Αξιωματικοί Λ.Σ: Τι γίνεται με τις ελεύθερες μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου για τη δωρεάν μετακίνηση των Λιμενικών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητεί η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Λ.Σ καθώς η καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θέτει σε κίνδυνο τις ελευθερες μετακινήσεις των στελεχών του Λιμενικού.

"Αίτημα δωρεάν υπηρεσιακών μετακινήσεων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" 

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/A/122/17

ΠΡΟΣ: 
Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Κύριε Υπουργέ, 


Σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεών μας αναφορικά με το ζήτημα της ελεύθερης μετακίνησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, επανερχόμαστε καθώς με την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καταργείται πλέον η μετακίνηση με πλήρη ή μειωμένη απαλλαγή κομίστρου, με την χρήση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, πιστοποιητικού ή ταυτότητας, πλην της κάρτας ελεύθερης μετακίνησης που χορηγείται από τον ίδιο τον Οργανισμό.


Όπως είναι γνωστό η μετακίνηση των στελεχών ΛΣ με τα προαναφερθέντα συγκοινωνιακά μέσα, όπως και των υπόλοιπων ενστόλων, για να εκτελέσουν την Υπηρεσία τους πραγματοποιείται δωρεάν μέχρι πρόσφατα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ' αριθμ. Α-59909/4404/18-01-2016 Κοινή Υπουργική Απόφαση, (ΦΕΚ 126 Β΄/28-01-2016) τα στελέχη Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ.. 


Μοναδική προϋπόθεση για την απόκτηση της εν λόγω κάρτας, είναι η σύναψη σύμβασης μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ν. 4337/15 δεσμευτικά υποχρέωνε τον ΟΑΣΑ να μην επιτρέπει από 1η Ιανουαρίου 2016 (έχει δοθεί παράταση που λήγει το αμέσως προσεχές διάστημα)και στο εξής καμία μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν προηγουμένως δεν έχει υπογραφεί σύμβαση και δεν έχει καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό για τις μετακινήσεις, από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί αναστάτωση στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο Λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω του κινδύνου παύσης των δωρεάν υπηρεσιακών μετακινήσεων τους , παρακαλούμε για την εκ νέου παρέμβασή σας αφενός για να δοθεί νέα παράταση και αφετέρου για την επίσπευση των διαδικασιών υπογραφής της σχετικής σύμβασης και την κατά συνέπεια άμεση καταβολή του αντιτίμου προκειμένου στη συνέχεια δοθούν και οι κάρτες ελεύθερης επιβίβασης στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Σπύρος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Γιάννης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

_