Ποιος ο ρόλος του 34χρονου Κούρδου που συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας με πολλά πλαστά έγγραφα, χρυσά και λίρες

Στα χέρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών "έπεσε" ένας 34χρονος από το Κουρδιστάν, ο οποίος


 ως τόπο κατοικίας του δηλώνει την Αγγλία. Ο άνδρας συνελήφθη την Τετάρτη στο νέο λιμάνι πριν τον απόπλου πλοίου για την Ιταλία. Ο έλεγχος έδειξε ότι ο 34χρονος "έφερε εντός της καμπίνας του Ι.Χ.Ε οχήματός του, έξι (06) πλαστά ελληνικά δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων και πέντε (05) πλαστά ελληνικά διαβατήρια. Επιπλέον, βρέθηκαν μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (TASER), διάφορα κοσμήματα πιθανώς από χρυσό, καθώς και τα χρηματικά ποσά των δύο χιλιάδων εννιακοσίων πενήντα ευρώ (2.950) και δύο χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα λιρών (2.480)".
Όπως πληροφορείται το thebest.gr o άνδρας είναι πιθανότατα μέλος κυκλώματος που προμηθεύει πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες με πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια ,προκειμένου να περάσουν μέσω Ελλάδας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ο 34χρονος φέρεται να προμήθευσε μετανάστες που βρίσκονται στην Πάτρα με πλαστά χαρτιά. Τον τρόπο διαφυγής στην Ιταλία με τη χρήση πλαστών εγγράφων επιλέγουν κυρίαρχα Σύριοι. Οι υπόλοιποι, Αφγανοί και Πακιστανοί, που είναι και οι περισσότεροι αριθμητικά, στην περίπτωση της Πάτρας, επιδιώκουν να τρυπώσουν σε φορτηγά.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.
thebest.gr


_