Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και οι συλλήψεις


Στο τελευταίο απόσπασμα της δικογραφίας για την απαγωγή Λεμπιδάκη παρουσιάζεται το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι της επιχείρησης της αστυνομίας που δεν ήταν άλλο από την απελευθέρωση
του επιχειρηματία και τις συλλήψεις των δραστών.
 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ – ΕΡΕΥΝΕΣ/ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΩΝ

 

Δ1. Αστυνομική επιχείρηση απελευθέρωσης ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ Μιχαήλ

                Από την συνολική αξιολόγηση των περιελθόντων στην προανακριτική αρχή δεδομένων, ως παρατέθηκαν ανωτέρω, κατέστη σαφές και απολύτως βέβαιο ότι το οίκημα που βρίσκεται εντός της επιχείρησης με επωνυμία «...» του κατηγορούμενου (1) Κ.Ε., στη γέφυρα Ζουρίδας Ρεθύμνου, αποτελεί το κρησφύγετο όπου κρατείται ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ, με τον κατηγορούμενο (2) Γ.Β. να αποτελεί τον φύλακα αυτού.

                Στο πλαίσιο της εν λόγω διαπίστωσης, ένεκα και του γεγονότος ότι διαπιστώθηκε ότι ο απαχθείς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ως εκ τούτου υφίσταται υπαρκτός κίνδυνος ζωής αυτού ο οποίος δύναται να ενταθεί από την συνέχιση της κράτησης, από τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες (προανακριτικές και επιχειρησιακές) καταρτίσθηκε ακριβές σχέδιο επιχειρησιακής επέμβασης.

                Κατόπιν τούτου, πρωινές ώρες της 02/10/2017, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης, εξασφαλίζοντας όλα τα εχέγγυα για την ασφαλή, άμεση και αποτελεσματική επέμβαση στο σημείο, εισήλθαν αιφνιδίως στον χώρο της επιχείρησης του κατηγορούμενου (1Κ.Ε, στη γέφυρα Ζουρίδας Ρεθύμνου, όπου αρχικώς ακινητοποίησαν αυτόν, με τον κατηγορούμενο (1) Κ.Ε να δηλώνει ερωτηθείς ότι όντως στο σημείο αποκρύπτεται ο απαχθείς. Παράλληλα, εισήλθαν σε διώροφο οίκημα που βρίσκεται στην νότια πλευρά της επιχείρησης, το οποίο ανήκε στον κατηγορούμενο (1) Κ.Ε. , όπου στο χώρο του ισογείου ακινητοποίησαν τον κατηγορούμενο (2) Γ.Β..  

                Ανελθόντες στην συνέχεια στο χώρο της σοφίτας, εντόπισαν κλειδωμένο εντός αυτής τον απαχθέντα. Ο χώρος όπου φυλασσόταν ο απαχθείς είχε διαστάσεις περίπου 4Χ4 μέτρα, με αυτόν να κοιμάται σε στρώμα στο πάτωμα, με το πόδι του δεμένο με αλυσίδα, η οποία κατέληγε σε χειροπέδες και με τον ένα κρίκο αυτών δεμένο στο καλοριφέρ. Στο χώρο επίσης υπήρχε χημική τουαλέτα για τις ανάγκες αυτού.

                Μετά την απελευθέρωση, ο απαχθείς συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκε άμεσα στις εγκαταστάσεις του Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου και στο χώρο ιατρείου αυτού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθησε σχετική εξέτασή του από αρμόδιους ιατρούς. Γίνεται μνεία ότι τα ρούχα του ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ Μιχαήλ κατασχέθηκαν και πρόκειται αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ εξετάσθηκε επιτόπου και από ιατροδικαστή.

                Αφού διαπιστώθηκε ότι ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και ότι ήταν σε θέση να εξετασθεί για τις συνθήκες της απαγωγής του, προέβημεν στη λήψη ένορκης μαρτυρικής κατάθεσης. Από την επισκόπηση της εξέτασής του, διαπιστώνονται τα εξής:

                Ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ δήλωσε ότι μετά το τρακάρισμα που προκάλεσαν οι απαγωγείς, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face, ένας εκ των απαγωγέων έθραυσε το τζάμι του παραθύρου, ενώ έτερος απαγωγέας τον σημάδευε με πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV. Ακολούθως, αφού του φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι με την οποία δεν μπορούσε να δει γύρω του, τον τοποθέτησαν στα πίσω καθίσματα επιβατηγού οχήματος, ενώ δίπλα του κάθονταν ακόμα δύο (2) απαγωγείς. Αφού ακολούθησε πορεία πέντε (5) λεπτών, τον μετεπιβίβασαν σε έτερο όχημα, στο οποίο επέβαιναν αυτήν την φορά τρία (3) άτομα. Αφού κινήθηκαν για χρονικό διάστημα μίας (1) με δύο (2) ώρες, κατά το διάστημα των οποίων κινήθηκαν και σε χωματόδρομο, ενώ ανήλθαν και κατήλθαν ορεινά τμήματα, έφθασαν στο πρώτο κρησφύγετο, όπου τοποθετήθηκε σε υπνοδωμάτιο πρώτου ορόφου, διαστάσεων 3Χ3 μέτρα, με κρεβάτι-τηλεόραση-τραπέζι και χημική τουαλέτα, το παράθυρο του οποίου ήταν καλυμμένο με λινάτσα, ενώ οι απαγωγείς τον έντυσαν με άλλα ρούχα και τον έδεσαν στο χέρι με χειροπέδες και αλυσίδα που κατέληγε στον τοίχο.

                Η παραμονή του στο πρώτο κρησφύγετο διήρκεσε μέχρι τις αρχές Μαΐου. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα, ήταν κλειδωμένος στο υπνοδωμάτιο και δεμένος με την αλυσίδα, του χορηγούσαν τροφή (μαγειρεμένο φαγητό) μία ή δυο φορές ημερησίως, ενώ ερχόταν σε επαφή με έναν κάθε φορά φύλακα, ο οποίος μιλούσε χαμηλόφωνα και απέκρυβε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Σύμφωνα με τον απαχθέντα, οι απαγωγείς ισχυρίζονταν ότι είχαν ενημέρωση «από μέσα» (είτε άτομο κοντά στην οικογένεια είτε άτομο από τον επαγγελματικό κύκλο) και γι’ αυτό επέμεναν στην καταβολή τέτοιων χρηματικών ποσών. Κατά την συγγραφή των ιδιόχειρων αποστολών και τη λήψη των βίντεο, οι απαγωγείς λάμβαναν μέτρα είτε υποδεικνύοντας τι θα γραφεί ή θα ειπωθεί είτε αποστειρώνοντας τα έγγραφα στην περίπτωση των επιστολών.

                Αρχές Μαΐου, τρεις (3) απαγωγείς, οι οποίοι έφεραν όπλα, επιβίβασαν βραδινές ώρες τον ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ Μιχαήλ σε επιβατηγό όχημα με κουκούλα στο κεφάλι, και τον οδήγησαν στο δεύτερο κρησφύγετο, το οποίο ήταν πετρόχτιστο οίκημα, τοποθετώντας τον πάλι σε χώρο υπνοδωματίου, με διπλό κρεβάτι και χημική τουαλέτα, άνευ παραθύρων και τηλεόρασης, ενώ τον έδεσαν εκ νέου με αλυσίδα από τον τοίχο και με χειροπέδες στο χέρι. Κατά την παραμονή του στον συγκεκριμένο χώρο, πέραν των φυλάκων, ήρθε σε επαφή και κουβέντιασε για την πορεία της διαπραγμάτευσης με άνδρα μέσης ηλικίας, ο οποίος φορούσε κουκούλα. Στο δεύτερο κρησφύγετο παρέμεινε μέχρι αρχές Ιουνίου, ενώ το φαγητό που του χορηγούσαν ήταν ομοίως μαγειρευτό.

                Αρχές Ιουνίου, οι απαγωγείς επιβίβασαν βραδινές ώρες τον ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ Μιχαήλ σε επιβατηγό όχημα με κουκούλα στο κεφάλι, και τον οδήγησαν μετά από πορεία μίας (1) με δύο (2) ωρών στο τρίτο κρησφύγετο, όπου τον τοποθέτησαν σε υπνοδωμάτιο δευτέρου ορόφου με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες με τα προηγούμενα. Σε αυτήν την περίπτωση, τον έδεσαν από το πόδι με αλυσίδα. Κατά τη διάρκειά της κράτησής του στο χώρο, τον επισκέφθηκε εκ νέου ο άνδρας μέσης ηλικίας, με τον οποίο ομοίως κουβέντιασε για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

                Την 06/08/2017, βραδινές ώρες, οι απαγωγείς μετέφεραν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, πλην όμως εκτάκτως, τον ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ Μιχαήλ σε χώρο στάνης, αφού ακολούθησαν διαδρομή σε χωματόδρομο με αγροτικό όχημα. Το οίκημα ήταν αγροτικής χρήσης και δεν είχε ρεύμα, ενώ πέριξ υπήρχε κοπάδι με ζώα. Η διατροφή του γινόταν με πλαστικό πιάτο, ενώ ομοίως ήταν δεμένος με αλυσίδα στο πόδι. Η κράτηση στον συγκεκριμένο χώρο διήρκεσε μέχρι την 10η Αυγούστου, με τους απαγωγείς να εξηγούν στον απαχθέντα ότι η μεταφορά του εκεί οφειλόταν σε αστυνομική επιχείρηση που είχε γίνει από μεγάλη αστυνομική δύναμη στο πλαίσιο της απελευθέρωσής του.

                Βραδινές ώρες της 10/08/2017, οι απαγωγείς μετέφεραν τον απαχθέντα στο πέμπτο κρησφύγετο, ήτοι στον χώρο όπου εντοπίστηκε κατά την αστυνομική επέμβαση της 02/10/2017. Στον χώρο αυτόν, πέραν του φύλακα, τον επισκέφθηκε τρεις (3) φορές έτερος άνδρας, ο οποίος του συστήθηκε ως «ΑΚΗΣ» και του είπε ότι ήταν διαπραγματευτής με την οικογένεια, ενώ ο προηγούμενος διαπραγματευτής που συστηνόταν ως «ΑΒ» είχε αποτραβηχτεί για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, ο «ΑΚΗΣ» τον ενημέρωσε ότι θα ανέβαινε στην Αθήνα για την παράδοση ιδιόχειρης επιστολής του. Πέραν του «ΑΚΗ», τον επισκέφθηκε και ο «ΜΑΝΩΛΗΣ», για τον οποίο αντιλήφθηκε ότι ήταν ο υπεύθυνος του χώρου.

                Όπως δήλωσε ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ, οι απαγωγείς είχαν αναφέρει ότι υπολόγιζαν να αποκομίσουν από την οικογένειά του περί τα είκοσι με τριάντα πέντε εκατομμύρια (20.000.000-35.000.000) ευρώ για να τον αφήσουν, ενώ καθ’ όλο το διάστημα της κράτησής του (30/03-02/10) του είχαν αλλάξει τρεις (3) φορές μονάχα ρούχα. Επιπλέον, από αρχές Απριλίου του χορηγούσαν καθημερινώς 0,5-1mg ηρεμιστικό XANAX, προκειμένου να μην παρουσιάζει κρίσεις πανικού, ενώ ουδέποτε αντίκρισε το φως του ήλιου. Επιπλέον, θεωρεί ότι ο αριθμός των απαγωγέων ήταν συνολικά περί τα είκοσι (20) άτομα, τα οποία ήταν απολύτως πειθαρχημένα και οργανωμένα, ενώ ιδίως κατά τις μετακινήσεις του είχε διαπιστώσει ότι ενεργούσαν διαφορετικές ομάδες, οι οποίες τον παρέδιδαν η μία στην άλλη. Επίσης, δήλωσε ότι οι απαγωγείς του μετέφεραν ότι είχαν ξαναπροσπαθήσει κατά το παρελθόν να τον απαγάγουν, ενώ αν δεν το κατόρθωναν την 30/03, θα απήγαγαν έτερο μέλος της οικογένειάς του. Τέλος, δήλωσε ότι δεν βιαιοπράγησαν εις βάρος του, ενώ του επέτρεπαν να κρατά σημειώσεις σε τετράδιο και χαρτιά, τα οποία εντοπίσθηκαν, παραδόθηκαν και κατασχέθηκαν.   

               

Δ2. Διενέργεια κατ’ οίκον ερευνών – Προσαγωγές ατόμων

                Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες σε οικίες και χώρους παρουσία δικαστικών λειτουργών, ενώ προχώρησαν στην προσαγωγή προσώπων. Κατά την διάρκεια των ερευνών, προσήχθησαν οι κατηγορούμενοι (1) έως (8), οι οποίοι μετά το πέρας των ερευνών συνελήφθησαν. Επιπλέον, προσήχθησαν έτερα πρόσωπα, τα οποία αφού εξετάσθηκαν σχετικά, αποχώρησαν. Η πορεία των ερευνών είχε ως εξής:

 

                (Α) Κρησφύγετο εντός επιχείρησης κατηγορούμενου (1) Κ.Ε:

                Το οίκημα στην Γέφυρα Ζουρίδας Ρεθύμνου, μέσα στο οποίο εντοπίσθηκε ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ, μετά την απελευθέρωσή του και την δέσμευση του φύλακά του, κατηγορούμενου (2) Γ.Β.  τηρήθηκε ανέπαφο από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου πραγματοποιηθεί πλήρης εξερεύνηση από αρμόδια κλιμάκια. Προς τούτο, κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου προσήλθε στο χώρο και προέβη σε εξερεύνηση (φωτογράφιση, περισυλλογή πειστηρίων, σάρωση με βαμβακοφόρους στειλεούς για ανίχνευση βιολογικού υλικού, αναζήτηση αποτυπωμάτων κλπ ιχνών σχετιζομένων με τους δράστες). Παράλληλα, μεσημβρινές ώρες της 02/10/2017, κατέφθασε στο χώρο ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για να συνδράμει στη διαδικασία εξερεύνησης. Παράλληλα, ξεκίνησε διενέργεια αυτοψίας των χώρων τόσο του οικήματος όσο και της υπόλοιπης κτηριακής εγκατάστασης (γραφεία επιχείρησης, εξωτερικοί χώροι κλπ).

