Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συλλήψεις πέντε 12χρονων για κλοπές σ’ ένα βράδυ στην Καλαμάτα

 Πέντε 12χρονοι, μέσα σ’ ένα βράδυ συνελήφθησαν για κλοπές στην Καλαμάτα από την Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε  εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση και συνέλαβε  συνολικά 33 άτομα.

Οι πέντε ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι όπως προβλέπει ο νόμος, συνελήφθησαν ωστόσο, οι τρεις από τις μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Οι αστυνομικές επιχειρήσεις την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έγιναν έλεγχοι σε 1.159 συνολικά άτομα, εκ των οποίων τα 869 ήταν Έλληνες και 290  αλλοδαποί, καθώς και σε 818 οχήματα.
Προσήχθησαν 131 άτομα, από τα οποία 72 ήταν ημεδαποί και 59 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 91 άτομα.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, βεβαιώθηκαν 390, συνολικά, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:
-        Έξι άτομα (οι 5 ανήλικοι) για κλοπή. Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής  τέσσερις 12χρονοι τσιγγάνοι αφαίρεσαν 4 ποδήλατα από διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Κατά την τελευταία κλοπή έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν. Αργότερα συνελήφθησαν μια 34χρονη και μια 55χρονη, μητέρες δύο 12χρονων, με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκων. Επίσης, το βράδυ της Παρασκευής, ένας άλλος 12χρονος αφαίρεσε από κατάστημα το πορτοφόλι γυναίκας. Έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. Και σε αυτή την περίπτωση συνελήφθη η 47χρονη μητέρα του ανήλικου για παραμέληση. Τέλος, προχθές το βράδυ στην  Πελεκανάδα, συνελήφθη 25χρονος τσιγγάνος ο οποίος παραβίασε με συνεργό του την είσοδο αποθήκης με σκοπό να κλέψουν. Όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος είδε το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν και το οποίο ανήκε στον 25χρονο. Στη συνέχεια αναζητήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας.
-        Δύο ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-        Ένας 55χρονος στου Δεσύλλα και ένας 23χρονος Βουλγαρος για μικροποσότητες χασίς
-        Οκτώ ημεδαποί και 3 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-        Ένας 39χρονος Αλβανός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
-        Οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

πηγή: tharrosnews/Βίκυ Βετουλάκη

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια