Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απέκτησαν εγγόνια, όταν οι συνομήλικοί τους δεν έχουν ακόμα οικογένεια

Έγιναν γιαγιάδες και παππούδες σε μια ηλικία που πολλοί άλλοι στις μέρες μας δεν έχουν προλάβει καν να κάνουν οικογένεια.


Η μωρουδίλα μπήκε ξαφνικά ξανά στη ζωή τους και βρέθηκαν να αλλάζουν πάνες και να κρατάνε στην αγκαλιά τους ένα μωρό, το εγγονάκι τους.
Η γενιά των 45άρηδων και των 50άρηδων παππούδων και γιαγιάδων μιλούν στην “Π” για το νέο “θαύμα” που βιώνουν με το παιδί του παιδιού τους, τα πειράγματα που δέχονται από τους φίλους τους, αλλά κυρίως για το πόσο τυχεροί νιώθουν που απέκτησαν εγγονάκι τόσο νέοι!

“Δεν μπορούσα να το πιστέψω στο μαιευτήριο”

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο ιατρικών ειδών, μπερδεύτηκε λίγο, όταν πήγε στο μαιευτήριο. “Λοιπόν”, σημειώνει, “για να ξεκινήσω, μπορώ να πω ότι δεν υπήρξε στη ζωή μου μεγαλύτερο συναισθηματικό μπέρδεμα από την πρώτη φορά που αντίκρισα την εγγονή μου στο μαιευτήριο.
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης με την εγγονή του
Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης με την εγγονή του
Μας λέει ο γιατρός “ελάτε να τη δείτε”. Και κει για μια στιγμή δε μπορούσα να καταλάβω αν μου έδειχναν το παιδί μου ή το εγγόνι μου! Πέρασε λίγη ώρα για να συννειδητοποιήσω τι γίνεται. Μετά που ηρέμησα λιγάκι αντιλήφθηκα ότι είναι άλλο να σου λένε ότι θα γίνεις παππούς στα πενήντα δυο σου και άλλο να το βλέπεις χειροπιαστά μπροστά σου!
Η εγγονή μου λοιπόν, η Έλενα, η οποία τώρα είναι περίπου έξι μηνών και γεννήθηκε στις 26 Mαΐου, είναι για μένα ό,τι πιο γλυκό υπάρχει στο δικό μου κόσμο! Μου φτάνει να βλέπω τα γαλανά ματάκια της που πήρε από τον μπαμπά της, τον Μάνο, και το απιστευτό χαμόγελο το οποίο θεωρώ ότι πήρε από τη  μαμά της και κόρη μου Αγγελική.
Φυσικά ακόμη δε μπορεί να πει τη λέξη “παππού”, αλλά νομίζω ότι την πρώτη φορά που θα το ακούσω, θα μπερδευτώ ξανά σε σχέση με την ηλικία μου αν και νομίζω ότι θα μου αρέσει. Τώρα για την καζούρα από τους φίλους τι να πώ. Πλέον όλοι μου οι φίλοι με αποκαλούν παππού.
Θεωρώ όμως ότι πέρα από την πλάκα που μου κάνουν, αντιλαμβάνονται ότι είναι ευλογία να μπορείς στα πενήντα δυο σου να απολαμβάνεις αυτό το πλασματάκι και να συμμετέχεις ενεργά σε ολες τις δραστηριότητες που απαιτεί η ανάπτυξη του”.

“Δεν βλέπω την ώρα να με φωνάξει γιαγιά!”

Άνθρωπος δραστήριος η υπάλληλος γραφείου Κατερίνα Σπυριδάκη, έχει τρελαθεί από τη χαρά της που έγινε μια γιαγιά ετών 46!