                Ένεκα του γεγονότος ότι μέχρι την υποβολή της παρούσας δικογραφίας, η αυτοψία του χώρου δεν είχε περαιωθεί πλήρως, υποβάλλεται το πρώτο τμήμα της έκθεσης αυτοψίας, ενώ το τελικό μέρος αυτής πρόκειται υποβληθεί με νεότερη αναφορά μας.

                (Β) Οικία κατηγορούμενου (1) Κ.Ε.

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στο Βιολί Χαράκι Ρεθύμνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Ένα (1) κινητό τηλέφωνο μάρκας I-PHONE  χρώματος μαύρο-γκρι με αριθμό ... φέρον κάρτα SIM εταιρείας VODAFONE  με αριθμό κλήσης 6944552128, (β) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA με ΙΜΕΙ:..0 φέρον κάρτα SIM εταιρείας COSMOTE με SSID ...άνευ μπαταρίας, (γ) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA με ... άνευ κάρτας SIM και μπαταρίας, (δ) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA με ... άνευ κάρτας SIM και μπαταρίας, (ε) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA με ... άνευ κάρτας SIM και μπαταρίας, (στ) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA με... άνευ κάρτας SIM και μπαταρίας, φέρον κάρτα μνήμης, (ζ) Μία (1) ατζέντα χρώματος καφέ με ιδιόχειρες σημειώσεις και τηλέφωνα, (η) Μία (1) βιντεοκάμερα μάρκας SONY 4.0  χρώματος ασημί –μαύρου.

 

                (Γ) Οικία κατηγορούμενου (2) Γ.Β.

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα, από αστυνομικούς της Δ.Α. Θεσ/κης, στην οδό , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) 50 φυσίγγια των 9mm, και (β) το υπ΄ αρίθμ ... ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.

 

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα, από αστυνομικούς της Δ.Α. Θεσ/κης, στην οδό...  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Μία (1) συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας Samsung, (β) Μία (1) συσκευασία κινητού τηλεφώνου μάρκας lenovo A536, (γ) Μία (1)μαύρη συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας LG, και (δ) Ένας φορητός Η/Υ μάρκας LG μετά του τροφοδοτικού.

 

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα, από αστυνομικούς της Δ.Α. Θεσ/κης, στην οδό Οδυσσέως 30 Συκιές Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Μία (1) συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας ΝΟΚΙΑ, και (β) Τρεις (3) κάρτες sim εκ των οποίων οι δύο (2) ήταν ενεργοποιημένες στην ανωτέρω συσκευή.

 

                (Δ) Οικία κατηγορούμενου (3) Π.Ε.

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στο Ατσιπόπουλου Ρεθύμνου: (α) Ένα (1) κινητό τηλέφωνο μάρκας I-PHONE χρώματος μαύρο-γκρι με αριθμό ... φέρον κάρτα SIM εταιρείας VODAFONE  με αριθμό κλήσης 69...(β) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA με ... φέρον κάρτα SIM εταιρείας COSMOTE με ...άνευ μπαταρίας, (γ) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA με...άνευ κάρτας SIM και μπαταρίας, (δ) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA με ... άνευ κάρτας SIM και μπαταρίας, (ε) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας... άνευ κάρτας SIM και μπαταρίας, (στ) μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA με .../0 άνευ κάρτας SIM και μπαταρίας φέρον κάρτα μνήμης, (ζ) Μία (1) ατζέντα χρώματος καφέ με ιδιόχειρες σημειώσεις και τηλέφωνα, και (η) Μία (1) βιντεοκάμερα μάρκας SONY 4.0  χρώματος ασημί –μαύρου.

 

                (Ε) Οικία κατηγορούμενου (4) Γ.Ε.

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στην Σκαλωτή Σφακίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, μάρκας ΝΟΚΙΑ, χρώματος μαύρου, με αριθμό ΙΜΕΙ ... και ΙΜΕΙ 2:357290083675799, εντός της οποίας βρισκόταν τοποθετημένη μία (1) κάρτα SIM (COSMOTE) με αριθμό ..., (β) μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, μάρκας SAMSUNG, χρώματος μαύρου, με αριθμό ΙΜΕΙ:...0, εντός της οποίας βρισκόταν ενεργοποιημένη η υπ’ αριθμ: ... κάρτα SIM (COSMOTE), (γ) μία χάρτινη συσκευασία με την επιγραφή SAMSUNG GALAXY J3, άνευ συσκευής, με αριθμό ..., και (δ) ένα πακέτο σύνδεσης COSMOTE What’s up, με αριθμό κλήσης 69..., άνευ κάρτας SIM.

 

                (ΣΤ) Οικία κατηγορούμενου (5) ΠΣ.Σ

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στα Φρατζεσκιανά Μετόχια Ρεθύμνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με ΙΜΕΙ(1): ... και ΙΜΕΙ(2): ... φέρουσα κάρτα SIM, εταιρείας VODAFONE, με αρ. κλήσης 69..., η οποία κατέχεται και χρησιμοποιείται από τον Π.Σ, (β) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με αριθμό ΙΜΕΙ: 3...., άνευ κάρτας SIM, (γ) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με αριθμό ΙΜΕΙ: 357...2, άνευ κάρτας SIM, (δ) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας SONY ERICSSON, με αριθμό ΙΜΕΙ: ..., άνευ κάρτας SIM, (ε) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με αριθμό ΙΜΕΙ: ..., άνευ κάρτας SIM, (στ) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με αριθμό ΙΜΕΙ: ...7, άνευ κάρτας SIM, (ζ) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με αριθμό ΙΜΕΙ: ... άνευ κάρτας SIM, (η) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας MOTOROLA, με αριθμό .9, άνευ κάρτας SIM, (θ) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας SONY ERICSSON, με αριθμό ΙΜΕΙ: ... άνευ κάρτας SIM, (ι) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με αριθμό ΙΜΕΙ: ..., άνευ κάρτας SIM, (ια) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με αριθμό ΙΜΕΙ:...άνευ κάρτας ........ άνευ κάρτας SIM, (ιγ) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας PANASONIC, με αριθμό ΙΜΕΙ:.0, άνευ κάρτας SIM, (ιδ) μία συσκευασία κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA 5130, με ΙΜΕΙ: ...

 

                (Ζ) Κοινή οικία κατηγορούμενων (6) Π.Χ. και Π.Β.

