Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λεωνίδας Καρυπίδης: Κάποιοι έχουν επιλεκτική συνδικαλιστική μνήμη

Ο Λεωνίδας Καρυπίδης, αντιπρόσωπος ΕΑΥ Νομού Κοζάνης γράφει για την ψήφιση του νέου μισθολογίου των ένστολων
 


 Κάποιοι  έχουν επιλεκτική συνδικαλιστική
                μνήμη  για το πώς φθάσαμε στην
      ψήφιση του νέου μισθολογίου των ένστολων


1) Ήταν γνωστό στο συνδικαλιστικό κίνημα, ότι  μεταξύ των  προαπαιτούμενων και του 3ου μνημονίου της σημερινής κυβέρνησης , προβλέπετε η θέσπιση ενός νέου  μισθολογίου  για τους ένστολους , κυρίως   με  εξορθολογισμό  του  υφιστάμενου μισθολογίου για αρθούν οι αδικίες του .
2) Η ΠΟΑΣΥ από τον Σεπτέμβρη του 2016 και  μετά από την συνάντηση  με τον κ Καμένο,  ενημερώθηκε ότι η κυβέρνηση  προωθεί νέο ειδικό μισθολόγιο ένστολων χωρίς να αποφευχθούν μειώσεις μισθών .
 Επίσης γνώριζαν ή θα όφειλαν να γνωρίζουν  την πρόταση ειδικού μισθολογίου για τους ένστολους που  διέρρευσε  το 2014 καθότι συναντήθηκαν και με τον Υποστράτηγο κ Πρασάκη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών   του ΓΕΣ.
3) Στο έκτακτο ΔΣ της ΠΟΑΣΥ τις 23-9-2016,  μετά την συνάντηση με τον κ Καμένο, τονίστηκε από την ΕΓ  ότι δεν θα πρέπει να συνδέεται το βαθμολόγιο με το μισθολόγιο   και επανέλαβαν το πάγιο αίτημα για την  συμμόρφωση της κυβέρνησης  με τις αποφάσεις του ΣτΕ. (200/2/133 α)
4) Στις 8-2-2017 (200/4/225)  οι ομοσπονδίες των ένστολων , συναντώνται με την κ Κουφονικολάκου, διευθύντρια του γραφείου του κ Χουλιαράκη,   όπου ενημερώνονται ότι:
- η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει την άμεση συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ καθώς το κόστος μαζί με τα αναδρομικά κυμαίνεται στα 600 εκ.
- για το πάγωμα τον μισθολογικών προαγωγών επέρριψε τις ευθύνες στα συναρμόδια υπουργεία που δεν διασφάλισαν τα ισοδύναμα.
- για την κατάρτιση του νέου μισθολογίου ενημέρωσε τις ομοσπονδίες ότι το υπουργείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια  αλλά μη ανακοινώσιμα
- η ψήφιση του νέου ειδικού  μισθολογίου τοποθετείται μετά από δύο μήνες και ότι θα υπάρξει διαβούλευση και συνάντηση με το κ. Χουλιαράκη  όπου    θα κατατεθούν  θέσεις και  προτάσεις των ομοσπονδιών.
- η θέση της κυβέρνησης είναι,  ότι το συνολικό κόστος του νέου μισθολογίου θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο και ότι η τυχόν συμπίεση των μισθών των χαμηλόβαθμων θα καλυφθεί από την προσωπική διαφορά .

Για εννέα μήνες η ΠΟΑΣΥ γνώριζε  ότι η κυβέρνηση και στα πλαίσια του 3ου μνημονίου,  θα προχωρήσει  στην θεσμοθέτηση  ενός νέου ειδικού μισθολογίου για τους ένστολους , το οποίο θα προκαλεί μειώσεις μισθών στους  χαμηλόβαθμους !
Φυσική και πολιτική ηγεσία  δρομολογούσαν μισθολόγιο βάση του κατεχόμενου βαθμού και στην ομοσπονδία επέλεξαν,   βαθμολόγιο και μισθολόγιο δεν θα πρέπει να συνδέονται ,  εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. !.
Δύο μήνες πριν την ψήφιση του νέου μισθολογίου, η ομοσπονδία  όμως συμμετείχε και συνυπέγραψε το πόρισμα στην επιτροπής κρίσεων προαγωγών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.,   για την βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων,  την παράλληλη επετηρίδα των Αξιωματικών για τους  Α/Δ, την θέσπιση νέων  οργανικών θέσεων για στο βαθμό του Α/Α για τους προερχόμενους από  ΤΕΜΑ .
Εξαιρέθηκε από  την επιτροπή κρίσεων και προαγωγών η  βαθμολογική εξέλιξη  των αστυφυλάκων ανακριτικών υπαλλήλων !
Γιατί αυτός ο διαχωρισμός;; Μήπως το μισθολογικό κόστος που θα προκαλέσει η  βαθμολογική  εξέλιξη  των   αστυφυλάκων ανακριτικών υπαλλήλων από την εφαρμογή του προς ψήφιση νέου μισθολογίου ;;
  Το συνδικάτο  δεν νομοθετεί, αλλά,
-       οφείλει να έχει προτάσεις, να τις  καταθέτει  και ας μην γίνονται  αποδεκτές
-       να συνομιλεί και να διαπραγματεύεται με όλους για την προώθηση των δίκαιων  αιτημάτων  του
-       δεν κλείνει ποτέ τις οδούς επικοινωνίας με τους θεσμούς της
           δημοκρατίας.
Και για να μην ξεχνιόμαστε τελικά πέρασε το  μισθολόγιο που  διέρρευσε-προτάθηκε το 2014, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της σημερινής κυβέρνησης.
        Λεωνίδας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
Αντιπρόσωπος ΕΑΥ Ν Κοζάνης
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια