ΕΛΒΟ: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία

Συγκρατημένα αισιόδοξοι με τις εξελίξεις που προανήγγειλαν κυβερνητικά στελέχη για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΛΒΟ δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία, με τον πρόεδρο των
336 εργαζομένων της, Θόδωρο Αλιόγκα, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «στα λόγια, τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μας τα είπαν μια χαρά. Μένει να δούμε τις πράξεις».

'Οπως επισήμανε ο ίδιος, σήμερα οι 336 εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή αντιπροσωπεία εργαζομένων της αμυντικής βιομηχανίας με τα προαναφερόμενα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και «ομόφωνα αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι και την άλλη εβδομάδα, για εξελίξεις. Μετά, σε νέα μας συνεδρίαση θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας».

Πάντως, όπως επισήμανε ο ίδιος, στη σημερινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ αποφάσισαν να συμμετέχουν στη συλλαλητήριο που προγραμμάτισαν εκπρόσωποι διαφόρων κοινωνικών τάξεων για το προσεχές Σάββατο 9/9 το απόγευμα, με αφορμή την τελετή εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προανήγγειλε ότι μέσω του ειδικού εκκαθαριστή στην ΕΛΒΟ, θα απευθύνει κάλεσμα σε ξένους υποψήφιους επενδυτές, προκειμένου στο επόμενο δίμηνο να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που θα διατηρήσει ποσοστό 20% στην ΕΛΒΟ. Μάλιστα, έγινε ξεκάθαρο από τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να μπει λουκέτο στην ΕΛΒΟ, αλλά ούτε και να πωληθεί τμηματικά.

Στο ενδιάμεσο διάστημα, έως την ολοκλήρωση της προαναφερόμενης διαδικασίας και προκειμένου οι 336 εργαζόμενοι να μπορούν να πληρώνονται τους μισθούς τους και από τον Σεπτέμβριο και μετά, έγινε γνωστό ότι θα βγουν από τις ένοπλες δυνάμεις προγράμματα για να καλυφθούν ανάγκες των οχημάτων σε ανταλλακτικά. Επιπλέον, έχει ήδη γίνει συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου, προκειμένου η ΕΛΒΟ να ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατασκευής φορτηγών, των 12 που δεν είχε παραδώσει, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων της αμυντικής βιομηχανίας, Θόδωρος Αλιόγκας.


tovima.gr
_