Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιες αστυνομικές διευθυνσεις είναι "πρωταθλήτριες" στα διαζύγια μεταξύ αστυνομικών - Τι γίνεται με τις επιμέλειες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και αναμφίβολα πάνω από ένα μήνα, με αναγνώστη μας διεξάγεται μέσω email μια διαδικασία ερωταπαντήσεων αναφορικά με τις
αποσπάσεις ανδρών αστυνομικών που έχουν κερδίσει δικαστικά την επιμέλεια των τέκνων τους, συνήθως μετα από διαζύγιο με την επίσης αστυνομικό πρώην (;) σύζυγο. 


Απόρροια ήταν να δημοσιοποιήσουμε στις 29 Αυγούστου (ΕΔΩ) την πληροφορία ότι την επόμενη ημέρα (Τετάρτη 30-8-2017) θα γινόταν η συνεδρίαση του αρμόδιου συμβουλίου για τις μεταθεσεις των πολύτεκνων και τις αποσπάσεις των αστυνομικών με επιμέλειες τέκνων.

Από τον αναγνώστη μας που είχαμε τη επικοινωνιακή επαφή, λάβαμε προχθές το ακόλουθο email.

"Αγαπητο bloko
Συμφωνα με την ενημερωση που ειχατε και γραψατε στο site σας καμια αποφαση δεν βγηκε οσον αφορα τις επιμελειες τεκνων.Για αλλη μια φορα οι αρμοδιοι δεν ασχοληθηκανε καθολου.Οπως σας ειχα γραψει και την προηγουμενη φορα ειμαστε μακρυα απο τα παιδια μας και πολλοι συναδελφοι χωρις σπιτια.Τα σχολεια ξεκινανε για τα παιδια μας χωρις εμας.Οι αιτησεις θεραπειας που καναμε επρεπε να απαντηθουν σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα(ενας μηνας),παρολα αυτα παλι εχουν καθυστερησει.Ενα χρονο ειμαστε δεσμιοι σε αυτη την τακτικη(δεν απαντω).Απο την λιγοστη ενημερωση που ειχαμε μας ειπαν οτι δεν γνωριζουν ποτε θα απαντηθουν.Παρακαλω να ασχοληθειτε με το θεμα οσο μπορειτε γιατι εχουμε φτασει σε απελπισια.Εαν μαθετε κατι παρακαλω ενημερωστε μας.Ευχαριστω εκ των προτερων".




Όπως εκ των υστέρων κι εκ νέου αποταθήκαμε σε αρμόδιες υπηρεσίες του αρχηγείου, οι σχετικές αιτήσεις είχαν εξεταστεί τον Ιουνιο και απορρίφθηκαν όλες. Συνεπώς, όλες οι αιτήσεις παραδόθηκαν στο γραφείο του προσωπάρχη ώστε να εξεταστούν και να αξιολογηθούν, γεγονός και διαδικασία που μέχρι σήμερα δεν έχει συντελεστεί.

Πάντως, όπως σημειώνεται, σε ποσοστό πάνω του 90% οι αιτήσεις και τα διαζύγια είναι εικονικά, καθώς αποσκοπούν στο τράβηγμα του οιονεί διαζευγμένου αστυνομικου στο τόπο συμφερόντων. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στην αστυνομία σημειώνουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, καθώς είναι ο μοναδικός κοινωνικός χώρος στον οποίο οι άνδρες αστυνομικοί κερδίζουν με δικαστικές αποφάσεις ή με απλά συμφωνητικά τις επιμέλειες από τις προφανώς ... "μέγαιρες" και "παραδόπιστες" αστυνομικούς συζύγους τους.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι τα περισσότερα σχετικά κρούσματα που έχουν επισημανθεί ως εικονικά διαζύγια και παράδοση επιμελειών στους άνδρες αστυνομικούς, καταγράφονται κατά σειρά σε Αχαΐα, σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλίας και στην Πέλλα.

Με αυτά και με τ' άλλα, όπως επίσης σημειώνεται και αβίαστα συμπεραίνεται, θύματα αυτού του παραλογισμού πέφτουν οι λίγοι εκείνοι που έχουν το πραγματικό πρόβλημα, όπως προφανώς και ο αναγνώστης μας, η απελπισμένη φωνή του οποίου διατυπώνεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα τόσες ημέρες.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια