Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόσες θερμίδες μπορούμε να χάσουμε με το σεξ;


Για πολλούς ανθρώπους -δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε για όλους- το σεξ αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες, αλλά και ευχάριστες δραστηριότητες.

Διεγείρει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, μας κάνει πιο ευδιάθετους και είναι ένας ευχάριστος τρόπος εκγύμνασης! Επίσης, επειδή καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια όταν κάνουμε σεξ, πολλοί πιστεύουν πως και οι θερμίδες που καίμε είναι πάρα πολλές.

Γι’ αυτό και αρκετοί που υποστηρίζουν την ευεξία και το γυμνασμένο σώμα προτιμούν το σεξ ως τρόπο άσκησης. Πολλοί το αποκαλούν και sexercise. Είναι, όμως, ο συνδυασμός του σεξ με την άσκηση «όπλο» για τη μάχη κατά των θερμίδων;


Σύμφωνα λοιπόν με μία έρευνα, με 30 λεπτά σεξ καις μόλις 85 με 100 θερμίδες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με 30 λεπτά σεξ καις τις θερμίδες μίας μόνο μπανάνας! Κι αν προσθέσεις και μία άλλη έρευνα από το New England Journal of Medicine που λέει ότι η μέση διάρκεια σεξ δεν ξεπερνά τα 6 λεπτά, τότε τα αποτελέσματα δεν λειτουργούν και πολύ υπέρ όσων προτιμούν το σεξ από τη γυμναστική σαν εναλλακτικό τρόπο.

Οπότε ακόμα κι αν κάνεις σεξ σε καθημερινή βάση, σε καμία περίπτωση να μην το θεωρείς ως ένα μέσο αδυνατίσματος.

Πηγή: thepressroom.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια