Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνταξιούχοι αστυνομικοί για τις εκλογές στην Αττική

Δημοσιεύουμε κείμενο υποψηφίων για τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομικών Αττικής: Συνάδελφοι συνταξιούχοι, είναι κοινή διαπίστωση ότι  τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια
μίζερη ζωή, με το πετσόκομμα των συντάξεών μας, τη λεηλασία των ασφαλιστικών μας ταμείων και τη διάλυση του συστήματος δωρεάν δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Την αγανάκτησή μας για τις σε βάρος μας κυβερνητικές πολιτικές φτωχοποίησης, δεν την μετατρέψαμε στην Ένωσή μας σε διεκδικητικό αγώνα. Πολλοί συνάδελφοι δηλώνουν απογοητευμένοι με τον εμπαιγμό και  αυτής της κυβέρνησης που όχι απλά δεν εφάρμοσε τις δικαστικές αποφάσεις για την αποκατάσταση των συντάξεών μας αλλά συνέχισε το σφαγιασμό τους με το νόμο Κατρούγκαλου.

 Η Ένωσή μας, με ευθύνη της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου, από την έναρξη της λειτουργίας της, εξάντλησε τις διεκδικήσεις της μόνο σε δικαστικές προσφυγές και τυπική παρουσία στις μετρημένες στα δάκτυλα κινητοποιήσεις των εν ενεργεία συναδέλφων μας. Δεν συντόνισε τη δράση της με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και εργαζόμενους που αγωνίζονται πραγματικά για να ανατραπούν τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών-αντιασφαλιστικών πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Επέδειξε αδράνεια, δεν κατήγγειλε τις κυβερνητικές αντιλαϊκές αποφάσεις και ακολούθησε παραγοντίστικη πρακτική.

Από την αρχή εκφράσαμε τις αγωνίες μας, καταγγείλαμε την αδρανοποίηση και το συμβιβασμό και προτείναμε να πυκνώσουμε τις αγωνιστικές γραμμές των απόστρατων συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, μέσα από την ‘‘Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση’’,  του μoναδικού φορέα του χώρου μας που ενστερνίζεται τη θέση ότι ο μόνος δρόμος που έχουμε ελπίδα να μετρήσουμε αποτελέσματα, είναι αυτός του ανυποχώρητου αγώνα, μαζί με όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου ήταν απούσα από τους αγώνες. Αδρανοποίησε την Ένωση (αναγκαστήκαμε να αποστείλουμε εξώδικο για να λειτουργήσει το Δ.Σ.), απέκλεισε ετσιθελικά ακόμη και από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου (τις ελάχιστες φορές που έγιναν μετέπειτα) μέλη του Δ.Σ. που αντιδράσανε στις αυθαιρεσίες και γενικά παραβίασαν τις καταστατικές διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία των οργάνων της Ένωσης.  
Οι αρχαιρεσίες της Ένωσης,  ας γίνουν η αρχή να καταδικάσουμε τη μέχρι τώρα τακτική της απερχόμενης πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου και να επιχειρήσουμε ένα νέο ξεκίνημα, πιο μαζικό, αγωνιστικό και διεκδικητικό, απεγκλωβίζοντας την Ένωση από  παραγοντίστικες πρακτικές. Δεν είμαστε όλοι συμβιβασμένοι, υπάρχουν συνάδελφοι που θέλουν να ξεφύγουν από τον κλοιό της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας την οποία καλλιεργούν έντεχνα οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ούτε περιμένουμε κανέναν άλλο Μεσσία να μας σώσει χωρίς το δικό μας αγώνα. Χρέος μας είναι να δυναμώσουμε και αξιοποιήσουμε, με τη δική σας ψήφο και συμπαράσταση, τις αγωνιστικές εστίες που υπάρχουν και στο δικό μας χώρο, για να παλέψουμε μαζί με όλο το διεκδικητικό συνταξιουχικό κίνημα για την ανατροπή των πολιτικών που στοχεύουν στην απόλυτη φτωχοποίησή μας. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας και για τα νέα μέτρα που κυοφορούνται. Ο αγώνας είναι κοινός με αυτόν όλων των εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Αγωνιζόμαστε:
για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους σε μια ζωή με αξιοπρέπεια.
για την αποκατάσταση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
για τη δημόσια δωρεάν υγεία.
για την αναπλήρωση των ‘‘ληστευθέντων’’ αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων.
για συντάξεις που ανταποκρίνονται στο σημερινό κόστος ζωής και όχι μόνον για την αποκατάσταση και εφαρμογή των αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων.
για τη διατήρηση της επικουρικής ασφάλισης.
για να απομονωθεί κάθε φωνή που προωθεί το ρατσισμό και την ξενοφοβία στο χώρο των αστυνομικών και να μπει στο περιθώριο η ναζιστική-εγκληματική ‘‘Χρυσή Αυγή’’.
για μια Ένωση μαζική και διεκδικητική που αγωνίζεται μαζί με όλους τους συνταξιούχους.

Αθήνα, 23-9-2017
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
                                         Γιώργος ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ, οργανωτικός γραμματέας
Δημήτρης ΜΑΝΤΖΙΑΡΑΣ, αναπληρωτής ταμίας
      Τριαντάφυλλος ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ, β’ αντιπρόεδρος
                                          Κώστας ΦΥΤΡΟΥΛΑΚΗΣ, μέλος της Ένωσης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια