Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλαγή φύλου και Ενοπλες Δυνάμεις - Τι ισχύει στη Μ.Βρετανία;

Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων συζητά για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και με αφορμή αυτό 



το γεγονός το onalert  δημοσιεύει ένα κείμενο για τον πρώτο τρανσέξουαλ στο πεδίο της μάχης. Ο πρώτος Βρετανός στρατιώτης που άλλαξε φύλο πολέμησε σε εμπόλεμη ζωνη στο πλευρό του Βρετανικού στρατού.

Πολεμώντας τους Ταλιμπάν στα πεδία μάχης του Αφγανιστάν είναι ίσως μια απο τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας στρατιώτης κατα την διάρκεια της στρατιωτικής τους καριέρας.

Ωστόσο όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail ίσως οι μάχες στο Αφγανιστάν να μην ειναι τοσο δύσκολες οταν συγκριθούν με την αλλαγή φύλου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ντέμπορα Πέννι εχει δειξει την γενναιότητα της καθώς έγινε ο πρώτος Βρετανός στρατιώτης που άλλαξε φύλο και πολέμησε σε εμπόλεμη ζωνη στην ιστορία του Βρετανικού στρατού.

Η 47χρονη γεννήθηκε άνδρας, αλλά υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή της επαρχίας Χελμάντ ως γυναίκα.



Οι Αρχηγοί του στρατου εχουν δηλώσει οτι η ειδική στην εξουδετέρωση βομβών, που έχει υπηρετήσει στο στρατό για 30 χρόνια, έχει κερδίσει το σεβασμό των συντρόφων της για το θάρρος της.

Η Ντεμπι, πρώην παίκτης του ράγκμπι που κάποτε ονομαζόταν Ντέιβιντ, άλλαξε δραματικά τη ζωή της, και έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ στρατιώτης στο πεδίο της μάχης.

Υψηλόβαθμη πηγή του βρετανικού στρατού είχε δηλώσει: «Οι φαντάροι την "έδειχναν" καποτε στο Camp Bastion ως κάτι το διαφορετικό - αλλά τώρα έχει γίνει αποδεκτή. Φοράει την στολή του στρατού όπως όλοι και επιπλέον έχει ενα πολύ θηλυκό κούρεμα. Η Ντέμπι εργάζεται σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον και έχει δείξει το θάρρος να αποφασίσει να αλλάξει τη ζωή της με ένα τέτοιο δραματικό τρόπο και να συνεχίσει την καριέρα της σε αυτον τον ανδροκρατούμενο κόσμο».

Οι γυναίκες στον Βρετανικό Στρατό μπορούν να υπηρετήσουν σε όλες τις μονάδες του Στρατού ακόμη και ως πιλότοι ελικοπτέρων Apache με στόχο τους Ταλιμπάν, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια όπως ειναι συγκεκριμένες αποστολές στις οποίες ο στόχος ειναι γνωστός ή στην εμπλοκή μάχης σώμα με σώμα.

Περίπου 9.000 γυναίκες υπηρετούσαν στο Βρετανικό στρατό σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014 - και αντιπροσωπώπευαν τότε περίπου το 10% της συνολικής δύναμης του.

Η Ντέμπυ ζει ως γυναίκα από το 2007.

Μέχρι το 2000, είχαν απαγορευτεί οι ομοφυλόφιλοι από το στρατιωτικό προσωπικό και μάλιστα το 1999, 298 άνθρωποι απολύθηκαν από τον στρατό λόγω της σεξουαλικότητά τους.

Αλλά μια δικαστική νίκη για τρεις γκέι άνδρες και μια λεσβία - που τους εδιωξαν από το Βασιλικό Ναυτικό και την RAF λόγω της σεξουαλικότητας τους - άλλαξε τα πράγματα στον Βρετανικό στρατό.

Το 2008 η Τζάν Χάμιλτον, πρώην Ίαν Χάμιλτον, ήταν ο πρώτος αξιωματικός του Ηνωμένου Βασιλείου που ολοκλήρωσε την αλλαγή φύλου από αρσενικό σε θηλυκό.
Ο πληροφοριοδότης Bradley Manning, που φυλακίστηκε για τη διαρροή απόρρητωνν εγγράφων στο Wikileaks, θα αλλάξει επίσης φύλο (διαβάστε εδω το σχετικό άρθρο).

Σημειώνεται ότι το 2014 βρετανικός στρατός ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους 100 εργοδότες σε μια εκστρατεία της εταιρίας Stonewall που αναφέρει τους ποιο φιλικούς προς τους γκέι χώρους εργασίας για το 2014.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έχει δηλώσει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανέχονται καμία μορφή παρενόχλησης, θυματοποίησης ή διακρίσης του τρανσεξουαλ προσωπικού.

Επιπλέον ένας εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού ειπε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν να αντιπροσωπεύουν το εύρος της κοινωνίας που υπηρετούν και υποστηρίζουμε όλα τα στελέχη μας, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που εξετάζουν τη αλλαγή φύλου, προσφέροντάς τους το κατάλληλο επίπεδο φροντίδας και υποστήριξης».

Πηγή: Daily Mail
Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια