Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιδρύθηκε και επίσημα αστυνομικός σταθμός στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ζητούμενο η στελέχωση του

Επίσημα ιδρύθηκε με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός σταθμός 



στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, με έδρα στο χώρο των εγκαταστάσεών του.
Η ίδρυσή του προβλεπόταν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιούνιο, αλλά εκκρεμούσε η υπογραφή της απόφασης.
 
Ίδρυση
Ο αστυνομικός σταθμός του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας θα ασκεί στην περιοχή δικαιοδοσίας του το σύνολο των αστυνομικών αρμοδιοτήτων. Μεταξύ αυτών, ο έλεγχος της νόμιμης διακίνησης ημεδαπών και αλλοδαπών και η εφαρμογή της νομοθεσίας περί προστασίας του εθνικού νομίσματος και συναλλάγματος.
Η τοπική του αρμοδιότητα ταυτίζεται με τον περιφραγμένο και οριοθετημένο χώρο των εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας περιοριζόμενης αντιστοίχως της τοπικής αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας και του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας.
 
Στελέχωση
Η λειτουργία  ξεχωριστού αστυνομικού σταθμού στο αεροδρόμιο ήταν πάγιο αίτημα της Μεσσηνίας, αλλά και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Η αύξηση στην κίνηση που παρουσιάζει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα επανειλημμένα κρούσματα παράνομης επιβίβασης σε πτήσεις αλλοδαπών, επιβάλλουν την παρουσία μόνιμων αστυνομικών εκεί.
Ωστόσο, μεγαλύτερο θέμα αποτελεί η στελέχωση με νέο δυναμικό του συγκεκριμένου αστυνομικού σταθμού και όχι η κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του από το υπάρχον, που  πλέον δε φτάνει να καλύψει τις ανάγκες των υπολοίπων αστυνομικών υπηρεσιών του νομού.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη - tharrosnews.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια