Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κωνσταντίνος Τζέκης: Ναρκωτικά το πρόβλημα

 Τα Ναρκωτικά αποτελούν σήμερα μαζί με το τροχαίο ατύχημα και τη ρύπανση του περιβάλλοντος τις κυριότερες απειλές κατά της ανθρωπότητας.


Η ατομική και η δημόσια υγεία, η κοινωνική αρμονική συμβίωση, η δημόσια ασφάλεια, η πολιτική σταθερότητα, η οικονομική ανάπτυξη, η εκπαίδευση, η εξέλιξη της κοινωνίας και της ανθρωπότητας, απειλούνται από τα ναρκωτικά.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι μόνο θέμα υγείας που απειλεί τον ίδιο τον χρήστη και την οικογένεια του. Αφορά την κοινωνία ολόκληρη και τον καθένα μας χωριστά. Σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το έγκλημα και με την δημόσια υγεία. Μειώνει την παραγωγική ικανότητα μιας χώρας, αφού η χώρα στερείται από ικανούς και πολύτιμους πολίτες.

Στερεί τη εθνική οικονομία από πολύτιμους πόρους, που αντί να κατευθύνονται σε κάλυψη άλλων αναγκών, διατίθενται για την χρηματοδότηση προγραμμάτων περίθαλψης, υποστήριξης τοξικομανών, εκπαίδευσης προσωπικού κλπ, δαπάνες που το κράτος καλύπτει από την αυξημένη φορολογία των πολιτών.

Αλλά το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν αφορά μόνο ένα κράτος, μια κοινωνική ομάδα, μια πολιτεία, αφορά ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Η σύγχρονη αυτή Λερναία Ύδρα, χωρίς να γνωρίζει σύνορα, που τα υπερπηδά πανεύκολα, χωρίς να γνωρίζει κοινωνικές τάξεις, αντιλήψεις, νοοτροπίες, ηλικίες, φύλο κλπ, εξαπλώθηκε ταχύτατα μετά το 1970 χάρις στην ανάπτυξη των μεταφορών και της επικοινωνίας.

Την εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα διεθνή συνδικάτα των ναρκωτικών, τα οποία κάνοντας χρήση της μεγάλης οικονομικής τους δύναμης, αλλά και της πολιτικής επιρροής, κατάφεραν να αποκτήσουν ερείσματα και να ελέγξουν όλο το φάσμα των ναρκωτικών (καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία, αποθήκευση, εμπορία, νομιμοποίηση χρημάτων, κοινωνική προβολή και καταξίωση).

Επακόλουθο όλα αυτά τα δυσάρεστα προβλήματα που όλοι μας γνωρίζουμε και τα οποία για να τα ξεπεράσει ο ασθενής- χρήστης, χρειάζεται αποφασιστική πορεία, αποκοπή από το παρελθόν και αλλαγή ζωής. Βέβαια χωρίς την υποστήριξη των ειδικών σε κατάλληλους χώρους είναι αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια. Ένα τέτοιο κέντρο  απεξάρτησης είναι το ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΗΣ (http:// allagizois.com), τηλέφωνα 2392062515, 6954784070, 6948362450 Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης



Κωνσταντίνος Τζέκης

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια