Πυροβολισμός παιδιού με πλαστικό πιστόλι από μπαλκόνι προκάλεσε συναγερμό τα ΜΑΤ - Πότε ξεκινούν τα μέτρα

Ούτε πόλεμο νεύρων να δέχονταν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ που εκτελούν υπηρεσία στην Χαριλάου Τρικούπη. Μετά τους χθεσινούς κρότους στην Ανδρέα Μεταξά, ένας
νέος πυροβολισμός αυτή τη φορά από ψηλά, τάραξε την ησυχία και έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ένα παιδάκι ήταν αυτή τη φορα η αιτία. Ο μικρούλης έπαιζε έπαιζε μ' ένα πλαστικό πιστόλι στο μπαλκόνι και πυροβόλησε. Αμέσως προκλήθηκε πανικός. Οι αστυνομικοί έλαβαν θέση κάλυψης και όσοι διερχόμενη ήταν εκείνη την ώρα στην οδό, ακολούθησαν το παράδειγμα τους.

Μετά από λίγης ώρας έρευνα, το μυστήριο λύθηκε. Αστυνομικοί βρήκαν την πηγή προέλευσης του πανικού και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι πως ο "τρομοκράτης" που έφερε την ταραχή, ήταν ένας μπόμπιρας. Η σκηνή θύμιζε την ταινία Κοντογιώργηδες και Μακρυκωσταίοι, σχολίασε στο bloko.gr ανώτατος αξιωματικός. Την ώρα που πυροβόλησε ο μικρός και όλοι άρχισαν να τρέχουν.

Όμως, όπως επισημαίνεται, πέρα από την εύθυμη πλευρά, τα πράγματα λαμβάνουν ανησυχητικό χαρακτήρα στην περιοχή, καθώς κανείς πλέον δεν μπορεί να προδιαγράψει τί τέξεται η επιούσα, ακόμα και στο επόμενο δευτερόλεπτο, ούτε όμως και να χαλιναγωγήσει τα νεύρα των αστυνομικών που δοκιμάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που ήδη άρχισαν να λαμβάνονται και όπως έχει γράψει το bloko.gr (ΕΔΩ) στηριζονται κατά κανόνα στις εισηγήσεις των επικεφαλής αξιωματικών, αλλά και των ίδιων των αστυνομικών, θα ενταθούν τη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να βρεθούν σε πλήρη ανάπτυξη και θα περιλαμβάνουν πεζές κι εποχούμενες περιφερειακές περιπολίες αλλά και αλεξίσφαιρες σκοπιές._