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στον Πρινέ Ρεθύμνου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας SAMSUNG χρώματος λευκού με ΙΜΕΙ1: ... εντός της συσκευασίας του, (β) Μία συσκευασία κινητού τηλεφώνου μάρκας MLSWAVE 4G, με ΙΜΕΙ1 : ... και ΙΜΕΙ2 :..., άνευ συσκευής κινητού τηλεφώνου, (γ) Μία συσκευασία κινητού τηλεφώνου μάρκας MLSIQTALK, με ΙΜΕΙ :..., άνευ συσκευής κινητού τηλεφώνου, (δ) Μία συσκευασία κινητού τηλεφώνου μάρκας ΝΟΚΙΑ 500 με ΙΜΕΙ : ..., άνευ συσκευής κινητού τηλεφώνου, (ε) Μία συσκευασία συσκευής ΤΑΒLET μάρκας MLSIQTALK, με ΙΜΕΙ : ..., άνευ συσκευής ΤΑΒLET, (στ) Μία συσκευασία κινητού τηλεφώνου μάρκας ONETOUCH 918 με ΙΜΕΙ :..., άνευ συσκευής κινητού τηλεφώνου, (ζ) Ένας φορέας κάρτας SIM, άνευ κάρτας SIM, εταιρείας COSMOTE, με αριθμό ..., (η) Ένας φορέας κάρτας SIM, εταιρείαςVODAFONE -TAZAMOBILE, με αριθμό..., (θ) Μία κάρτα SIM, άγνωστης εταιρείας, με αριθμό ... (ι) Μία συσκευασία καρτοσύνδεσης WINDF2GO, με αριθμό σύνδεσης 693...1, με φορέα SIM, άνευ κάρτας SIM, (ια) Μία συσκευασία καρτοσύνδεσης WINDF2GO, με αριθμό σύνδεσης 6934746829, με φορέα SIM, άνευ κάρτας SIM, (ιβ) Μία συσκευασία κινητού τηλεφώνου μάρκας SAMSUNG GALAXYJ5 με ΙΜΕΙ :..., άνευ συσκευής κινητού τηλεφώνου, βρέθηκε απόδειξη αγοράς από 09-06-2017 καταστήματος ELECTROCRETE με στοιχεία πελάτη Κ.Κ, (ιγ) Μία συσκευασία συσκευής ΤΑΒLET μάρκας SAMSUNG GALAXY TAB4, με S/N : R52G20AL3QR, άνευ συσκευής ΤΑΒLET, (ιδ) Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας SONY ERICSSON χρώματος μαύρου, με ΙΜΕΙ : ...-1, (ιε) Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας SONY ERICSSON χρώματος ασημί με ΙΜΕΙ : 35423500-525278-1 με κάρτα SIM εταιρείας COSMOTE με αριθμό ..., (ιστ) Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας ALCATELχρώματος μαύρου με αριθμό ΙΜΕΙ : 8607670019-2987, εντός του εσωτερικού του οποίου είναι κολλημένο αυτοκόλλητο με ενδείξεις «69...» και ICC: 8...8, (ιζ) Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας ΝΟΚΙΑ χρώματος μαύρου, με ΙΜΕΙ ..., (ιη) Μία συσκευασία κινητού τηλεφώνου μάρκας REDMINOTE 3, με αριθμό ΙΜΕΙ1: ... και ΙΜΕΙ2: ..., άνευ συσκευής κινητού τηλεφώνου, (ιθ) Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας ΜLSIQTALK χρώματος μαύρου με ΙΜΕΙ : ... με κάρτα αποθήκευσης MICROSD 8GB, (κ) Μία συσκευασία σύνδεσης VODAFONE με αριθμό σύνδεσης 69...και χειρόγραφη αναγραφή «V2 6940325313ALCATEL» εντός της συσκευασίας βρέθηκαν δύο φορείς καρτών SIM (άνευ των καρτών SIM) με αριθμούς ..., (κα) Ένα ΤΑΒLET μάρκας SAMSUNG χρώματος μαύρου το οποίο περιέχει κάρτα MICROSD και κωδικό προϊόντος CE0168, (κβ) Έναν φορητό Η/Υ LAPTOPμάρκας ACERμε S/N : LXRDS021081133C4C31601, (κγ) Μία συσκευασία κινητού τηλεφώνου μάρκας VODAFONE με ΙΜΕΙ ...8, (κδ) Ένας φορέας κάρτας SIM εταιρείας VODAFONE με την κάρτα SIM και αριθμό σύνδεσης 69..., (κε) Ένας φορέας κάρτας SIM εταιρείας VODAFONE άνευ κάρτας SIM με αριθμό ..., (κστ) Ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας MLS χρώματος μαύρου και ΙΜΕΙ1 : 356841071243916 και ΙΜΕΙ2 :..., (κζ) Ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας mi χρώματος χρυσαφί με κάρτα SIM, (κη) Ένα TABLET μάρκας MLSIQTAB με ΙΜΕΙ :...και αριθμό σύνδεσης : 69..., (κθ) Ένα φορητό Η/Y LAPTOP μάρκας ΗΡ με S/N: CND6500GQS, (λ) Ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας SAMSUNG χρώματος μαύρου με αριθμό ΙΜΕΙ : ... με κάρτα SIM, (λα) Μία συσκευασία κινητού μάρκας VODAFONE με ΙΜΕΙ 3.. άνευ κινητού, εντός της οποίας υπάρχει φορέας κάρτας SIM, άνευ κάρτας SIM με αριθμό ... εταιρείας COSMOTE, (λβ) Ένας φορέας κάρτας SIM εταιρείας VODAFONE άνευ κάρτας SIMμε αριθμό 69...1 και ..., (λγ) Ένας φορέας κάρτας SIM εταιρείας VODAFONE άνευ κάρτας SIM με αριθμό 69... σε χειρόγραφη ένδειξη και ...., (λδ) Ένας φορέας κάρτας SIM εταιρείας VODAFONE άνευ κάρτας SIM με χειρόγραφες ενδείξεις «ΝΕΑ ΚΑΡΤΑ ...» και αριθμό ..., (λε) Ένας φορέας κάρτας SIM εταιρείας VODAFONE άνευ κάρτας SIM με χειρόγραφη σημείωση σε χαρτάκι «69...» και αριθμό ..., (λστ) Μία κάρτα SIM εταιρείας VODAFONE με αριθμό....και η τελευταία γραμμή αποξεσμένη (τα τέσσερα ψηφία), (λζ) Μία κάρτα SIM εταιρείας VODAFONEμε αριθμό ...7, (λη) Εννέα φορητές κάρτες μνήμης – USB STICK, (λθ) Πέντε κάρτες μνήμης, (μ) Ένας σκληρός δίσκος μάρκας ΗΙΤΑCHI με S/N EJUEYLGE με χειρόγραφη ένδειξη «Παντρεμένος», (μα) Ένας φορητός σκληρός δίσκος μάρκας PLUSCOM με S/N 06110770, (μβ) Μία ψηφιακή κάμερα μάρκας SONYμε αριθμό ... (μγ) Μία βιντεοκασέτα μάρκας SONY, (μδ) Πέντε ψηφιακοί δίσκοι CD-ROM, (με) Ένα σορτς παντελόνι χρώματος τζιν μάρκας BERSHKANΟ 36 EUR, (μστ) Ένα μαύρο t-shirt μάρκας ZARANΟM με κεντημένη στάμπα ψηλά αριστερά, (μζ) Ένα μονόκαννο μάρκας ΜΟSSMERG CAL 12 με αριθμό όπλου 1395254 μαζί με την ΑΚΚΟ με Α.Β. 1300600 της Υ.Α. Ρεθύμνου, (μη) Μία μονάδα – πύργος Η/Υ μάρκας VENTOκαι S/ND7X38002402, (μθ) Μία συσκευασία, τμήμα συσκευασίας κινητού τηλεφώνου μάρκας MLμε ΙΜΕΙ1...και ΙΜΕΙ2 : ... (ν) Ένας φορέας κάρτας SIMεταιρείας COSMOTEμε χειρόγραφη ένδειξη 698... και αριθμό ...., (να) Μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μάρκαςMINOLTA και αριθμό ... και εντός φέρει κάρτα μνήμης, (νβ) Χειρόγραφη σημείωση «ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ 69.,...», (νγ) Χειρόγραφη σημείωση «ΝΕΟ ΜΕΙL 590220174 ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΝ ΧΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΑΛΙΟ MEILSΑOZ 1957 ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ (Saozs9oz21@gmail.com)», (νδ) Χειρόγραφη σημείωση «20-9-17 ΕΔΟΣΑ 50€ Μ. Σ», (νε) Μία σελίδα μεγέθους Α4 με χειρόγραφες σημειώσεις «ΕΞΟΔΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ», (νστ) Τσαλακωμένο απόκομμα εφημερίδας REAL σελ. 36 από 01-10-2017 με θέμα «Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη στις 30 Μαρτίου έχει δηλαδή συμπληρώσει 6 ολόκληρους μήνες σε ομηρία», (νζ) Οκτώ ατζέντες τηλεφώνων, (νη) Απόκομμα φακέλου αποστολής ΕΛΤΑ κεντρικό κατάστημα Κηφισιάς  Ελαιών 40 και Χαράς με αριθμό συστημένου RE626355651GR, (νθ) Δύο κουτιά των 25 τεμαχίων πλήρη φυσίγγια MM16/70 κυνηγετικού όπλου, (ξ) Τρία καπνογόνα, (ξα) Πέντε ερυθρές φωτοβολίδες και (ξβ) Πέντε φωτοβολίδες.

 

                (Η) Οικία κατηγορούμενου (7) Σ.Ε.

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στο Καλονύκτι Ρεθύμνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με αριθμό ΙΜΕΙ: 357814066528673, φέρουσα κάρτα SIM εταιρείας COSMOTE, με αρ. κλήσης 69..., την οποία κατείχε και χρησιμοποιούσε ο Σ.Ε., (β) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας ALCATEL, με αριθμό ΙΜΕΙ: 8..., άνευ κάρτας SIM, (γ) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA, με αριθμό ..., άνευ κάρτας SIM, (δ) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας LG, με αριθμό ΙΜΕΙ:... άνευ κάρτας SIM, (ε) μία ηλεκτρονική ταμπλέτα μάρκας E-STAR, με s/n: ... (στ) μία ηλεκτρονική ταμπλέτα μάρκας E-STAR, με s/n: ..., (ζ) ηλεκτρονική ταμπλέτα μάρκας VIVACO, (η) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας SONY ERICSSON, με αριθμό ΙΜΕΙ: ...θμό ..., (ι) δύο πλαστικοί φορείς καρτών SIM, εταιρείας COSMOTE, με αρ. χρήστη: ....και 62653 αντίστοιχα, (ια) μία συσκευασία κινητού NOKIA, με ΙΜΕΙ., (ιβ) μία συσκευασία κινητού SAMSUNG GT-E11202, με ΙΜΕΙ: ..., (ιγ) μία συσκευασία κινητού SAMSUNG GT-E1050, με ΙΜΕΙ: ., (ιδ) μία συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας NOKIA 100, με αριθμό ΙΜΕΙ: 358955059039423, άνευ κάρτας SIM, (ιε) μία χάρτινη συσκευασία κάρτας COSMOTE WHAT’S UP,  με τηλ. αριθμό: 69....

 

                (Θ) Οικία προσαχθέντος Κ.Β.

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στην Ίμπρο Σφακίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) ένα πακέτο σύνδεσης COSMOTE, με αριθμό κλήσης 69..., (β) ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας MITSUBISHI, χρώματος ασημί, απενεργοποιημένο, με αριθμό ΙΜΕΙ:...(γ) ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας LG, χρώματος ανθρακί, απενεργοποιημένο, με αριθμό ΙΜΕΙ:...9, (δ) μία χάρτινη συσκευασία με την επιγραφή SAMSUNG GALAXY J3(6), άνευ συσκευής, με αναγραφόμενο αριθμό ΙΜΕΙ:..., (ε) μία χάρτινη συσκευασία με την επιγραφή SAMSUNG GALAXY Α5, άνευ αναγραφόμενου αριθμού ΙΜΕΙ, (στ) ένα στέλεχος κάρτας SIM, με σειριακό αριθμό ...

 

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στον Βρασκά Σφακίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας Samsung χρώματος μαύρο ενεργοποιημένη, κλειδωμένη, (β) Ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας alcatel one touch, χρώματος μαύρο, απενεργοποιημένο, άνευ κάρτας sim με αριθμό IMEI: ... (γ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας G Smart, απενεργοποιημένη, άνευ κάρτας sim, με αριθμό IMEI: 3...42 και 35...0, (δ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας Zer Phones, χρώματος γκρι, απενεργοποιημένη, άνευ κάρτας sim, με αριθμό IMEI: ..., (ε) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, μάρκας Alcatel one touch, χρώματος μαύρο, απενεργοποιημένη, άνευ κάρτας sim, με αριθμό IMEI: ...0,, (στ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, μάρκας Nokia, χρώματος γαλάζιο, με αριθμό IMEI: ..., απενεργοποιημένη, άνευ κάρτας sim, (ζ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, χρώματος μαύρο, μάρκας Huawei, εντός θήκης, ενεργοποιημένο με αριθμό IMEI: . και .1, (η) Ένα στέλεχος κάρτας vodafon με αριθμό: ... (Τα υπ΄ αριθμ. 7 και 8 πειστήρια βρέθηκαν εντός θήκης και κατά δήλωση του Κ. ανήκαν σε αυτόν), (θ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, μάρκας Samsung, χρώματος μαύρου, απενεργοποιημένη, με αριθμό IMEI: .../4 και κάρτα sim (cosmote) με αριθμό ...., (ι) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, μάρκας Nokia, με αριθμό IMEI..., απενεργοποιημένη, άνευ κάρτας sim, (ια) Ένα σημειωματάριο περιέχον ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν εξοπλισμό οικιακό, (ιβ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, μάρκας Samsung, χρώματος μαύρο, ενεργοποιημένη, με αριθμό IMEI: .και ...5, με κάρτα sim (vodafon) ..., (ιγ) Μία κάρτα sim cosmote με αριθμό ..., (ιδ) Ένα στέλεχος κάρτας sim cosmote με συριακό αριθμό ., (ιε) Ένα βιβλιάριο τράπεζας Πειραιώς με αριθμό λογαριασμού ...και δικαιούχο την Β.Χ και Κ.Β. (ιστ) Ένα στέλεχος κάρτας sim cosmote με αριθμό: 2...6 8..., (ιζ) Ένα στέλεχος κάρτας sim cosmote με αριθμό: ..., (ιθ) Ένα στέλεχος κάρτας wind με αριθμό ., (κ) Ένα στέλεχος κάρτας sim wind με αριθμό: .5, (κα) Ένα στέλεχος κάρτας sim wind με αριθμό: 8., (κβ) Ένα πακέτο σύνδεσης καρτοκινητής vodafon με αριθμό 694... εντός του οποίου βρισκόταν ένα στέλεχος κάρτας sim με αριθμό:...και 5 . (κγ) Ένα στέλεχος κάρτας vodafon με αριθμό 0500204209377341 και 5 205210 000259, (κδ) Μία microsim εταιρίας wind, άνευ διακριτικού αριθμού, (κε) Ένα πακέτο σύνδεσης cosmote what’ up με αριθμό 6987862456, (κστ) Ένας λογαριασμός wind με ημερομηνία έκδοσης 10/08/2017 στο όνομα Β.Α.με αριθμό τηλεφώνου 6986387669 και 6984752816, (κζ) Μία κάρτα sim cosmote με αριθμό 8930 0100 1409 0471 0895, (κη) Μία πλαστική μάσκα αποκριάτικη προσώπου, (κθ) Το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων πεντακωσίων -5500- ευρώ.      

 

                (Ι) Οικία προσαχθέντος Π.Ι
                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο οδός Σοφοκλή Βενιζέλου αρ. 37 βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Ένα (1) στέλεχος κάρτας SIM εταιρία WIND με αριθμό 89301010000009808761, (β) Μία (1) κάρτα - φορέας SIMεταιρίας VODAFONE με αριθμό 0500203246724374, η οποία έφερε κολλημένη αυτοσχέδια κάρτα SIM εταιρίας Q, (γ) Μία (1) κάρτα SIM εταιρίας COSMOTE με αριθμό κλήσης 6987126409, (δ) Ένα (1)  ιδιόχειρο σημείωμα αναγράφων ...», (ε).... Μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας SAMSUNG με ΙΜΕΙ

 

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στην Καρωτή Ρέθυμνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου...
 

Σε έρευνα στο υπ΄ αρίθμ  ΥΡΧ-2109 όχημα του Π.Ι.κατασχέθηκαν : (α) Πέντε αποκόμματα εισιτηρίων ΑΝΕΚ LINES δρομολόγιο Χανιά – Πειραιάς από 14-07-2017 και 10-09-2017, (β) Λογαριασμός WIND για τον αριθμό τηλεφωνικής σύνδεσης : 6940600900 από 10-08-2017, (γ) Διαφημιστικό φυλλάδιο του Σ.Α.Ο.Ρ., (δ) Απόδειξη υπαίθριου παρκινγκ – Πειραιά Αττικής από 21-07-2017 για το ΥΡΧ2109 ΙΧΕ Αυτοκίνητο, (ε) Απόδειξη καυσίμων από 03-07-2017 πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο Μαρούσι Αττικής, (στ) Δύο αποδείξεις διοδίων Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου Α.Ε. από 02-07-2017, (ζ) Φύλλο εφημερίδας Ρεθυμνιώτικα Νέα από 01-04-2017 με αριθμό φύλλου 11981, (η) Ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας SAMSUNG χρώματος λευκού με ΙΜΕΙ 354735/07/287735/3 με κάρτα SIM εταιρείας WIND και αριθμό 89301010000009808761 και κάρτα μνήμης MICROSD 32GB.

 

(ΙΑ) Οικία προσαχθέντος Σ.Ε.

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Μια (1) τραπεζική επιταγή της ALPHA BANK με αριθμό...πόσου 45.000€ λήγουσα 15/07/2014 στο όνομα..., (β) Εννέα (9) φ/φα τραπεζικών επιταγών ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ποσού 3.350€ συρόμενη σε λογαριασμό Α.Ε.Σ  για τον Τ.Γ, (γ) φ/ο  επιταγής ALPHA BANK του ποσού των 10.000 Ευρώ, συρόμενης σε λογαριασμό ...ΑΕΞΤΕ για το Τ.Γ. λήγουσα 05/10/2016, (δ) Μία (1) συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας

 

                (ΙΒ) Οικία προσαχθέντος Μ.Σ.Ν

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στην Αθήνα οδός Αιόλου 54 από αστυνομικούς της Δ.Α. Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Τρεις  κάρτες sim Vodafone, (β) Μία κάρτα wind, (γ) Στέλεχος κάρτας sim wind στο οποίο αναγράφεται το υπ΄ αρίθμ 69... τηλέφωνο, (δ) Στέλεχος κάρτας sim της υπ΄ αρίθμ. 6...  τηλεφωνικής σύνδεσης, (ε) Στέλεχος κάρτας sim εταιρείας Vodafone, (στ) Στέλεχος κάρτας sim εταιρείας Vodafone   τηλεφωνικής σύνδεσης, (ζ) Ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ μαύρο με ενσωματωμένη κάρτα sim wind, (η) Ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ μαύρο με ενσωματωμένη κάρτα sim vodafone, (θ) Ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung άνευ μπαταρίας και ενσωματωμένη κάρτα sim της υπ΄ αρίθμ 69...τηλ σύνδεσης, (ι) Μία μπαταρία μάρκας Samsung με επικολλημένο χαρτάκι που αναγράφονται οι υπ αρίθμ 6980814878 και 6980815309 αριθμοί, (ια) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας i-phone, (ιβ) Ένα κουτί συσκευής κινητού τηλεφώνου, (ιγ) Μια συσκευή πλοήγησης ΜLS με ενσωματωμένη κάρτα μνήμης 4GB, (ιδ) Διάφορες ιδιόχειρες σημειώσεις, (ιε) Μία συσκευασία κάρτας sim εταιρείας cosmote σφραγισμένη της υπ΄ αριθμ, 69... τηλ σύνδεσης, (ιστ) Μία συσκευασία κάρτας sim  cosmote  σφραγισμένη της υπ΄ αριθμ, 69... τηλ σύνδεσης, (ιζ) Μία πρόχειρη συσκευασία  από αλουμινόχαρτο εντός της οποία υπήρχε  ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας Samsung και ένα στέλεχος κάρτας sim εταιρείας wind, (ιη) Μία πρόχειρη συσκευασία  από αλουμινόχαρτο εντός της οποία υπήρχε  ηλεκτρονική συσκευή, (ιθ) Δύο αποδεικτικά κατάθεσης με διάφορες σημειώσεις, (κ) Ένα ηλεκτρονικό φορητό υπολογιστή μάρκας TOSHIBA  μετά φορτιστή αυτού.

 

        (ΙΓ) Οικία προσαχθέντος Λ.Γ.

                Κατά την έρευνα που έλαβε χώρα στην Γλυφάδα ... από αστυνομικούς της Δ.Α. Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: (α) Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής μετά φορτιστή του, (β) Ένα τάμπλετ, (γ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας sony erricson με κάρτα sim εταιρείας Vodafone, (δ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας sony erricson, (ε) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας blackview, (στ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας μάρκας sony με κάρτα sim εταιρείας Vodafone, (ζ) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας NOKIA, (η) Μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας Samsung  με χάρτινο επικάλυμμα με την ένδειξη 69..., (θ) Ένα τάμπλετ, (ι) Μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή canon, (ια) Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος μετά καλωδίων του, (ιβ) Μία φορητή συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης δεδομένων, (ιγ) Τρεις χάρτινη συσκευασία με ενδείξεις ΙΜΕΙ, (ιγ) Δύο χάρτινες συσκευασίες i-phone με ενδείξεις ΙΜΕΙ, (ιδ) Χάρτινες συσκευασίες – στελέχη  διαφόρων εταιρειών, (ιε) Επτά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ με ένδειξη 149193, (ιστ) Τέσσερα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ με ένδειξη 102334.

 

 

Δ3. Εξέταση Κατηγορουμένων

                Από την εξέταση των κατηγορουμένων στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψαν τα εξής:

(Α) Εξετασθείς σχετικά ο κατηγορούμενος (1) ΚΕ., δήλωσε ότι την 10/08/2017 προσεγγίστηκε από τον κατηγορούμενο (7) Σ.Ε.  και άμεσα, άνευ χρημάτων, μεταφέρθηκε από τους κατηγορούμενους (5) Π.Σ. και (7) Σ.Ε., καθώς και τρίτο πρόσωπο ονόματι «Κώστας», στο χώρο ιδιοκτησίας του ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ. Ο άγνωστος άνδρας ονόματι «Κώστας» ανέλαβε την φύλαξη, ενώ μετά από λίγες ημέρες μετέβησαν στην επιχείρησή του οι κατηγορούμενοι (6) Π.Χ. και (7) Σ.Ε., όπου ορίσθηκε η αρμοδιότητα ενός εκάστου. Τέλη Αυγούστου μετέβη στο κρησφύγετο άγνωστος άνδρας αποκαλούμενος ως «Άκης», ο οποίος προέβη στη λήψη βίντεο από τον ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ Μιχαήλ, πράξη στην οποία προέβη εκ νέου το συγκεκριμένο άτομο λίγες ημέρες αργότερα. Κατόπιν, σε συνεννόηση με τον κατηγορούμενο (7) Σ.Ε. , κανονίσθηκε από τον δεύτερο να αντικατασταθεί στη φύλαξη ο «Κώστας» από τον κατηγορούμενο (2) Γ.Β , όπως και έγινε. Προ μίας (1) εβδομάδας περίπου, μετέβη εκ νέου στο σημείο ο «Άκης», ο οποίος πήρε επιστολή από τον ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ Μιχαήλ.

(Β) Κατά την προσαγωγή του κατηγορούμενου (2) Γ.Β.  σε σχετική ερώτηση που του έγινε, αποδέχθηκε την εμπλοκή του όσον αφορά το τελευταίο χρονικό διάστημα της απαγωγής και δήλωσε ότι αφίχθη στην Κρήτη την 18/09/2017, αφού προηγουμένως τον είχε προσεγγίσει ο κατηγορούμενος (7)Σ.Ε., για να αναλάβει τη φύλαξη του ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ Μιχαήλ για χρονικό διάστημα είκοσι (20) ημερών, με χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ. Τα αεροπορικά εισιτήρια για την μετάβασή του στην Κρήτη του απεστάλησαν από τον κατηγορούμενο (1) ΚΕ.Ε, ενώ από το αεροδρόμιο Ηρακλείου τον παρέλαβε ο κατηγορούμενος (7) Σ.Ε. , ο οποίος τον μετέφερε στο χώρο του κρησφύγετου. Έκτοτε, μέχρι και τη σύλληψή του παρέμενε στο χώρο, εκτελώντας τις οδηγίες που του έδινε ο κατηγορούμενος (1)Κ.Ε., ενώ έδωσε πλήρη περιγραφή για το διάστημα που παρέμεινε στο χώρο του κρησφύγετου.

(Γ) Εξετασθείς σχετικά ο κατηγορούμενος (3)Π.Ε, αρνήθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες πράξεις.

(Δ) Εξετασθείς σχετικά ο κατηγορούμενος (4) Γ.Ε., αρνήθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες πράξεις.

(Ε) Εξετασθείς σχετικά ο κατηγορούμενος (5) Π.Σ., ομολόγησε την σε βάρος του αποδιδόμενη πράξη, δηλώνοντας ότι έλαβε μέρος στην έκνομη δραστηριότητα δεκαπέντε (15) με είκοσι (20) μετά την 30/03/2017, όταν τον προσέγγισαν άνδρας ονόματι «Γιάννης» ρωσικής καταγωγής και έτερος άγνωστος άνδρας, και του πρότειναν να αναλάβει τη φύλαξη του ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ έναντι του χρηματικού ποσού των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ. Έκτοτε, από τον Απρίλιο 2017 μέχρι και πριν ενάμιση μήνα, μετέβηκε έξι (6) με επτά (7) φορές σε δύο (2) κρησφύγετα στην περιοχή του Ρεθύμνου, όπου αναλάμβανε τη φύλαξη του ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ, σύμφωνα με τις οδηγίες που του είχαν δοθεί, σημειώνοντας ότι στο χώρο του κρησφύγετου υπήρχε πολεμικό τυφέκιο τύπου KALSHNIKOV, το οποίο είχε διατεθεί σε όλους τους φύλακες. Ερωτηθείς ως προς το σημείο όπου βρίσκονται τα κρησφύγετα, ο κατηγορούμενος (5) Π.Σ δήλωσε ότι φοβάται και δεν δύναται να αποκαλύψει τις τοποθεσίες. Αναφορικά με την βραδιά της προσαγωγής του από κοινού με τους κατηγορούμενους (3) Π.Ε και (4)Γ.Ε. στην περιοχή της Σκαλέτας Ρεθύμνου, δήλωσε ότι ο ίδιος οδηγούσε το όχημα, ενώ οι συνεπιβάτες έστελναν τα μηνύματα προς την οικογένεια, με τον κατηγορούμενο (4) Γ.Ε. να κρατάει εν τέλει το κινητό. Επιπλέον, ανέφερε ότι προ του ελέγχου, οι συνεπιβάτες απέρριψαν το επίμαχο κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσαν με την οικογένεια έξω από το αμάξι, ενώ κατά τον έλεγχο δεν έφερε κανείς τους κινητά τηλέφωνα.  

(ΣΤ) Εξετασθείς σχετικά ο κατηγορούμενος (6)Π.Ε., δήλωσε ότι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, ο κατηγορούμενος (7) Σ.Ε. του πρότεινε να συμμετάσχει σε δεύτερη ομάδα – πυρήνα που συγκροτούνταν και θα αναλάμβανε τη διαχείριση της απαγωγής, καθόσον τα μέλη της αρχικής ομάδας είχαν στοχοποιηθεί από την αστυνομία. Για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ο κατηγορούμενος (7) Σ.Ε του πρόσφερε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, ενώ μετά τη συμφωνία, ο κατηγορούμενος (7) Σ.Ε.του έδωσε οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι επικοινωνίες, ενώ του παρέδωσε και συσκευή κινητού τηλεφώνου μετά πακιστανικού αριθμού και κάρτα ανανέωσης χρόνου ομιλίας. Κατόπιν αυτού πραγματοποίησε επικοινωνία προς την οικογένεια από την περιοχή Προφήτη Ηλία, έξωθι του Ρεθύμνου, ενώ στην συνέχεια πέταξε το κινητό και την κάρτα. Ακολούθως, κατόπιν υπόδειξης του κατηγορούμενου (7) Σ.Ε., από τον οποίο παρέλαβε φάκελο για να αποσταλεί στην οικογένεια, μετέβη στα ΕΛΤΑ Ηρακλείου όπου τον απέστειλε στην εταιρία του Β.... Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος (7)Σ.Ε του έδωσε νέο φάκελο, καθώς και δύο συσκευές κινητού τηλεφώνου, καθώς και αντίστοιχες κάρτες SIM και κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας. Τον συγκεκριμένο φάκελο απέστειλε στην οικογένεια μέσω των ΚΤΕΛ Χανίων, χρησιμοποιώντας προς τούτο την κόρη του, κατηγορούμενη (8) Π.Β., την οποία συμβούλευσε ως προς τον τρόπο θα άφηνε τον φάκελο για να μην αφήσει αποτυπώματα και βιολογικό υλικό, ενώ στην συνέχεια ο ίδιος κάλεσε την εταιρία του ΒΑΣΙΛΑΚΗ και τον ενημέρωσε για την παραλαβή του φακέλου. Λίγες ημέρες αργότερα, ο κατηγορούμενος (7)Σ.Ε. του παρέδωσε νέο φάκελο, καθώς και νέα συσκευή κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να αποστείλει τον φάκελο στον Κ. Όντως την επόμενη ημέρα μετέβη στον Ι.Ν. Άγιου Εφραιμ, άφησε τον φάκελο, ενώ κατά την επιστροφή ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Κ... για τον φάκελο. Λίγες μέρες αργότερα, ο κατηγορούμενος (7) Σ.Ε.του παρέδωσε νέα συσκευή κινητού τηλεφώνου και δύο (2) κάρτες SIM, προκειμένου να πραγματοποιήσει νέα επικοινωνία. Την επομένη μετέβη με την κόρη του, κατηγορούμενη (8) Π.Β., στο Σπήλι Ρεθύμνου, όπου η κόρη του αγόρασε τρεις (3) κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, από κατάστημα χωρίς κάμερες. Εν λόγω επικοινωνία προς την οικογένεια πραγματοποίησε την ίδια ημέρα. Αργότερα, ο κατηγορούμενος (7) Σ.Ε. του παρέδωσε νέο φάκελο, ενώ ο ίδιος μετέβη με την μοτοσικλέτα του στην Αθήνα, άφησε τον φάκελο σε ιατρείο στην Κηφισιά και ακολούθως ενημέρωσε την θεία του ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Κρήτη.   

(Ζ) Εξετασθείς ο κατηγορούμενος (7) Σ.Ε. δήλωσε ότι, ο κατηγορούμενος (5) Π.Σ.τον προσέγγισε λίγες ημέρες μετά την απαγωγή και του πρότεινε να αναλάβει τη φύλαξη του απαχθέντος. Αποδέχθηκε την πρόταση και έκατσε ως φύλακας δεκαεπτά (17) ημέρες. Την 10/08/2017 τον προσέγγισε εκ νέου ο κατηγορούμενος (5) Π.Σ και του ζήτησε να εντοπίσει νέο χώρο (κρησφύγετο) για να μεταφερθεί ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ. Ο ίδιος προσέγγισε τον κατηγορούμενο (1) Κ.Ε, πλην όμως εν αγνοία και των δύο, άγνωστα πρόσωπα μετέφεραν με άσπρη κλούβα τον ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ στο χώρο του κατηγορούμενου (1) Κ.Ε.. Για δύο (2) μέρες διατέλεσε φύλακας στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ ακολούθως κατέβασε από την Θεσσαλονίκη, σε συνεννόηση με τον κατηγορούμενο (1) ΚΛΑΔΟ Εμμανουήλ, τον γνωστό του κατηγορούμενο (2) Γ.Β., ως φύλακα. Επίσης, ο ίδιος προσέγγισε τον κατηγορούμενο (6) Π.Χ.για να αναλάβει τις επικοινωνίες με την οικογένεια.

(Η) Εξετασθείσα σχετικά η ανήλικη κατηγορούμενη (8)Π.Β.αρνήθηκε την εν γνώσει εμπλοκή της στην υπόθεση της απαγωγής, πλην όμως παραδέχθηκε ότι είναι το πρόσωπο που παρέδωσε τον φάκελο στα ΚΤΕΛ Χανίων την 28/08/2017 (27η επικοινωνία), όπου μετέβη από κοινού με τον πατέρα της, κατηγορούμενο (6) Π.Β., ο οποίος της παρέδωσε την πλαστική τσάντα με φάκελο και της έδωσε οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα παρέδιδε τον φάκελο χωρίς να τον ακουμπήσει, ενώ κατά την επιστροφή τους στο Ρέθυμνο πραγματοποίησαν στάση στο ξυλουργείο του κατηγορούμενου (7)Σ.Ε, με τον οποίο συνομίλησε κατ’ ιδίαν ο πατέρας της. Παράλληλα, δήλωσε ότι κατά τα μέσα Αυγούστου 2017, συνοδεία ομοίως του πατέρα της, μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή του Σπηλίου Ρεθύμνου, όπου προέβη για λογαριασμό του πατέρα της σε αγορά καρτών ανανέωσης χρόνου ομιλίας εταιρίας VODAFONE, ενώ καθ’ υπόδειξη του πατέρα της η αγορά δεν πραγματοποιήθηκε σε καταστήματα που διέθεταν κάμερες ασφαλείας.

 

                Παρακαλούμε για τα κατά Νόμο.

 

 

               

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

1. Α.Ε.Α./Δ.Δ.Α.

2. ΓΕ.Π.Α.Δ. ΚΡΗΤΗΣ

3. Δ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ/Γ.Α.Α.-Γ.Ε.Ε.

4. ΔΙ.Δ.Α.Π. (CASE ID 748)

5. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

6. Δ.Ε.Ε.

7. Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. Τμήμα 1ο

8. Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ

9. Υ.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

10. T.A.O.Ε. ΚΡΗΤΗΣ

11. Τ.Ε.Α. ΚΡΗΤΗΣ            Ο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Υ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

 

Γ.Β

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄


_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια