Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί αποκαλύπτονται μέσα από το COSMOTE HISTORY

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY έρχεται αυτή την εβδομάδα το ντοκιμαντέρ «Ρίζες - Ελληνικοί δημοτικοί χοροί» για να καταγράψει μέσα από την καλλιτεχνική ματιά του κορυφαίου
σκηνοθέτη Βασίλη Μάρου, τους διαφορετικούς παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας στην αυθεντική τους μορφή και στους φυσικούς τους χώρους (Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, 22.10).
Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει ακόμα το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη-Παπαλιού «Ομηρικός ύμνος στον Απόλλωνα», ένα αφιέρωμα στον ομηρικό Ύμνο στον Απόλλωνα, έργο αμφίβολης πατρότητας που ανάγεται στον 7ο αιώνα π.Χ. και αποτελεί ένα από τα πρωιμότερα σωζόμενα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. (Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21.50).

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στα αρχαία ελληνικά πλοία, προβάλλεται την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 21.00, το ντοκιμαντέρ ΟΛΚΑΣ ΙΙ: Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο, μια συμπαραγωγή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων με την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών που αναβιώνει μέσα από τον σκηνοθετικό φακό του Χρήστου Καπρινιώτη, το θαλασσινό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη στην Κύπρο διασχίζοντας λιμάνια της Ελλάδας.    
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια