Κλείνουν οριστικά οι καντίνες στη νήσο Χρυσή μετά το "όργιο" φοροδιαφυγής

Οριστικά κλείνουν οι καντίνες στη νήσο Χρυσή στις οποίες φέτος το καλοκαίρι μετά από ελέγχους κλιμακίων της ΑΑΔΕ, μπήκε λουκέτο για διάφορες φορολογικές παραβάσεις.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ράδιο Κρήτη» η αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, Χρύσα Χατζημαρκάκη, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου το δικαστήριο αποδέχτηκε την αίτηση του Δήμου με την οποία ζητούσε την ανάκληση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου που έδινε προσωρινή άδεια για να λειτουργήσουν οι καντίνες αλλά και οι ομπρέλες μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου.

 

Τον περασμένο Ιούλιο διαπιστώθηκε από ελεγκτές ότι ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη νήσο Χρυσή δεν είχε εκδώσει 16.546 αποδείξεις.

 

Λόγω έλλειψης συντονισμού από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών και λόγω σύγχυσης στην εφαρμογή της νομοθεσίας, οι καντίνες έκλειναν και μετά από λίγες ημέρες επεναλειτουργούσαν.

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου είχε βγάλει απόφαση η οποία επέτρεπε να λειτουργήσουν ξανά οι καντίνες αλλά και οι ομπρέλες που είχαν σφραγιστεί μετά την διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου.

 

Έτσι ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή προχώρησε και πάλι στο άνοιγμά τους σύμφωνα με το ekriti.gr. Ωστόσο στις αρχές Σεπτεμβρίου κλιμάκιο από την Αστυνομία, τη ΔΟΥ Λασιθίου και Λιμενικούς, πήγε και έβαλε λουκέτο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Κι αυτό γιατί νωρίτερα έγινε δίκη που εκκρεμούσε για φορολογικές υποθέσεις του επιχειρηματία, την οποία τελικά έχασε. Το κλιμάκιο πήγε με το σκάφος του λιμενικού στη Χρυσή και μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε σφράγισε καντίνες και ομπρέλες όμως για 11 μέρες.

 

Στο ενδιάμεσο ωστόσο και πριν περάσουν οι έντεκα ημέρες ο δήμος Ιεράπετρας σε μια προσπάθεια να μην λειτουργήσουν χωρίς άδεια οι καντίνες (μετά το διάστημα των 11 ημερών) έκανε αίτηση για ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου.

 

Πηγή: enikonomia.gr

 

 
_