Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Υπό αντίξοες συνθήκες οι αστυνομικοί επιτελούν το καθήκον τους

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παραβρέθηκε, ως εκπρόσωπος του
Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επίσημη τελετή εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Σε δήλωσή του, ο κ. Χαρακόπουλος, σημείωσε τα εξής:

«Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ήθελα να ευχηθώ εκ μέρους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες της ΕΛΑΣ, υγεία και δύναμη για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο, που υπό αντίξοες συνθήκες φέρουν εις πέρας. Δίνουν καθημερινά με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση, ακόμη και αυτοθυσία, τη μάχη με το έγκλημα.
Αναμφίβολα, η εγκληματικότητα, με τις διάφορες μορφές της, βρίσκεται σε έξαρση, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του φόβου και της ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών. Όσο, όμως, οι αστυνομικοί επιτελούν το καθήκον τους, τίποτα δεν έχει χαθεί! 
Οι επιτυχίες των αστυνομικών στην δίωξη και καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος, που διαθέτει πλέον διεθνή πλοκάμια, είναι συνεχείς και αναμφίβολες. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι έχουν να αντιμετωπίσουν αντικειμενικές δυσκολίες στην επιτέλεση του καθήκοντός τους λόγω ελλείψεων σε μέσα και εξοπλισμό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που έπληξε και τις αμοιβές τους.

Το κυριότερο, όμως, εμπόδιο είναι οι παρωχημένες προκαταλήψεις, οι ιδεοληψίες και οι εμμονές των κυβερνόντων, που μεταφράζονται σε έλλειψη βούλησης για την πάταξη των άβατων και άσυλων της ανομίας, λόγω της… στοργή τους σε “συλλογικότητες” βίας. Έτσι, συχνά, η ΕΛΑΣ αδυνατεί να κάνει τη δουλειά της όπως γνωρίζει -και γνωρίζει καλά- γιατί κατά κοινή ομολογία διαθέτει αξιόμαχο προσωπικό. Ευχόμαστε και ελπίζουμε σύντομα όλα αυτά τα προβλήματα να αποτελούν παρελθόν». 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια