Δείτε τι τρόπο βρήκε ένας ευρηματικός πατέρας για να αναγκάσει το γιο του να σηκώνει το κινητό!


Όταν πρόκειται για τα παιδιά τους, οι γονείς σκαρφίζονται διάφορους τρόπους για να είναι σίγουροι ότι αυτά είναι ασφαλή.

Έτσι και ο πατέρας του Μπεν Χέρμπερτ, Νικ Χέρμπερτ, έφτιαξε μια εφαρμογή για το smartphone του γιου του έτσι ώστε να είναι αδύνατον ο Μπεν να αγνοήσει μήνυμα ή κλήση από τον πατέρα του.

Το σωτήριο (για τους γονείς) και παντελώς αποτρόπαιο (για τα παιδιά) application ονομάζεται ReplyASAP και λειτουργεί με τον εξής δαιμόνιο τρόπο: όταν ο γονέας (ή ο όποιος ενδιαφερόμενος τέλος πάντων) στείλει ένα γραπτό μήνυμα (sms) στο παιδί του μέσω της εφαρμογής, τότε το μήνυμα ουσιαστικά κάνει πλήρη κατάληψη στο smartphone του παραλήπτη (δηλαδή του παιδιού), καταλαμβάνει όλη την οθόνη του κινητού και το τηλέφωνο αρχίζει να χτυπά σαν συναγερμός.


Η λειτουργία του κινητού δεν αποκαθίσταται αν ο παραλήπτης δεν διαβάσει (τουλάχιστον) το μήνυμα. Μάλιστα η... κατάληψη στο κινητό γίνεται ό,τι κι αν κάνει ο παραλήπτης εκείνη τη στιγμή: μιλά, παίζει παιχνίδι, σερφάρει στο ίντερνετ κλπ κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ήχος του συναγερμού χτυπά ακόμη κι αν το κινητό του παραλήπτη είναι στο silent mode (αθόρυβο).

Μπόνους λειτουργίες για τον αποστολέα: λαμβάνει ειδοποίηση που λέει ότι το μήνυμά του διαβάστηκε ή έγινε ignore, ώστε να μην υπάρχει δικαιολογία μη απάντησης για τον παραλήπτη. Επιπλέον στέλνει ειδοποίηση ότι το μήνυμα είναι pending και δεν έχει παραδοθεί, επειδή το τηλέφωνο είναι κλειστό ή δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ. Επίσης, η χρέωση είναι άπαξ και μπορεί να εγκατασταθεί στα κινητά όσων παραληπτών θέλει ο αγοραστής (φανταστείτε πχ να έχετε 3 παιδιά...).

«Όταν αγόρασα στο Μπεν smartphone... αυτό που νόμιζα λύση έγινε τελικά πρόβλημα. Επειδή ήταν smartphone, έπαιζε παιχνίδια ή έβλεπε βίντεο σε αυτό. Έτσι έβαζε το κινητό του στο αθόρυβο για να μην ξέρω τι κάνει. Έτσι, όποτε προσπαθούσα να τον πάρω τηλέφωνο ή να του στείλω μήνυμα, σπάνια απαντούσε γιατί δεν το άκουγε ή γιατί ντρεπόταν να μιλάει με το μπαμπά μπροστά στους φίλους του» λέει ο Νικ.

Το ReplyASAP είναι διαθέσιμο για Android και για iOS, ωστόσο δεν λειτουργεί στα iPhones λόγω τεχνικών περιορισμών που βάζει η Apple.

Πάντως, όπως επισημαίνει ο ίδιος ο δημιουργός της εφαρμογής, καλό είναι οι γονείς να μην κάνουν κατάχρησή της, αλλά να στέλνουν ειδοποίηση μέσω αυτής όταν πραγματικά πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Εξάλλου δεν υπάρχει (ακόμη) τρόπος να απαγορεύεται στο χρήστη να διαγράψει την εφαρμογή από το κινητό του. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, ο γονέας ειδοποιείται ότι ο νεαρός ή η νεαρά πάτησε το Delete!


Πηγή: news.gr
_