητών. Σύμφωνα με τον Mishra, «ο εθισμός στην πορνογραφία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, αλλά η εφαρμογή αποτελεί μια ταπεινή προσπάθεια να αλλάξει κάποιος τη συμπεριφορά του».

Το όνομα της εφαρμογής είναι Har Har Mahadev, «δάνειο» από ένα ινδουιστικό τραγούδι που προτρέπει το Σίβα να καταστρέψει κάθε κακό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ιστότοπο pornhub, οι Ινδοί αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη βάση χρηστών, με πρώτους τους Αμερικανούς και δεύτερους τους Βρετανούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014, το ποσοστό γυναικών από την Ινδία που παρακολουθούν πορνό είναι μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Η κυβέρνηση της χώρας προσπάθησε να απαγορεύσει 857 ιστοτόπους με πορνό το 2015. Λόγω των έντονων αντιδράσεων αλλά και των αμφιβολιών για τη νομιμότητα της απόφασης, αναδιπλώθηκε μία εβδομάδα αργότερα.


Πηγή: protothema.gr
_