Αυτή είναι η κύρια αιτία του χωρισμού των ζευγαριών!


Ένα ζευγάρι χωρίζει τις περισσότερες φορές επειδή πλέον τα συναισθήματα από τη μία ή και τις δύο πλευρές έχουν αλλάξει, είτε επειδή κάποιος απάτησε τον/τη σύντροφό της/του.

Όπως, όμως, αποδείχτηκε μετά από σχετική μελέτη της βασικής αιτίας όλων των χωρισμών, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς στον καθαρισμό αυτής της απόφασης λαμβάνονται υπ' όψιν πολλοί και διάφοροι παράγοντες.

Μάλιστα, υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συναντάται σε όλες τις αποτυχημένες σχέσεις, σύμφωνα με το δρ. John Gottman, οποίος μετά από χρόνια παρατήρησης ζευγαριών, ερευνών και ψυχανάλυσης, αποκαλύπτει το βασικό λόγο ενός χωρισμού.

Οι άνθρωποι, όπως φαίνεται, λήγουν τις ερωτικές τους σχέσεις εξαιτίας των αρνητικών συναισθημάτων που έχουν συσσωρεύσει για το ταίρι τους. Ουσιαστικά, τους δημιουργείται και υπερτερεί ένα συναίσθημα που είναι σχεδόν όμοιο με την απέχθεια.

Αυτό το αίσθημα αφορά όλα εκείνα τα νεύρα που μαζεύει ένας άνθρωπος και που πολύ συχνά δεν εξωτερικεύει. Ως αποτέλεσμα, όσο ο καιρός περνά, η αγανάκτηση μεγαλώνει, μέχρι το σημείο του ξεσπάσματος, τα οποία βιώνονται σαν μίσος και αηδία για τον άλλον.

Τελικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ο χωρισμός ή το διαζύγιο αν πρόκειται για γάμο. Επομένως, από εδώ και πέρα όταν θα εκνευρίζεστε με τον/τη σύντροφό σας, προσπαθήστε να του μιλάτε γι’ αυτό, αν θέλετε να μην καταλήξετε από ... δυο χωριά χωριάτες.


Πηγή: e-daily.gr
_