Η Κατερίνα Σπυριδάκη, γιαγιά ετών 46
Η Κατερίνα Σπυριδάκη, γιαγιά ετών 46
Η Κατερίνα αναφέρει:
“Είμαι 46 χρονών, υπάλληλος γραφείου, κάνω ορειβασία, γιόγκα, παρακολουθώ σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης, είμαι εθελόντρια στην ομάδα “Είμαι ακόμα παιδί” και υπεύθυνη στη “Στέγη Αρρένων Ανηλίκων”. Έγινε μητέρα πολύ νέα.
“Γέννησα στα 20 χρόνια μου το πιο γλυκό και όμορφο παιδί του κόσμου, το Μαρίνο μου! Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να αγαπήσω άνθρωπο πιο πολύ από το παιδί μου μέχρι που αντίκρισα αυτό το μικρό πλασματάκι. Το παιδί του παιδιού μου.
Ο γιος μου στα 26 έγινε πατέρας. Και εγώ γιαγιά! Έχω δύο γιους και πάντα ήθελα μια κόρη.
Πόσο τυχερή είμαι τώρα με αυτή τη μικρή εγγονή! Δεν το πιστεύω ακόμα. Η νύφη μου είναι μια υπέροχη μητέρα και σύζυγος και σαν κόρη για μένα, μια και χάρη σ’αυτήν εγω έχω αυτό το αγγελούδι στη ζωή μου…
Και δεν βλέπω την ώρα να με φωνάξει… γιαγιά!  Όσο για τους φίλους μου; Mε πειράζουν βέβαια και με φωνάζουν… γιαγιούλα και χαζογιαγιά, αλλά δεν φαντάζονται πόσο μ’ αρέσει να το ακούω…”.

Αχ μπέμπα…. και  το ψαροντούφεκο;

Ο παππούς του έγινε παππούς στα 43, εκείνος περίπου μια δεκαετία αργότερα. Ο Μάριος Χαλαμπαλάκης, ιατρικός επισκέπτης, περίμενε μπέμπη, αλλά βρέθηκε να κρατάει στο μαιευτήριο το πιο γλυκό κοριτσάκι. Το κοριτσάκι της κόρης του.
Πρώτη φορά παππούς ο Μάριος Χαλαμπαλάκης στα 52.
Πρώτη φορά παππούς ο Μάριος Χαλαμπαλάκης στα 52. “Ο παππούς μου έγινε παππούς στα 43!” λέει στην “Π” (φωτο Κώστας Μεταξάκης)
Πρώτη φορά παππούς, λοιπόν, στα 52 χρόνια του ο Μάριος μάς λέει:
-Μπαμπά είμαι έγκυος… “Χρειάστηκα λίγα δευτερόλεπτα για να φανταστώ την κόρη μου, τη Μιλένα, το καρότσι με τον μπέμπη και μένα με σακίδια γεμάτα πάνες, μπιμπερό, αλλαξιές μωρουδιακών, να περιδιαβαίνουμε τις παραλίες και τους δρόμους! Οι μήνες πέρασαν με πολύ κέφι και καλή ψυχολογία για όλους. Ξεκίνησα αμέσως να φτιάχνω στον μπέμπη το πρώτο του ψαροντούφεκο! Πολύ γρήγορα, ένα μεσημέρι του Αυγούστου, τσουπ, έσκασε μύτη… η μπέμπα…. Χμ… μπέμπα! Και τώρα; Και το ψαροντούφεκο; Oι σκέψει πολλές… Ποιός το περίμενε, γιατί πάνε 20 χρόνια που στη θέση της εγγονής μου βρισκόταν η κόρη μου, δηλαδή… χθες!”.
Όπως σχολιάζει, “τώρα υπάρχει περισσότερη συνειδητότητα, πιο πλούσια συναισθήματα μπορείς να χαρείς με όλο σου το είναι το κανούριο μωρό.  Αγκαλιάζεις την εγγονή σου, μυρίζεις τη μωρουδίλα και νιώθεις ότι όλη η ζωή ήταν πολύ απλόχερη μαζί σου τελικά.
Βέβαια όταν έρχεται η στιγμή του γοερού κλάματος και της γκρίνιας, τη φορτώνεις στη μάνα της, τους βγάζεις όλους μαζί έξω από το σπίτι, γιατί έχεις και διάβασμα την καινούρια “Πατρίδα”. Ο Μάριος Χαλαμπαλάκης έχει δώσει οδηγίες σε φίλους και γνωστούς να τον αποκαλούν παππού. “Άλλωστε”, συμπληρώνει, “και ο δικός μου παππούς έγινε παππούς στα 43 του! Άρα, σόι πάει το βασίλειο…”.
patris.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια