Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο Παγκρήτιο Συνέδριο Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ο Βρύσαλης

Στο Παγκρήτιο Συνέδριο Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο, βρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της ΕΠ
Κρήτης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε:
«Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,
Το συνέδριο σας γίνεται σε μία περίοδο που εντείνεται η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως συνέχεια των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Νέα μέτρα και περικοπές, στο όνομα της νέας αξιολόγησης, σχεδιάζονται από την κυβέρνηση. Η ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση στηρίζεται πάνω σε εκατοντάδες αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους, σε τσακισμένα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κτλ..
Ταυτόχρονα εντείνονται οι ανταγωνισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο. Η κυβέρνηση εμπλέκει ακόμη περισσότερο την πατρίδα μας στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, με την παραπέρα αναβάθμιση και εμπλοκή της βάσης της Σούδας, παρά το πάγιο αίτημα του λαού της Κρήτης για το κλείσιμό της. Η κυβέρνηση σιωπά εκκωφαντικά και παίζει με τη φωτιά σχετικά με το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Άραξου, προκειμένου, όπως φημολογείται, να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικάνικα πυρηνικά όπλα, που ο λαός και με την πάλη του τα είχε διώξει.
Η δική μας τοποθέτηση στο θέμα του συνεδρίου εδράζεται στη θέση ότι η Αστυνομία πρέπει να έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο δράσης την αντιμετώπιση του εγκλήματος. Όλα αυτά τα χρόνια, από όλες τις κυβερνήσεις ψηφίστηκαν μία σειρά από νόμοι με περιεχόμενο τον εκσυγχρονισμό των δομών της Αστυνομίας. Αναβαθμίστηκαν και αυξήθηκαν οι υπηρεσίες και οι μηχανισμοί της ΕΛ.ΑΣ. που προσανατολισμό έχουν την καταστολή του λαϊκού κινήματος. Είναι έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στις εργατικές κινητοποιήσεις, στα αγροτικά συλλαλητήρια, σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση.
Η εγκληματικότητα είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα για το λαό. Οι πραγματικές αιτίες της εγκληματικότητας πηγάζουν από τη φύση του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος και συνδέονται άμεσα με τη σαπίλα που αναδύεται ιδιαίτερα στη σημερινή φάση του. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι εγκληματίες είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι πολυεθνικές. Αυτοί λεηλατούν λαούς και χώρες. Αυτοί, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους, καταδικάζουν στο θάνατο και στην προσφυγιά ολόκληρους λαούς, κλέβουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους και ευθύνονται για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη.
Το οργανωμένο διεθνικό έγκλημα, το λαθρεμπόριο όπλων και η πορνεία συνδέονται με κυκλώματα που είναι σύμφυτα με τον καπιταλισμό. Η διαρκής επίθεση των καπιταλιστών κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η παιδική εργασία είναι κάποιες ακόμη μορφές εγκλημάτων του καπιταλιστικού συστήματος. Για τις αιτίες αυτών των εγκλημάτων δεν γίνεται κουβέντα από τις κυβερνήσεις.
Σήμερα η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα παίρνουν μεγάλες διαστάσεις, γιατί τεράστιες μάζες και λαοί οδηγούνται στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και την ανεργία, που εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα του εγκλήματος. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι η εγκληματικότητα δεν οφείλεται στην ιθαγένεια, στη φυλή, στο χρώμα, στο θρήσκευμα, αλλά στην αυξανόμενη και διευρυμένη περιθωριοποίηση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η εγκληματικότητα, δηλαδή, σε διάφορες περιοχές-όπως το νησί μας- δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Συνδέεται άμεσα με μεγάλα συμφέροντα, με υπέρογκα κέρδη από την διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, από την πορνεία. Όπως μάλιστα έχει αποδειχτεί, στην κατάσταση αυτή είναι διασυνδεδεμένοι μεγαλοεπιχειρηματίες, επίορκοι αστυνομικοί, καθώς και φασιστικά μορφώματα.
Η λύση των κοινωνικών προβλημάτων , που θα μείωνε τη συμμετοχή φτωχών και εξαθλιωμένων στην εγκληματικότητα και παραβατικότητα, απαιτεί φιλολαϊκές πολιτικές, τις οποίες βέβαια καμία κυβέρνηση, ούτε η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προωθεί, γιατί υπηρετεί τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου.
Όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους επιχειρούν να καλλιεργήσουν στο λαό ότι η καταστολή είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.
Το Κόμμα μας τονίζει ότι τα προβλήματα με την εγκληματικότητα στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν, αν δεν αναπτυχθούν κοινωνικές πολιτικές, αν δεν υπάρξουν μέτρα ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, αν δεν ανοίξει ένα άλλος δρόμος ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Επίσης, να αντιμετωπιστεί στη ρίζα της η εγκληματικότητα, δηλαδή τα οργανωμένα κυκλώματα του εγκλήματος που εκμεταλλεύονται τη φτώχεια και την ανεργία.
Οι ναζιστές και οι φασίστες εμφανίζονται υποκριτικά ως υπερασπιστές των συμφερόντων των Ε.Δ. και των Σ.Α., ενώ στην πραγματικότητα με το δηλητήριο του ρατσισμού και του αντικομμουνισμού, επιδιώκουν να σας στρέψουν ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό με ένταση της καταστολής. Οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί και οι στρατιωτικοί, μαζικά, πρέπει να απομονώσετε τη ναζιστική-εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη τοποθέτηση και δεν ταυτίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών με τον κατασταλτικό προσανατολισμό που υπηρετούν. Οι περισσότεροι προέρχεστε από λαϊκές οικογένειες. Καταδικάζουμε κάθε φωνή που υποστηρίζει ότι πρέπει να στρέφεστε κατά του λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του.
Ποτέ και τώρα και στο μέλλον κανένας αστυνομικός, δεν πρέπει να σηκώνει το γκλομπ ή να ρίχνει δακρυγόνο ενάντια στον εργαζόμενο, στο συνταξιούχο, τον άνεργο, τον νεολαίο, που παλεύει για το ψωμί του, τη στέγη, την υγεία, την ασφάλιση, την ειρήνη. Τονίζουμε και πάλι τη θέση μας ότι η αποστολή της ΕΛ.ΑΣ., πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνον η αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι η καταστολή του λαού.
Γνωρίζετε ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του αστυνομικού προσωπικού. Θέση μας είναι:
  • Η εφαρμογή ενός σύγχρονου ειδικού μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψη και το σημερινό κόστος ζωής για τους αστυνομικούς και τις οικογένειες σας.
  • Η αναπλήρωση από το κράτος των απωλειών-ουσιαστικά της ληστείας- των αποθεματικών των Ταμείων σας με το περιβόητο κούρεμα.
  • Η κατοχύρωση της ουσιαστικής άσκησης του δικαιώματος απεργίας στα Σώματα Ασφαλείας.
Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,
Καθημερινά έρχεστε αντιμέτωποι με την εγκληματικότητα, με κοινωνικά προβλήματα, με τη σαπίλα του καπιταλισμού. Είναι ανάγκη να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Έχετε κοινά προβλήματα και βάσανα με τον υπόλοιπο λαό και η λύση τους είναι στενά δεμένη με τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. Προσχολική αγωγή, παιδεία, υγεία και κοινωνική πρόνοια είναι προβλήματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Είναι δικαίωμά σας να προσανατολίσετε τη δράση σας για την επίλυση τους στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού μας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα σας και παράλληλα να μην βάζετε εμπόδια στο δικαίωμα που έχει ο λαός να αγωνίζεται.
Το ΚΚΕ θα εντείνει τον αγώνα του για να υπάρξει διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του λαού μας».
zarpanews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια