Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κωνσταντίνος Τζέκης: Δυσπιστία ή διαφθορά;

Δύο γεγονότα ανάμεσα στα πάμπολλα που φιλοξένησε η δημόσια ζωή, μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο σtο άμεσο μέλλον για έντονες αντιπαραθέσεις και πολιτικούς διαξιφισμούς.

Η πρώτη είδηση μας έρχεται από τον τομέα των εξοπλισμών. Η πολιτική ζωή του τόπου στιγματίστηκε και εξακολουθεί να παράγει τριγμούς από την αγοραπωλησία αμυντικών συστημάτων.  Ένας Υπουργός στα κάτεργα, δεκάδες συνεργοί του, η οικογένειά του, αποτέλεσαν θέματα πρώτης σελίδας για πολύ καιρό, λόγω των παράνομων αγοροπωλησιών όπλων και αεροπλάνων. Ακολουθούν δεκάδες δικογραφίες για κάθε σύμβαση που υπέγραψαν παράγοντες του τόπου για τον ιερό σκοπό της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Τελικά ιερός ήταν μόνο για τους φτωχούς Έλληνες που πλήρωναν με κλειστά μάτια, ενώ άλλοι φυγάδευαν εκατομμύρια για να τα κρύψουν σε κρυψώνες που ούτε αχτίνα του ήλιου δεν τις είδε, μα ούτε θα τις δει.

Με αυτό το δεδομένο η όποια δοσοληψία για τον σκοπό αυτό θα έπρεπε να είναι πλήρως διαφανής  για τους μετέπειτα αρμόδιους λόγω της ευαισθησίας του Έλληνα, αλλά και για την διαφανή αγορά ή πώληση. Όμως τελευταία ακούγονται  ψίθυροι,  αν όχι βοές, οργισμένων για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Η παρούσα ενασχόληση δεν έχει σκοπό να δικάσει κανέναν, αλλά βρε αδελφέ, χάλασε ο κόσμος, αν ήταν ξάστερος ο ουρανός,  να υπάρξει πλήρης και μη αμφισβητούμενη διαφάνεια;

Η δεύτερη είδηση προέρχεται και πάλι από το τεράστιο κεφάλαιο της διαφθοράς. Αφορά τις καταθέσεις συζύγου πολιτικού που μέλει και ευελπιστεί να κυβερνήσει τη χώρα.

Ξοδεύτηκαν χιλιάδες τόνοι μελάνης και χαρτιού προκειμένου να υπάρξει πλήρης ανίχνευση των περιουσιών Ελλήνων στη χώρα και στο εξωτερικό. Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών διαλαλεί την μελλοντική φορολόγηση με βάση την συνολική περιουσία ενός εκάστου είτε βρίσκεται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Εδώ βεβαίως αρχίζουν τα δύσκολα σταυρόλεξα.

Οι κάτοχοι καταθέσεων και λοιπών στοιχείων στο εξωτερικό υπό την κάλυψη   offshore εταιρειών δεν θα φορολογηθούν για αυτά τα περιουσιακά τους στοιχεία, αφού οι ιδιοκτήτες τέτοιων κρύβονται πίσω από τις ετικέτες δικηγορικών και επενδυτικών εταιρειών του εξωτερικού. 

Αδιάφορα αν αποκτήθηκαν νόμιμα, αν δηλώθηκαν και αν φορολογήθηκαν στο εξωτερικό, η χώρα που έχει ανάγκη αυτών των χρημάτων θα τα στερηθεί. Βέβαια θα διαρρηγνύει τα ιμάτια του ο μέλλων Πρωθυπουργός για τίμια δήλωση των περιουσιών μας, αλλά το σπίτι του θα μπάζει από παντού.  

Η γκρίνια αυτή δεν αφορά  μόνο την εν λόγω περίπτωση αλλά όλους τους πολιτικούς μας, που κρατάνε χρήματα στο εξωτερικό, ανεξάρτητα για ποιό σκοπό και πως αποκτήθηκαν,  τους οποίους θα πρέπει να τους στείλουμε εκεί να γεύονται τα χρήματά τους και να αρνηθούμε να τους τιμάμε με τις ψήφους μας, για να μας κοροϊδεύουν ασύστολα.

Κάθε πράξη, όσο μεγάλη και να είναι, δεν θέλει τίποτα άλλο να ξευτελισθεί από μια επανάληψη. Τελικά μόνο μία είναι; Έξω βρέχει.

 

Κωνσταντίνος Τζέκης


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια