Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μιχάλης Λώλης: "Όποιος τάσσεται υπέρ των Καταλανών, τάσσεται υπέρ και των Μακεδόνων των Σκοπίων και της Τουρκικής μειονότητας της Θράκης"

Αναδημοσίευση κειμένου άποψης που αναρτήθηκε από τον κ. Λώλη χθες στο facebook, με την απαραίτητν υπόμνηση ότι για τα θέματα των Σκοπιανών και της μουσουλμανικής (όχι
τουρκικής) μεινότητας της Θράκης, υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις αναγνώρισης της εθνικής ή της θρησκευτικής ταυτότητας, όπως και των δικαιωμάτων τους. Θα συμφωνήσουμε ότι το ελληνικό κράτος ειναι βλακωδώς ένοχο έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας έχοντας παραμελήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συνθήκη της Λωζάννης.

Θα διαφωνήσουμε με την τιτοική- ιμπεριαλιστική- σκοπιανή οικειοποίηση της λέξης Μακεδονία, δεδομένου ότι οι Σλάβοι αφίχθησαν στα Βαλκάνια αιώνες  μετά τη μακεδονική αυτοκρατορία (αρχή 6ου αιώνα) και στα μακεδονικά γραπτά μνημεία δεν υπάρχει ούτε ένα σλαβικό γράμμα (το κυρριλικό αλφαβητο συντάχθηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα).

Θυμίζουμε επίσης πως ο Μέγας Αλέξανδρος μετά τη Μάχη του Γρανικού (334 π.Χ.) έστειλε 300 πανοπλίες στο ναό της Αθηνάς Παλλάδας στην Αθήνα, με την επιγραφή: «Αλέξανδρος Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων

Διαβάστε το κείμενο του κ. Λώλη. 

Το Δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης είναι Ένα, όπως αυτό της εθνοτικής των Καταλανών, της εθνογενετικής των Σλαβομακεδόνων, της μειονοτικής των Τούρκων της Θράκης κ.α..
Δε σας βλέπω όμως να έχετε ίδια στάση απέναντι στο Δικαίωμα αυτό.

Να γνωρίζετε ότι "a la carte" Αυτοδιάθεση δεν υπάρχει, τουλάχιστον στο Διεθνές Δίκαιο που την ορίζει περίφημα.
Όποιος τάσσεται υπέρ των Καταλανών, τάσσεται υπέρ και των Μακεδόνων των Σκοπίων και της Τουρκικής μειονότητας της Θράκης. Και καλά κάνει, ειδάλλως μιλάμε για Εθνικισμό και τα παράγωγά του.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια