Το δρομολόγιο και τα αυτοκίνητα διαφυγής των δραστών μέχρι την περιοχή του πρώτου κρησφύγετουΤο bloko.gr παρουσιάζει μέσα  από το πολυσέλιδο διαβιβαστικό της αστυνομίας πως έγινε η απαγωγή Λεμπιδάκη. Πως οι δράστες έστησαν την ενέδρα και από ποιους δρόμους
κινήθηκαν στη συνέχεια μέχρι την περιοχή που όπως εκτιμάται, αποτέλεσε το πρώτο κρησφύγετο των δραστών και ταυτόχρονα, το πρώτο από τα πέντε κολαστήρια του επιχειρηματία.


Ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ αφίχθηκε στον αερολιμένα Ηρακλείου την 02:48 ώρα της 30/03/2017 και επισκέφθηκε ακολούθως την έδρα της εταιρίας «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ», στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, όπου παρέμεινε έως την 15:11 ώρα.
       Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν προκύπτει οδική μετακίνηση των οχημάτων (MAZDA, BMW και JEEP). Αντιθέτως, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα, προκύπτει ότι περί ώρα 15:00, στην παράπλευρη βοηθητική οδό του κόμβου ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Σταυρακίων, ήταν σταθμευμένα στο σημείο τα οχήματα μάρκας MAZDA και JEEP.

       (Εκτέλεση της αρπαγής)
       Περί ώρα 15:11 ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ αναχώρησε από την εταιρία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ» και κινήθηκε προς τα Καλέσσα Ηρακλείου, όπου βρίσκεται η οικία του. Η πορεία που ακολούθησε ο απαχθείς διαπιστώθηκε ως εξής: (α) διέλευση από Κόμβο Καλλιθέας/Νέας Αλικαρνασσού και είσοδος στον Β.Ο.Α.Κ., (β) κίνηση επί του Β.Ο.Α.Κ, (γ) έξοδος στον κόμβο Γαζίου, (δ) κίνηση προς τον κόμβο Γαζίου-Κρουσώνα (ώρα 15:26), (ε) κίνηση επί της επαρχιακής οδού που οδηγεί στα Καλέσσα.
       Η αναχώρηση των απαγωγέων από το σημείο αναμονής (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), πραγματοποιήθηκε την 15:20 ώρα της 30/03/2017, ήτοι όταν ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ βρισκόταν ήδη σε κίνηση επί του Β.Ο.Α.Κ., με προορισμό τα Καλέσσα. Οι απαγωγείς, χρησιμοποιώντας τα οχήματα μάρκας MAZDA και BMW, κινήθηκαν από το σημείο σύγκλισης (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) προς την οδό Κωνσταντινουπόλεως, χρησιμοποιώντας αρχικά την επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Κρουσσώνα και εν συνεχεία την οδό Νικολάου Πλαστήρα. Η κίνηση των απαγωγέων στην οδό Κωνσταντινουπόλεως περί ώρα 15:24, ήταν κατ’ εκτίμηση ταυτόχρονη  με αυτή του απαχθέντος επί του Β.Ο.Α.Κ., λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ αφίχθηκε στον κόμβο Γαζίου-Κρουσσώνα την 15:26 ώρα.
       Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ευρήματα της αυτοψίας, καθώς επίσης τα ίχνη πρόσκρουσης που φέρουν το όχημα MAZDA που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς και το όχημα MERCEDES που οδηγούσε ο απαχθείς, εκτιμάται ότι τουλάχιστον το επιχειρησιακό όχημα (MAZDA) κινήθηκε προπορευόμενο στην επαρχιακή οδό Καλεσίων, πραγματοποίησε αλλαγή κατεύθυνσης στην ίδια οδό και κινήθηκε προς το όχημα στόχο προκειμένου να το πλήξει. Η αλλαγή κατεύθυνσης και για τα δύο (2) επιχειρησιακά οχήματα ενισχύεται από το γεγονός ότι αμφότερα κινήθηκαν με αντίστροφη ως προς την αρχική κατεύθυνση, πορεία.
  
       (Διαφυγή)
       Η επιστροφή των απαγωγέων, έχοντας σε κράτηση τον ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε ακολουθώντας το αρχικό δρομολόγιο προσέγγισης, με αντίστροφη πορεία και με κατεύθυνση (προορισμό) τον παράδρομο στον κόμβο ΠΑ.Γ.Ν.Η. - Σταυρακίων (ΟΚΑΝΑ/ΠΑΓΝΗ).
       Συγκεκριμένα, την 15:30 ώρα διαπιστώθηκε ότι το όχημα (MAZDA) κινήθηκε προπορευόμενο επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα (ελαστικά ΔΕΜΕΤΖΑΚΗ και ευκτήριος οίκος Ιεχωβά) προερχόμενο από την οδό Κωνσταντινουπόλεως. Την ίδια κίνηση πραγματοποίησε με διαφορά δευτερολέπτων και το όχημα (BMW). Η είσοδος των δύο (2) οχημάτων (MAZDA και BMW) στην βοηθητική παράπλευρη οδό του χώρου στάθμευσης ΟΚΑΝΑ/ΠΑΓΝΗ, από την Επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Κρουσσώνα, διαπιστώθηκε με την ίδια σειρά, την 15:32 ώρα. 
       Σύμφωνα με μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος προσέγγισε το σημείο σύγκλισης / εμπρησμού στον παράδρομο του κόμβου ΠΑΓΝΗ – Σταυρακίων, την 15:32 ώρα αντιλήφθηκε την βίαιη αποβίβαση ανδρός, ήτοι του απαχθέντος, και την μετεπιβίβαση του σε διαφορετικό όχημα, στον ίδιο τόπο.
       Την 15:34 ώρα, το όχημα (JEEP) διήλθε από τον χώρο στάθμευσης ΟΚΑΝΑ/ΠΑΓΝΗ, με κατεύθυνση από το σημείο εμπρησμού των έτερων οχημάτων (MAZDA και BMW) προς την συμβολή με την Επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Κρουσσώνα. Το ίδιο όχημα εισήλθε στην Επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Κρουσσώνα και κινήθηκε με κατεύθυνση προς τον κόμβο ΠΑΓΝΗ -  Σταυρακίων. Εν συνεχεία, πραγματοποίησε διέλευση από τον οικισμό Σταυρακίων και εισήλθε από κατερχόμενη βοηθητική οδό στην Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών.
       Ακολούθως, από ώρα 15:42 έως ώρα 15:53 κινήθηκε στην κεντρική οδό του οικισμού  Αγίας Βαρβάρας και κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας. Την 16:10 ώρα διαπιστώθηκε ότι κινήθηκε επί της κεντρικής οδού 25ης Μαρτίου των Μοιρών Ηρακλείου με κατεύθυνση προς Τυμπάκι Ηρακλείου, ενώ την 16:13:58 ώρα, διήλθε από την διασταύρωση Μοιρών – Γαλιάς, διατηρώντας την ίδια κατεύθυνση προς το Τυμπάκι Ηρακλείου. Επισημαίνεται ότι, έκτοτε δεν προέκυψε η κίνηση και πορεία του οχήματος μάρκας JEEP.
_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->