Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι γυρεύουν στο Φόδελε Europol και Interpol;


Το μέλλον της Κοινοτικής Αστυνόμευσης συζητήθηκε στο διεθνές συνέδριο που ξεκίνησε προχθές 

Τετάρτη και ολοκληρώνεται σήμερα στο ξενοδοχείο «Fodele Beach» με τη συμμετοχή 170 συμμετεχόντων και με ομιλητές επιστήμονες και αξιωματούχους από την Europol, την Interpol, υπηρεσίες και οργανισμούς ασφαλείας από ευρωπαϊκές χώρες, τον Καναδά και την Αμερική.
Το Συνέδριο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνει  επιστημονικές ανακοινώσεις, παρουσιάσεις πληροφοριακών συστημάτων και πραγματικές επιδείξεις λειτουργίας έξυπνων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας (Smart Mobile Apps), αξιοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την υποστήριξη του θεσμού του «Αστυνόμου της Γειτονιάς» και των αρχών Ασφαλείας και Προστασίας των πολιτών.
Τις εργασίες του Συνεδρίου του παρακολουθούν  αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυβερνητικά στελέχη, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, σύνεδροι από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις και εταιρείες από την εγχώρια και διεθνή αγορά, που δραστηριοποιούνται στον τομέα συστημάτων και προϊόντων ασφάλειας, καθώς και εκπρόσωποι από αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.
Να σημειωθεί ότι το συνέδριο με θέμα του  «Next Generation Community Policing – NGCP International Conference Social Media and Smart Apps in the context of Fight against Terrorism and Organized Crime» αποτελεί πόλο έλξης και πεδίο ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας για διακεκριμένους επιστήμονες στους τομείς της Αστυνόμευσης, της Κοινωνιολογίας, της Εγκληματολογίας και της Νομικής επιστήμης, καθώς και της Επιχειρησιακής Έρευνας και Διάσωσης, με την αξιοποίηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τη χρήση «έξυπνων» συσκευών (smart phones, drones κ.ά.) και εφαρμογών (Smart Apps).
To Συνέδριο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας εννέα ευρωπαϊκών έργων Έρευνας και Ανάπτυξης στο αντικείμενο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και Πολιτικής Προστασίας (DG Migration and Home Affairs & DG European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations) και πραγματοποιείται με σκοπό την ενημέρωση του επιστημονικού κοινού και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στους αντίστοιχους τομείς.
Στην έναρξή του απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) Καθηγητής κ. Παναγιώτης Τσάκωνας, ενώ  κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι, ως εκπρόσωποι διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, οι:
  • Andrea De Candido – αναπληρωτής προϊστάμενος Μονάδας ΓΔ Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Β4 – Δ/νση Βιομηχανικής Πολιτικής και Έρευνας – Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EΕ).
  • Caroline Goemans-Dorny – υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων – Αξιωματούχος INTERPOL.
  • Sónia de Sousa Pereira – ειδικός της Δ/νσης Προστασίας Δεδομένων στην Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία – EUROPOL.
  • Leonard Doyle – διευθυντής του Τμήματος Μέσων και Επικοινωνίας και εκπρόσωπος του Γεν. Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης – International Organization for Migration (IOM).
  • Thorsten Stodiek – αναπληρωτής διευθυντής της Μονάδας για θέματα Αστυνομικής Στρατηγικής του Οργανισμού για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια και Συνεργασία – Organisation for Security and Co-operation in Europe (OSCE).
  • Katrijn Hoedemakers – εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρόληψης της Εγκληματικότητας – European Crime Prevention Network (EUCPN).
  • Ryan G. Prox – ανώτερος αξιωματούχος και επικεφαλής της Μονάδας Εγκληματολογικών Αναλύσεων και Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Αστυνομίας του Βανκούβερ – Vancouver Police Department (VPD). Επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Εγκληματολογίας του Simon Fraser University, Καναδά.
patris.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια