Συνηθίζετε να κοιμάστε περισσότερο το Σαββατοκύριακο; Δείτε τι συμβαίνει τότε στον οργανισμό σας!Ο ύπνος μας βοηθά να ξεκουραστούμε, ενώ παράλληλα αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή υγεία μας.

Η σωματική και η ψυχική ευεξία, αλλά και η προστασία από κάποιο νόσημα εξαρτώνται από την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου.

Τα Σαββατοκύριακα μάλιστα οι άνθρωποι τείνουν να κοιμούνται περισσότερες ώρες είτε τα πρωινά είτε τα μεσημέρια. Πώς επηρεάζει αυτό τον οργανισμό μας;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κορέας ανακάλυψαν ότι οι ώρες που κοιμόμαστε τα Σαββατοκύριακα σχετίζονται με το σωματικό βάρος. Συγκεκριμένα μελέτησαν περισσότερα από 2000 άτομα ηλικίας 19 έως 82 ετών. Οι ερευνητές έκαναν στους συμμετέχοντες τις κατάλληλες σωματομετρήσεις και μάζεψαν πληροφορίες όσον αφορά τις ώρες που κοιμόντουσαν μέσα στην εβδομάδα και ξεχωριστά τα Σαββατοκύριακα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμόντουσαν περισσότερο τα Σαββατοκύριακα από ότι τις καθημερινές ζύγιζαν λιγότερο. Επίσης μπορεί να είχαν την τάση να κοιμούνται λιγότερες ώρες τις καθημερινές, όμως, ξεκουραζόντουσαν περισσότερες ώρες συνολικά σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.


Πηγή: baby.gr
_